Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi orosz nanostruktúrák

Egy Oopart (Out Of Place ARTifact), vagyis „oda nem illő tárgyi lelet” fogalma a világ különféle helyein fellelt történelem előtti tárgyak tucatjaira alkalmazott fogalom, amelyek az adott technológiai szintjükön nem illenek bele a fizikai, kémiai és/vagy geológiai bizonyítékokra alapozott korszakukba.

Az Oopart-ok gyakran bosszantják a hagyományos tudósokat, ugyanakkor felvillanyozzák a kalandkedvelő kutatókat és az alternatív tudományos teóriák iránt érdeklődőket.

 

http://www.cosmostv.org/

 

1991-ben egy rendkívül parányi, tekercsszerű műtárgyat találtak az oroszországi Kozhim, Narada és Balbanyu folyók partjainak közelében, amely napjainkig tartó vitát váltott ki. Ezek a rejtélyes és nagyon pici struktúrák arra utalnak, hogy létezhetett egy olyan kultúra, amely 300 000 (háromszázezer!) évvel ezelőtt képes volt nanotechnológiát alkalmazni. 

 

Ezeket a gyárilag előállított tekercseket eleinte az Urál-hegységben folyó aranybányászathoz kapcsolódó geológiai kutatás során fedezték fel. E darabok között találtunk tekercseket, spirálokat, tengelyeket és egyéb más beazonosíthatatlan alkatrészeket.

 

A Syktyvkari Orosz Tudományos Akadémia elemzése szerint a megtalált legnagyobb darabok főleg rézből készültek, míg a legkisebbek volfrámból és molibdénből.

 

Míg a legnagyobb tárgyak mérete eléri az 1,18 hüvelynyit (3cm), addig a legkisebbek csupán egy tízezred hüvelyknyiek, s számos az aranymetszés arányai szerint készült. Alakjuk arra enged következtetni, hogy gyárilag állították elő őket, s nem természetes fémdarabok. Valójában teljesen hasonlítanak a napjainkban alkalmazott nanotechnológia miniatűr összetevőihez.

 

 

 

Bár néhányan azt bizonygatták, hogy ezek az icipici struktúrák csupán a közeli Plesetsk űrállomásról felbocsátott tesztrakéták után visszamaradt hulladék, a Moszkvai Intézet egyik riportja megállapította, hogy azok túlságosan is régiek ahhoz, hogy modern gyártásból származzanak.

 

1996-ban Dr. E. W. Matvejeva a Moszkvai a Nemesfémek Kitermelésétől és a Geológiai Tanszék Központi Tudományos Kutatásától, azt írta, hogy több ezer éves koruk dacára az alkatrészek technológiai eredetűek.

 

A darabkákat 10-40 lábnyi mélységben találták a 20 000 és 318 000 év közötti geológiai rétegben.

 

Vajon hogyan voltak képesek az emberek ennyire parányi alkatrészeket előállítani a távoli múltban? Vajon mire használták azokat? Néhányan úgy vélik, hogy a tekercsek azt bizonyítják, hogy az emberi faj a pleisztocén korban rendelkezett egyfajta kifinomult technológiai szinttel, míg mások azt bizonygatják, hogy a leletek a földönkívüliek munkája.

 

A leleteket négy különböző intézményben vizsgálták Helsinkiben, Szentpéterváron és Moszkvában. Mindazonáltal, eme miniatűr struktúrákra irányuló további kutatások a jelek szerint 1999-ben lezárultak Dr. Johannes Fiebag, a kutatás vezetőjének halálával.

 

Forrás: http://www.livescience.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..