Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi indiai bölcsek, akik fejlett tudományos és technológia ismereteket birtokoltak

Sok mai tudós abban a hitben él, hogy elsőként ő talált fel egy-egy technikai vívmányt. Ez azonban csak részben felel meg a valóságnak. Sok felfedezés ugyanis valójában újrafelfedezés. Erre derít fényt az ősök tudásának tanulmányozása. Sok tudományos felismerés és találmány az ősi India bölcseinek az elméjéből pattant ki.

 

A gravitáció törvénye és Bhaskaracharya

 

Bhaskaracharya (1114-1185 körül) egy olyan indiai csillagász és matematikus volt, akinek a fennmaradt matematikai munkáit Bijaganita vagy Lilavati néven tartják számon. Ez a párját ritkítja a tudományos világban. Ráadásul Siddhant Shiromani című munkájában asztronómiai berendezéseket, matematikai módszereket, napfogyatkozásokat és bolygópozíciókat ír le.

 

ASI-POEC)

 

Több száz évvel ezelőtt felfedezte már a gravitációs erőt, melyről a Surya Siddhant című művében a következőképpen ír: „A tárgyak a földre a bolygó által keltett vonzóerő hatására hullanak le. Ebből következik, hogy a földet, a bolygókat, a csillagképeket, a holdat, a napot ez a vonzás tartja a pályájukon.”

 

Maharshi Bhardwaj repülő tárgyai és gépei

 

A Puránák szövegében találkozhatunk a bölcs Maharshi Bhardwaj vívmányaival. Ő a hét rishi egyike volt. Bölcsességét a mai napig elismerik. A Mahábhárata és a Rámájana című eposzokban fejlett repülő szerkezetek alkalmazásáról olvashatunk.

 

Maharshi Bhardwaj. (Vinay691/ CC BY SA 4.0 )

 

A bölcs arról írt, hogy felfedezte annak a módját, hogy miként tudnak a repülők és az űrhajók megjelenni és eltűnni, továbbá hogyan képesek egyik bolygóról a másikra utazni.

 

Garga Muni, a Csillagok Bölcse

 

Garga Muni Prithu király fő asztrológusa volt. Erről a királyról hiszik, hogy Vishnu, hindu istenség földi inkarnációja volt.

 

Prithu Prithvit üldözi, aki tehén alakot öltött. Public Domain )

 

Annyit tudunk Garga Muniról, hogy egy olyan bölcs volt, aki szenvedélyesen tanulmányozta a csillagokat. A Garga Samhita című munkájában a mai asztrológiai tudás 60 százaléka megtalálható. Ebben részletesen kifejtette az asztrológia szabályait. Vegyük figyelembe, hogy akkoriban nem különült el élesen egymástól az asztrológia és az asztronómia.

 

Vishwamitra, a rakéták feltalálója

 

Vishwamitra előbb lett király és csak utána bölcs. Az egyik legnagyobb megbecsülésnek és elismerésnek örvendő bölcs lett belőle India-szerte. Ő a Rig-véda harmadik könyvében Rishiként, magyarul bölcsként szerepel. Több ezer évvel ezelőtt ő fedezte fel a rakétákat. Emellett egy erős harcos volt, így ő tanította Rama-t a rakéták működési elvére és működtetésére.

 

Vishwamitra and Menaka (1890) by Raja Ravi Varma. ( Public Domain )

 

A bölcs által leírt rakétáknak sok típusa volt. Egyesek tüzet okádtak, mások füstöt. Mi több, voltak olyan rakéták is, amelyek a napra és a holdra hasonlítottak.

 

Sushruta és a sebészet

 

Sushruta egy olyan indiai sebész volt, aki a Sushruta Samhite című művet jegyzi. Indiában őt tartják a sebészet alapító atyjának. Ezenfelül értekezése a legjobbnak tartott tudományos kommentár a sebészet tárgykörében.

 

Ez a kép az 1907-ben megjelent Sushruta Samhite című háromkötetes könyv angol fordításának első részében található második ábra.

Public Domain )

 

Sushruta egy Váránasziban dolgozó orvos volt. Valamikor i. e. 1200 és 600 között élt. A mitológiai szövege szerint ez a bölcs a sebészet tudományát magától Dhanvantaitól, a hindu orvoslás istenétől tanulta.

 

Acharya Kanad, az atomelmélet atyja

 

John Dalton (1766-1844) angol fizikust gyakran tartják az atomelmélet atyjának, de ez nem igaz. Az atom és az atomelmélet koncepciója már 2600 évvel korábban megjelent – Acharya Kanad találta ki. Ő volt az a személy, aki az ismert történelemben elsőként írt az atomokról és a molekulákról. Kifejtette: „valamennyi teremtett tárgy atomokból és molekulákból áll, amelyek kölcsönös kapcsolatban állnak egymással azért, hogy molekulákat hozzanak létre”.

 

Két lap John Dalton 1808-as A New System of Chemical Philosophy’ című könyvéből, amelyben tudományos kísérletekre alapozva indítványozta saját atomelméletét. ( Public Domain )

 

Chanakya és a politológia

 

Chanakya Chandragupta császár tanítója és egy bölcs volt. A régészeti feltárások szerint ez az uralkodó volt az első a történelemben, aki az egész indiai szubkontinensen uralkodott. Ő Arthasastra címen írt értekezést a politikatudományról. A mai napig elismert politikai és gazdasági gondolkodó.

 

Chanakya művészi ábrázolása ( Public Domain )

 

 

Top Image: Sunset behind Buddha Image at Wat Phasornkaew ( Chatchai ROMBIX / flickr )

By Valda Roric

Source: https://www.ancient-origins.net/

Írta és szerkesztette: Száraz György

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.ancient-origins.net/history-famous-people/ancient-indian-sages-advanced-knowledge-science-technology-0010263

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..