Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Önmagunk szeretete

Fontos önmagunk szeretete, még akkor is, ha ez egyesekben az önzés gondolatát ébreszti fel. Nehéz határt húzni az önzés és önmagunk szeretet között, főleg, ha külső szemmel nézik azt. De ne vegye kedvünket, ha mások azt hányják a szemünkre, hogy csak magunkra gondolunk. Hiszen ha mindig a környezetünkben élő emberekkel foglalkozunk (azzal, hogy az ő kívánságaik teljesítve legyenek), akkor elfeledjünk, hogy mi magunk is létezünk, és teljesen kiégünk. Egy bizonyos idő elteltével „robotnak” érezhetjük majd magunkat és elveszítjük azt, ami a legfontosabb: önmagunkat illetve az önbecsülésünket.

 

önmagunk szeretete1

Az önbecsülés elvesztése súlyos dolog, mert ha mi nem becsüljük önmagunkat, akkor hogyan várjuk el ezt másoktól?

 

Álljunk ki magunk mellett és magunkért, legyünk határozottak és állítsunk fel határokat! Ne ijedjünk meg az első ellenállástól, hiszen a kényelmet, a jót mindenki hamar megszokja, s ha változás jön, azt nehezen fogadják el a körülöttünk élők. Nem hangos szavakkal, hanem őszintén, tiszta érvekkel álljunk eléjük és legyünk kitartóak. Ismerjük fel, hogy szeretteink illetve a körülöttünk élők, nem azért szeretnek vagy fogadnak el, mert robotolunk nekik/értük, hanem mert vagyunk.

 

Tehát, figyeljünk és szánjunk időt önmagunkra is, mert igen is számít, hogy mi is jól érezzük magunkat!

 

Béres Andrea

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..