Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi óriások életét oltotta ki Ecuadorban az égi tűz az indián legendák szerint

Amikor a spanyol konkvisztádorok összetalálkoztak az ecuadori Guayaquilben élő őslakosokkal 1543-ban, meséltek nekik egy olyan óriásokból álló törzsről, akik hajdanán az indiánok vidékét népesítették be. Ezeket a borzalmas óriásokat egy égi tűz pusztította el.

 

A spanyol emberek szórakoztatónak találták ezt a mesét. Kézenfekvő volt számukra, hogy a helybéliek a figyelem felkeltésére meséket fabrikáltak. Azonban később megváltozott a hozzáállásuk. Az indiánok nagyon meggyőzők voltak, s talán még egy érv szólt amellett, hogy ne utasítsák el az óriástermetű emberekről szóló elbeszélést egyszerű agyszüleményként.

 

Miután a spanyolok furcsa, nagy ősi csontokat és sziklákon lévő különös jeleket fedeztek fel, akkor már tudták, hogy valamilyen figyelemre méltó dologra került sor Ecuadorban a távoli múltban.

 

Szokatlan archeológiai felfedezések a völgyben, ahol az ősi óriások meghaltak

 

Juan de Olmos, Puerta Viejo hadnagy kormányzója, ásatásokat rendelt el abban a völgyben, ahol az indiánok beszámolói szerint az óriásokat legyilkolták.

 

Innen tudható, hogy a lelőhelyen nagy bordákat, különféle csontokat és fogakat fedeztek fel. Nem ismeretes, hogy ezek valóban ősi óriások maradványai voltak-e vagy sem, viszont a spanyolok villámcsapások nyomaira lettek figyelmesek a sziklákon.

 

Óriási termetű emberek hosszú hajjal, szakáll nélkül, állatbőrben – Vajon a vikingek voltak?

 

1553-ban Pedro Cieza de Leon leközölt egy hírt a guayaquili óriásokról. Azt írta, hogy az „őslakosok az elődjeiken keresztül értesültek róla, akik pedig még korábbról tudták, hogy a tengereken keresztül a nagy hajók módjára nádtutajokon érkeztek, voltak olyanok köztük, akiknek a magassága térdtől lefele egy átlagos, normál méretű férfi magasságát tette ki, s a végtagjaik a testükhöz képest arányosak voltak, de deformáltak – szörnyű volt a fejükre nézni, melyek ugyanúgy hatalmasok voltak a vállaikra omló hajjal együtt.”

 

Pedro Cieza de Leon beszámolójában azt is elmesélte, hogy ezek a hatalmas emberek állatbőrbe öltöztek, nem viseltek szakállt és nők nélkül jöttek.

 

Vajon a guayaquili indiánok valóban óriásokkal találkoztak vagy esetleg olyan nagytermetű emberekkel, akik a tengereken keltek át? Azzal tisztában vagyunk, hogy a vikingek látogatták Amerikát és Pedro Cieza de Leon leírása emlékeztet a skandináv felfedezőkre, azonban semmilyen feljegyzés nincs arról, hogy a vikingek valaha is jártak volna Ecuadorban, vagy arrafelé?

 

Pedro Cieza de Leon szerint ezek az óriási emberek egy falut építettek, vadásztak, de nem tudtak maguknak asszonyokat keríteni, mert a helybéli nők közül egy sem illett hozzájuk.

 

Vajon egy meteorit volt az égi tűz?

 

Gyakoriak voltak a konfliktusok az indiánok és az óriások között, viszont az őslakosok féltek eme nagy idegenek megrohamozásától, akik a vidékük elfoglalása miatt jöttek.

 

Később történt valami, ami véget vetett az indiánok rémálmának. Cieza írja, hogy az őslakosok által az utókorra hagyott beszámoló szerint egy angyal szállt alá az égből egy hatalmas tűztömeggel és legyilkolta az óriásokat.

 

Olybá tűnik, hogy ez egy kozmikus objektum leírása, amely végzett az óriásokkal. A tudósok feltételezték, hogy ez az őslakosok által tapasztalt szokatlan pusztítást egy különös méretű és ragyogású meteoritféle becsapódása okozta. Ugyanakkor elképzelhető, hogy valamilyen elektromos jelenség volt, mint amilyen a gömbvillám.

 

Érdekes, hogy amint azt korábbi cikkünkben említettük (lásd itt: http://boldognapot.hu/blog/feher-oriasok-osi-fajarol-tudositanak-az-oslakosok-legendai/), a Mississippiben élő csoktó indiánoknak van olyan nagyon érdekes ősi legendájuk, amely arról szól, hogy őseik miként bukkantak fel a Nanih Waiya Barlang Moundból. Az indiánok beszámolói egy vörös és szőke hajú, fehér bőrű óriásokkal való találkozásokról számolnak be.

 

Ezek a hatalmas emberek vastag bőrbe öltöztek és olyan fegyvereket hordtak, mint amilyen a „fejsze és a kemény bunkósbot”. Ez majdnem úgy hangzik, mintha a csoktók a tengeren túlról érkezett idegenekkel találkoztak volna.

 

Vajon a guayaguili és a mississippi indiánokat szerencsétlenségükre ugyanazzal a tengeren túlról érkezett óriási emberekből álló fajjal hozta össze a sors?

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2017/12/12/ancient-giants-in-ecuador-were-killed-by-fire-from-the-sky-indian-legends-reveal/

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..