Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ősi tárgyi leletek, melyek kihívást jelentenek a modern gondolkodás számára

Az antiküthérai szerkezet – ókori mechanikus számítógép?

 

http://1.bp.blogspot.com/-

 

Kr.u. 80 körül keletkezett, valószínűleg naptárként és csillagászati számológépként használták, amellyel mérni lehetett a bolygók és a csillagok mozgását. Ez egy nagyon kifinomult eszköz, amely 30 fogaskerékből áll. Ezek átmérője 9 és 132 mm között váltakozik, s különböző sebességgel tudták forgatni egymást, s számlapokat és s léptékes fémlapokat az állatövi jegyekkel és a bolygók nevéhez kapcsolódó feliratokkal.

Ezek a rávésett jelek a és a különböző időszakok napéjegyenlőségeiről, hónapjairól, szeleiről és bolygóállásairól tudósítanak. Ezt a szerkezetet 1000 évvel a fogaskerék feltalálása előtt alkották meg.

 

A babiloni akkumulátor/elem

 

http://3.bp.blogspot.com/

 

A felfedezés helyszíne Khujut Rabu, a Bagdadon kívül eső pártus falu romjainál található. A felfedezés időpontja: 1938. Megtalálója: Wilhelm Konig.

Ez egy 5 hüvelyk (13cm) hosszúságú agyagedény, amely egy vörösrézből készült hengert tartalmaz, melynek a széle egy 60-40 arányú ólom-ón ötvözettel volt megforrasztva, és alja egy hullámosított vörösréz lemezzel volt fedve, és aszfalt vagy bitumen tartja a helyén. Egy másik aszfaltból készült szigetelő réteg zárja le a tetejét és védi a henger közepére felfüggesztett vasrudat.

Ezt bagdadi elemként ismerik és kb. 2000 éves. Egy tucat hasonló elemet ástak már ki Irakban. A legtöbb forrás kb. Kr.e. 200 körülire datálja az elemeket – a pártus korszakra, amely Kr.e. 250-Kru. 225. között tartott. Azonban a pártusok inkább szakavatott harcosok voltak, s tudományos eredményeik nem ismertek. Úgy tűnik tehát, hogy megörökölhették ezeket az elemeket az egyik legkorábbi ismert civilizációtól. A szakértők szerint, miután a szerkezetet savval vagy lúgos folyadékkal töltötték meg, elektromos töltést tudott előállítani. Úgy vélik, hogy ez az ősi akkumulátort az ezüst galvanizálásra használták, azonban ez csupán egy elmélet a sok közül. Fontos kihangsúlyozni, hogy az elektromos elemeket nem találták fel 1799-ig, Alessandro Volta megjelenéséig.

(A galvanizálás az az elektrokémiai folyamat, amikor elektromos áram hatására az oldatból az elektródán fém válik ki.)

 

Misztikus kínai kövek

 

http://livedoor.blogimg.jp/

 

Egy Lanzhou-i gyűjtő, Mr. Zhilin Wang, egy szokatlan követ talált, amelybe egy csavarmenetes fémrúd volt beágyazódva. A Gansu és a Xijiang tartományok határán található Mazong-hegységben tett kutató kirándulás alkalmával találta ezt a követ. A körteformájú kő extrém keménységű és misztikus fekete színe van. Kb. 8×7 cm-es és 466 grammot nyom. A kő legmeglepőbb része a 6 centiméteres, beágyazódott, kúp alakú fémrúd, amelyen tisztán látszódik a csavarmenet. A kő egyike Kína és a világ legértékesebb köveinek. Sokféle hipotézis létezik a kő kialakulására, de mindegyik hihetetlennek tűnik. A csavarmenetes fémrúd szorosan be van záródva a fekete kőszerű anyagba.

Ehhez járul hozzá még az, hogy a csavarmenet szélessége egyenletes marad a vastag végétől a vékony végéig ahelyett változna a képződmény növekedésének megfelelően. Ez egy emléktárgy volna egy történelem előtti civilizációból?

