Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pálmalevelek könyvtára

Indiában állítólag évezredek óta titkos könyvtárakban őriznek olyan pálmalevelekre rótt írásokat, amelyek mintegy 110 millió ma élő emberről szólnak. A pálmalevelekkel foglalkozók esküsznek arra, hogy ezek eredetiek, s bárki meggyőződhet arról, hogy van-e pálmalevele, illetve hogy a róla szóló levél valóban a sorsának egyes, pontosan lejegyzetelt részleteit tartalmazza-e. Mennyiben hihetünk a pálmaleveleknek? Mennyiben hitelesek azok? Milyen hasznuk lehet a 21. századi magyar, spirituális ember számára? Előnyök, buktatók és vélemények következnek.

A magam részéről teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy egyes látnokok, illetve látó képességekkel megáldott emberek tudati utazás által előre menjenek az időben és a jövőnek nevezett lehetőségek közül egyes információkat lejegyezzenek az utókor számára. A magam részéről nem tartom helyhez köthetőnek ezt a dolgot, tehát nem tudom – tippelnem pedig felesleges lenne –, hogy miért pont Indiában került sor erre. Ez a világ bármely másik táján is éppen úgy megtörténhetett volna, sőt, több mint valószínű, hogy erre sor is került próféciák és egyéb hasonló jóslatok formájában.

Mindezt végiggondolva ötlött fel bennem, hogy eddig miért nem lehetett igazán hallani a pálmalevelekről? Miért csak az elmúlt 3-4 évben hasított üstökösként keresztül a magyar ezotéria kéklő egén ez a pálmalevél-hullám? Hogyan lehetséges, hogy valaha jobb dolguk sem volt bizonyos, komoly okkult képességekkel rendelkező embereknek, mint hogy 110 millió jegyzetet készítsenek a több ezer évvel utánuk élőkről? De ami szeget ütött a fejemben: miért van erre egyáltalán szükség egy olyan országban, ahol nem kell papírokkal bizonygatniuk a guruknak, hogy ők tudnak, vagy hogy ők szent emberek, vagy ahol nem szükséges természetgyógyászatból vizsgát tenniük a csodadoktoroknak, a spirituális gyógyítóknak és az isteni inkarnációknak, az avatároknak? Merthogy a csodák és a szellemi vezetők mindig jelen voltak/vannak Indiában, és bizonyságot tesznek. Tehát miért van akkor szükség pálmalevelekre? Számomra – bevallom – ez eleinte olyan nyugatias megoldásnak tűnt.

Most a kedves olvasó azt gondolhatja, hogy szerző nem titkolt szkepszissel közelít a téma felé. Valóban, azt szeretném bemutatni ugyanis, hogy a holisztikus és az okkult szemlélet nem zárja ki, sőt kifejezetten fontosnak tartja a kritikát és az értelemre alapozott elemző tanulmányozást, s nem követel vak hitet senkitől, de szívesen elfogad olyan irracionális és transzcendentális, vagy szupraracionális dolgokat is, amelyek létezéséről igazolást nyert, vagy személyesen megbizonyosodott. Közkedvelt manapság az az előítélet, miszerint az ezoterikus beállítottságú vagy vallásos érzületű emberek némelyike elvont és elszállt. Ebben lehet valami, de azért nem mindenki egyforma, nem mindenki ilyen!

Visszatérve ars poeticámról a pálmalevelek témájára, az első dolog, ami feltűnt számomra, az a számok nagyságrendje volt: 110 millió pálmalevélről tudnak, s ebből 162 000 vonatkozik a magyarokra, pontosabban ennyi ma élő magyar emberre. Aki próbált már megírni egy életrajzot, az tudja, hogy nem megy az olyan gyorsan. Ha pedig azt vesszük, hogy a pálmalevelek olvasójára, illetve a címzettjére mekkora hatást gyakorolhatnak a bennük található információk, akkor talán jogos az a feltételezés, miszerint a készítőik komoly felelősséggel tartoznak műveik iránt, illetve jóféle karmikus szerződésük lehetett a Sorssal, hogy egy ilyen, cseppet sem könnyű vállalkozást bevállaljanak.
Mellesleg, ne feledjük, aki pénzzel és türelemmel rendelkezik, s kellően kíváncsi, mégiscsak vár valami konkrétumot, valami személyes információt, amelyet majd hasznosíthat az életében! Tehát már eleve rendelkezik némi hittel. Így bármit fog hallani, annak több-kevesebb jelentőséget fog tulajdonítani.
Azonfelül a témák sem lényegtelenek: életünk célja és küldetése, anyagi létünk, egészségi állapotunk, emberi kapcsolataink és számos problémánk okainak és megoldásainak feltárása. Sőt, nevek, események, dátumok, melyek igazolhatják, hogy csakis rólad szól a levél, s nem lehet összetéveszteni mással, vagy ráhúzni valaki másra azt. Ettől „saját” a pálmalevél. Mindez megfűszerezve egy jó adag misztikával, máris kész ezoterikusoknak szóló menü. Talán lehetséges.

