Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi maja városokat találtak a mexikói dzsungelben

Ősi kőromokra bukkant egy Ivan Sprajc, szlovén régész által vezetett expedíció.

 

Image Credit: CC BY-SA 3.0 Alejandro Linares Garcia

 

A mexikói Campeche városában található újonnan felfedezett városokat olyan mélyen rejtette magába a sűrű őserdő, hogy szinte alig tudták gyalogosan megközelíteni.

 

Chactun, azaz egy másik maja város közelében találták meg, amelyre még 2013-ban bukkant Sprajc egy korábbi expedíciója során. „A légi felvételek segítenek nekünk a települések elhelyezkedésének megállapításában.” – közölte a régész.

 

Az újonnan felfedezett romok között hét piramistemplom, egy ősi palota romjai és egy hatalmas kőhomlokzat is található, mely utóbbi egy hatalmas élőlény állkapcsaira hasonlító bejárattal rendelkezik. Ezeket egy olyan 1800 négyzetmérföldes kiterjedésű dzsungelben találták, amelyet közismerten nehéz feltárni.

 

„Az őserdőben mi nem kevesebb, mint 600 lábra lehetünk egy nagy településtől és még csak gyanítanunk sem kell, hogy ott lehet; kis erőddombok vannak mindenfelé, de azok semmilyen felvilágosítással nem szolgálnak arról, hogy vajon hol lehetett a városközpont.” – mondta Sprajc.

 

„Mindkettő város új kérdéseket vet fel a maja kultúra sokféleségről, az alföldi maja történelem nagyrészt feltáratlan területének szerepéről, valamint a majáknak a többi állammal való kapcsolatáról.”

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..