Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi idegenek a Kailash-hegyen: A mesterséges piramis titkai és egy bejárat az istenek városába

A Kailash-hegy (magyarosan: Kajlás-hegy), amely „az örök hó drága ékszere” jelentéssel bír, továbbra is a rejtélyek és a legendák ködjébe burkolózik.

 

Az ősi hiedelmek szerint, ez az enigmatikus tibeti hegy jeleníti meg a világ tengelyét, illetve az égbe vezető lépcsőt. Több keleti országban a Kailash-hegyre a világ legszentebb helyeként tekintenek. Néhány ősi forrás megemlíti, hogy itt találjuk az istenek rejtélyes városát.

 

Négy hosszú folyó határolja: az Indus, a Sutlej (Szatledzs), a Brahmaputra és a Karnali folyók. A Kailsah-hegy egy kiemelten szent hely, s egyben a rejtélyes tudás tárháza.

 

Az Úr Siva szent lakhelyének tartott hely jelenleg meghódítatlan. Azt szokták javasolni, hogy ne másszák meg a hegyet, mivel az szentségtörő tettnek minősülne és szerencsétlenséget hozna.

 

Egy mesterséges piramis volna?

 

A Kailash-hegy némiképp szokatlan formája olyan találgatásokra adott okot, amelyek szerint a hegy egyáltalán nem az, aminek látszik. Orosz tudósok azzal álltak elő, hogy a Kailash-hegy voltaképpen egy óriási, emberkéz alkotta piramis a régmúlt időkből. Amennyiben ez megállná a helyét, akkor újra kellene írni az emberiség történelmét. Ez azt jelentené, hogy a világ ma ismert legnagyobb piramisa.

 

A Kailash-hegy vajon egy ember alkotta piramis?

 

A hegy topográfiáját és szerkezetét tanulmányozó tudósok kijelentették, hogy a hegynek piramis formája van, ugyanakkor egyáltalán nem hasonlít egyetlen ismert piramishoz sem,  bár hajszálpontosan a négy világtáj irányába tájolták.

„A Tibetről és a Kailash-hegyláncról szóló legfrissebb orosz tanulmány szerint, amennyiben mindez igaz, akkor ez radikálisan megváltoztathatja az emberiség és a civilizációk kifejlődéséről szóló ismereteinket. Az oroszok által indítványozott egyik ilyen teória szerint a Kailash-hegy egy hatalmas, ember által épített piramis, több száz kisebb piramis egész komplexumának a szíve.”

 

Ráadásul, ez a komplexum lehet a központja annak az egész Földet behálózó rendszernek, amely más olyan műemléket és helyeket kapcsol össze, ahol csodálatos és természetfeletti jelenségeket figyeltek meg.

 

Sok utazó – különösen a 20. század elején – jelentette ezt ki annak nyomán, hogy a Kailash-hegy túl tökéletes, hogy egy teljes mértékben természet alkotta jelenség legyen, vagy legalábbis emberi beavatkozásra utaló jeleket mutat.

 

Alakja egy hatalmas katedrálisra hasonlít, a hegy oldalai meglepően egyenesek és több száz lábon (1 láb = 30,48cm) keresztül meredeken esnek.

 

A sztrátum (kőzetréteg) vízszintes, amely színében enyhén változó kőrétegekből áll. A választóvonalak tiszták és elkülönültek, ami olyan homlokzatot kölcsönöz az egész hegynek, mintha óriások kezei építették volna hatalmas vöröses kőtömbökből.” – adta hírül a Researchers Club.

 

Őskori idegenek a Kailash-hegyen

 

Emellett létezik néhány ősi buddhista legenda a Kailash-hegyről, amely jelzi, hogy ezt a helyet olyan isteni lények lakták, akik fejlett idegen technológia birtokában voltak.

 

Az egyik legenda szerint egy Milarepa nevű buddhista varázsló kihívta a Bön vallás mágusát, Naro Bön-chung-ot. Ádáz emberfeletti csata vette kezdetét, ám mindkét varázslóról kiderült, hogy egyforma erővel bírnak. Ezt követően úgy döntöttek, hogy versenyt futnak egymással a Kailash-hegy csúcsáig.

 

Milarepa egy olyan jógi, bölcs és költő volt, akit a tibeti emberek nagyon szerettek. Gyakran ábrázolták az itt bemutatott ábra szerint, amint a kezét hallásra emeli a füléhez. Ez a buddhista bölcsesség dalokon keresztül történő tanítását van hivatott jelképezni.

 

Egyikük egy bizonyos fajta mágikus dobot használt arra, hogy a hegytetőt elérje, míg a másik a „nap sugarait” használta fel. Vajon mi lehetett ez a „mágikus dob” és hogyan használták fel a „nap sugarait”? Netán valamiféle ősi földönkívüli technológia révén? Vajon a „mágusok” tulajdonképpen űrjárműveken repülő ősi idegenek voltak?

 

Mi okozza a gyors öregedést?