 

Ősi vitorlázó repülőgép Egyiptomból

 

http://www.rabbithole2.com/

 

1898-ban egy kicsi, fából készült, szárnyakkal rendelkező tárgyat találtak Pa-di-Imen sírjában Észak-Szakkarában, Egyiptomban. A modell pontosan ugyanazokkal a méretarányokkal rendelkezett, mint az igen modern „tolólégcsavaros vitorlázó repülőgép”, viszont „madár modellként” azonosították be. Nagyon könnyű szikomorfából készült, kb. 14 grammot nyom a repülőgép, egyenes és aerodinamikailag megtervezett szárnyakkal és 7 hüvelykes (17,5 cm) átmérővel.  Úgy néz ki, mint a legújabb kori repülőgépek, jóllehet 2000 éves. Az elemzések alapján megállapítást nyert, hogy a tárgy aerodinamikailag stabil.

 

Ősi arany repülőgépek Dél-Amerikából

 

http://www.joywood.gr/

 

A tárgy mechanikai jellegzetességei egy nagyon kifinomult aerodinamikai és tervezési szintet sugallnak. A tárgyak nagyon régiek és megközelítőleg két hüvelyk hosszúságúak, aranyból készültek és legalább 1000 évesre becsülik őket.

Az archeológusok szerint a műtárgyak állatokat ábrázolnak és Sinu-ként sorolták be őket, azaz a Kr.u. 500-800. közötti pre-inka korszakra datálták… De csak a számukra az. A repüléstani mérnökök szerint sokkal inkább delta-szárnyú repülőgépeknek tűnnek. Így 1997-ben megépítették eme tárgyak méretarányos változatait a prototípusok pontos leírása alapján egy egyszerű motor és egy propeller hozzáadásával. A teszt sikeresnek bizonyult. A rádióvezérlésű repülő repülés közben hurkokat csinált, orsózott és egyéb manővereket végzett, majd azután tökéletes leszállást hajtott végre.

Dr. Ivan Sanderson szerint, aki a leleteket tanulmányozta, túl „mechanikusnak” tűnnek ahhoz, hogy természetes tárgyak legyenek. Hasonló tárgyakat fedeztek fel Costa Ricában, Venezuelában és Peruban is.

 

Kristálykoponya látott napvilágot az ősi maja városban

 

http://3.bp.blogspot.com/_

 

Egy emberi méretű és formájú, 11,7 font (kb. 5,31kg) súlyú, két darabból álló – külön állkapoccsal rendelkező –, tiszta kvarcból készült koponyát fedezett fel Lubaantum-nál (Belize) 1924-ben egy maja város romjai között F. A. Mitchell-Hedges. Az ő örökbefogadott lányánál, Anna Mitchel-Hedges-nél van jelenleg a koponya, aki a kanadai Torontó közelében él.

A koponya majdnem teljes mértékben saját emberi koponyánk másolata leszámítva, hogy kör alakú a halántékoknál és van egy kis fogantyúszerű forma az pofacsontjaiban. Ősinek számít. A legmeghökkentőbb az, hogy még mikroszkóp alatt sem találták rajta szerszámnyomokat.

 

A Coso-i lelet – 500 000 éves gyújtógyertya

 

http://1.bp.blogspot.com/

 

A kaliforniai Coso-hegységben találták szokatlan kőzetek utáni keresés közepette. E kőzetdarabok közül az egyik belseje valamilyen szerkezetféleség maradványait rejtette. A megkeményedett agyagból, kvarcból és megkövült zárványokból álló külső réteg alatt egy fára emlékeztetető, az acháttól és a jáspistól puhább anyag hatoldalú rétege jelent meg. Ez a réteg egy burkolatot formál a háromnegyed hüvely vastagságú, tömör porcelánból vagy kerámiából készült henger körül, és a henger közepében egy fényes fémmag kétmilliméteres tengelye helyezkedik el, amelynek az átmérője kb. 2 milliméteres volt. A kerámiahengert főként rozsdás rézgyűrűk veszik körbe. Továbbá a sziklába is beágyazódva, de attól némileg elválva, volt még kettő kézzel készített eszköz, amely úgy nézett ki, mint egy szeg és egy tömítőgyűrű. Azt a kőzetet, amelyikben a gyújtógyertyára hasonlító leletet találták, kb. 500 000 évesre datálták. A lelet készítőinek fejlett technológiai tudás birtokában kellett lenniük.

 

forrás: http://www.rabbithole2.com/

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..