Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Önmegvalósítás rovat: Életösztönök – A belső energia felfedezése

Az életünk java része a szükségleteink, és csak alkalomadtán a vágyaink teljesítésével telik. Létezésünk bizonyos alapszükségletekhez kötött – ez életünknek egy olyan kihívása, mely megváltoztathatatlan. No és persze, mindemellett hajtanak az édes álmok, megy, s csak megy szívünk vándora.

 

 

A bölcsek azt mondják, hogy életünkben szükségesek a kudarcok és a sikerek egyaránt, mert ezek páros tánca teszi lehetővé, hogy megismerjük magunkat. Semmi baj, ha vágyakozunk, hiszen mindenki vágyik valamire. Azonban különbözőségünkből fakadóan, mindenkit más módon irányítanak a vágyai. Azonosságok persze vannak, természetéből adódóan minden ember vágyik a kiegészültségre és az egység érzésre. Mindenki jön valahonnan és el szeretne jutni valahová. Mindőnkben ott rejtőzik a vágyakozás, ami arra irányul, hogy valakivel közösen élhessük meg az életünket és az álmainkat. Arra, hogy valakiben feloldhassuk Énünket, hogy valakivel megoszthassuk vágyaink világát.

 

Ha hiszünk abban, hogy a Teremtő a saját képére teremtette az embert, akkor annak is adhatunk hitelt, hogy életünknek mi magunk is teremtői vagyunk. Mindenki lelkében ott tombol az akarat, élni akarok, élni. – Mi az, mi eltántoríthatja attól az embert, hogy merje élni az életét? Múltból hozott sérelmek, és erre épülő előítélet, félelem, gátlás.

 

 

Annak érdekében, hogy megtalálhassuk önmagunk másik felét egy másik emberben, először önmagunkra kell rátalálnunk! Magunkat az ösztönös tetteinken keresztül ismerhetjük meg. A ma embere igen sok energiát fektet abba, hogy mások számára megfelelő életet éljen, hiszen meg akar felelni a kor követelményeinek, a családjának és a munkahelyén. Az efféle életből bizony kimaradhat az ösztönszerű viselkedés, vagy spontán megnyilvánulás, pedig a szerelem világában az ösztönerő szándékunk megteremtésének igaz ösvénye. Aki rutinszerűen viselkedik és ügyel a kifelé mutatott képre, azt könnyen frusztrálttá teheti a különbözőség érzete, mások laza viselkedése. Az ő szavai némák, melyekkel meg nem élt vágyait illeti.

 

Márpedig gondolatainkkal és vágyainkkal teremtünk: bevonzunk helyzeteket, személyeket az életünkbe. Mernünk kell azzá lenni, akit magunkban dédelgetünk, ha a saját életünket akarjuk élni. A boldogságunkat csakis úgy érhetjük el, ha be merjük írni az élet emlékkönyvébe a nevünket: „én itt jártam és tettem magamért”. Az ösztönerő mindenkiben megvan, magából az életből is nyerhet erőt az ember. A megvalósulás forró csókja az, amely ereinkben újra meg újra szétspricceli a vért. Ez egy örök körforgás, mely magát táplálja: Elgondolsz – Vágyakozol – Ösztönből cselekszel – Megvalósulsz, s az ebből kinyert erő új tervben hasznosítható!

 

 

A siker érdekében a jelenben kell élni és nem a holnapok bűvöletében. A halogató, „majd megpróbálom”, „esetleg megváltozom”, „talán leszólítom” stratégia csak ahhoz vezet, hogy az ember úgy érzi, eltávolodott az életétől. Ennek gyökere ott keresendő, hogy sok ember azt feltételezi, hogy valódi énje nem elég szerethető. Társas kapcsolatainkat és sorsunk alakulását mindenképpen gördülékenyebbé teszi, ha méltósággal állunk előtte, tudva-tudván, hogy annak megvalósítói vagyunk.  Boldog harc az álmokért küzdeni és elérni azt, hogy mi is valakinek az álmává lehessünk! Persze magunkban hinni mindig nagyobb bátorságot követel, mint valaki másban! Haragos gyásszal temetni az álmokat?… – Nem! Van, ami nem életkor kérdése. Nem csak az a fontos, hogy most hol állunk életünk megvalósításában, hanem az is, hogy merre haladunk! A cél felé vezető út és maga az elhatározás lehet épp oly édes, mint maga a célba érés! Ha tudatában vagyunk esendő pillanatainknak, az se szegje kedvünket! Emberek vagyunk. Magunkba fogadni egy embert csak szívünkkel vagyunk képesek, azzal a szívvel, melybe magunkat és ösztöneinket már befogadtuk!

 

Boldog napot!

 

Horváth Zoltán

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..