 

Egy másik rejtélyes jellegzetessége a hegynek, hogy akik meglátogatják ezt a vidéket, azok gyorsabban öregednek. Miután eltöltünk 12 órát a térségben, a körmeink és a hajszálaink hossza olyan lesz, mintha két hete vágtuk volna le utoljára azokat. Vajon ezt a rejtélyes helyről áradó energia okozza?

 

Shambala egyik titkos bejárata?

 

A Kailash-hegy iránti érdeklődés az idő messzeségébe vész. Sok misztikus elmesélte már, hogy a hegynek van egy olyan titkos bejárata, amely Shambala legendás királyságába vezet.

 

A tibeti buddhista tanítások szerint Shambala a „boldogság és a nyugalom helye”, valamint sok vallási tanítás kútfője.

 

Néhány indiai szekta úgy hiszi, hogy létezik egy Kapapa nevű hely a Himalájától északra, ahol a „tökéletes emberek” laknak. Magáról Shambaláról azt beszélik, hogy az egy Tibetben vagy Tibettől északra található föld, ahol számos utazó értesülhetett már a szent emberekről szóló hagyományról:

 

„A hegyek kellős közepén nem sejtett, zárt völgyeket találunk. Számos meleg vizű forrás táplálja a gazdag vegetációt. Sokféle növényritkaság és gyógyfű képes megteremni e szokatlan vulkanikus talajon.”

 

Shambala-t, a Kalachakra tanításokat oltalmazó földet, nehéz megtalálni. Nicholas Roerich (1874-1947), a Himalája egyik felfedezője, egyike volt azoknak, akik hittek Shambala létezésében. Sokan voltak így ezzel, sőt még kísérletet is tettek Shambala megtalálására.

 

Néhányan közülük örökre eltűntek és sohasem sikerül megtalálni ezt a mesébe illő királyságot, aminek a létezése annyira látnoki és spirituális, amennyire fizikai és földrajzi.

 

„A tibeti szövegek azt írják, hogy Shambala egy spirituális ország, amely Kailash észak-nyugati részén található. Nehéz erről tudományos szempontból beszélnem. Azonban, elég határozottan állíthatom, hogy a Kailash komplexum közvetlenül kapcsolódik a Földön található élethez, s amikor egy sematikus térképet készítünk az ’istenek városáról’, amely piramisokat és kő tükröket tartalmaz, akkor nagyon meglepődhetünk, mivel a tervrajz hasonlít a DNS molekulák térbeli struktúrájára.” mesélte Ernst Muldashev professzor.

 

Az a szóbeszéd járja, hogy amikor a jég végképp elolvad, feltárul majd a „szem”. Ernst Muldashev Ph.D., doktor és felfedező, Tibet beható vizsgálata után a következőt mondotta:

„Két föld alatti ország van – Shambala és Agartha –, ahol megtalálható az emberiség és a civilizáció génállományának minden egyes része. A Thule Társaság (Eckhart és Haushofer) által megadott információk bizonyítják, hogy létezik egy fejlettebb civilizáció, amely a Góbiból és a Himalájából származik, s kettő ágra szakadt: Shambalára és Agarthára. A korábbit, amely a hatalom központja volt, ismeretlen erő és energia védte. Úgy tűnik, hogy nem csak föld alatti központjaik voltak Tibetben és a Himalájában, hanem ezek az alagutak az egész bolygót behálózták keresztül-kasul.”

 

Az istenek otthona

 

A Kailash-hegy kiemelt kultikus jelentőségű. A hinduizmus azt tanítja, hogy az Úr Siva – a gonoszság és a csapások pusztítója – lakik a legendás Kailash-hegy csúcsán, ahol örökké tartó meditációs állapotban ül Parvati nevű feleségével. A Vishnu Purana szerint a hegynek a négy oldala kristályból, rubinból, aranyból és lapis lazuliból készült. Ez a világ egyik oszlopa és egy lótuszt jelképező hatos hegylánc szívében helyezkedik el.

 

A Kailash-hegy az Úr Shiva otthona

 

A buddhizmus szerint a hegy Demchok Buddha otthona, aki a legfőbb boldogságot képviseli.

 

Azt is beszélik, hogy ezen a szent hegyen került sor arra, hogy a buddhizmus Tibet elsődleges vallásaként felváltsa a Bön vallást. A Bön egy olyan őshonos vallás, amely időrendben megelőzi a buddhizmust Tibetben. A dzsainizmusban Kailash-t Ashtapada hegynek hívják, és egy olyan hely, ahol az első dzsain Tirthankara, Rishabhadeva, elérte az újjászületésektől való megszabadulás állapotát.

 

A Kailash-hegy ősi titkai továbbra is a Himalája szívébe ágyazódnak. Ez a hely a jövőben még nagyon sokáig el fogja bűvölni az embereket. Talán egy szép napon képesek leszünk megfejteni a Kailash-hegy rejtélyeit, s választ kaphatunk a minket izgató kérdésekre. Kétségtelen, hogy ez a hely elképesztő kultúrával és spirituális jelentőséggel rendelkezik.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/mountkailash.php#ixzz3HKe6EDRN

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..