Papír helyett régen pálmalevelekre írtak az írástudók és egy különleges eljárással tartósították azokat, hogy olvashatók maradjanak. Ezek titkos könyvtárakban vészelték át az évezredek viszontagságait, s most, íme, a kereső színe elé járulnak. Mert – ahogy mondani szokás – az nem véletlen, hogy éppen te, éppen most éreztél vágyat rájuk. Kérdés: vajon az ismerősöd, az ajánlód piszkálta fel benned ezt a vágyat, vagy az isteni Intelligencia ébresztette fel óraműpontossággal benned a késztetést és ez a transzcendens érzés ajzott fel téged annyira, hogy kerestetni kezdted a pálmaleveledet? A kettő szerintem nem ugyanaz, bár kétségtelenül az ismerősök is lehetnek a Sors eszközei. Azonban, a mai „ezoterikus” emberrel szemben az egyik fő aggályom az, hogy a kedves ismerősök mindenkinek mindent ajánlgatnak, felelősséget annyira nem éreznek ajánlataik iránt, mint mondjuk a pálmaleveleik írói a műveik iránt, emiatt a modern ezo-kedvelő csapódik ide-oda és kissé önkényes módon válogat a spirituális svédasztalról mindenfélét össze-vissza, számolatlanul és szűretlenül. A kiválogatás módszerei pedig sajátosak: az a hiteles, ami vagy aki engem felmagasztal, vagy legalábbis többet magasztal, mint elmarasztal.

Ergo nem a pálmalevelekkel van a baj, amelyek valóban lehetnek a jó szándékú indiai bölcs szerzetesek mentőövei a korszakváltást megélő emberiség keresői/tévelygői számára, hanem a felhasználókkal van némi probléma, akik dacára esetleges valódi „kiválasztottiságuknak”, önkényesen értelmezik, szelektív módon hallják meg a bennük található hiteles információkat. Miért? Mert senki sem akar átlagos lenni.

Az Indiai Pálmalevél Kéziratok Kutatószövetség saját statisztikája alapján a találati arány átlagosan 98,7%, ami azt jelenti, hogy 100 emberből kb. 98-nak van rá esélye, hogy megtalálja a saját pálmalevelét vagy ritkább esetben a pálmaleveleit. A csalásokat leszámítva jó ötletnek tűnik, hogy az indiai kiutazásokat megspórolva egy bejáratott vonalon jusson el valaki a pálmalevelekhez. Ugyanakkor megjegyzem, hogy megbízható forrásból tudom, olyanoktól, akik anno személyesen kerestek fel istenembereket Indiában, hogy önmaga is megszervezheti ezt az embert és a kiutazás nem szokott a pálmalevelekre korlátozódni, hanem alapvetően India szent helyeinek a meglátogatást öleli fel. Adalék, hogy egy komolyabb egyhavi magyar fizetésből Indiában legalább egy hónapot lehet eltölteni minden költséggel és oda-visszautazással együtt. Azért személyes megjegyzésként közlöm, hogy mégis más egy szent helyen 30-40 napot eltöltve beszívni az isteni energiákat és úgy tanulni akár pálmalevelekből, akár máshonnan, mint interneten keresztül felolvastatni a leveleket és kész. Természetesen ez egy anyagi kérdés, de 2012 arról is szól, hogy ne sajnáljuk az anyagiakat a saját spirituális fejlődésünktől. A pálmaleveleket India erre kijelölt helyein eddig is mindenki megtalálhatta és lefordíthatta magának. Erre szintén vannak példák szép számmal.

Még egy kérdést azért talán illik megválaszolni: honnan nyerték a pálmalevél sorainak alkotói az ihletet, avagy miként láthat előre valaki több ezer évet az időben? Noha a kérdés kifejtése több helyet igényelne – korábbi cikkeimben foglalkoztam is ezzel a témával –, annyi mégis ide kívánkozik, hogy az univerzum felépítését és a mindenség működését méltassam. Az idő csak az emberi tudat számára létezik a megszokott formájában. Az időt a három térdimenzió hozza létre, ebből következik, hogy bizonyos síkokon – például az asztrálsíkon – nem létezik idő, hanem az események újra és újra lejátszódva gazdagítják a Teremtő Lény Emlékezettárát.
A mi fizikai világunk csak egyike az alacsony rezgésű világoknak, s erre az alaprezgésre, vivőfrekvenciára hangolt tudatunk miatt nem érzékeljük az idő valódi teljességét, vagyis a jelenen kívül a múltat és a jövőt, holott ez a három egyetlen időszalag, amelyen a jelen pillanatról pillanatra ugrál előre. Ha majd képesek leszünk elkülönülni bizonyos rezgésbeli függőségeinktől (v. ö. megvilágosodás és megváltás), akkor nem lesz szükségünk pálmalevelekre vagy hasonlókra ahhoz, hogy a saját küldetésünket és feladatainkat átlássuk és megoldjuk.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..