Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pár szó a vallásos életről

A napokban sokat beszélgettem a vallásról. Arra a következtetésre jutottam, hogy sokan nagyon elutasítóan állnak a vallásos élethez, vagy zavarodottak, ha valami másról van szó, mint amit eddig megszoktak. Miért? Már maga a szó is ellenállást vált ki. Talán a rendszerváltás előtti idők miatt? Amikor tilos volt még templomba is menni, ha valaki valamit el akart érni, vagy még régebbre nyúlik vissza ez a felfogás? Talán annyira elidegenedtünk   a Teremtőtől, hogy el sem hisszük, hogy minden élet forrása tőle származik?

 

4.1

 

Őseink még hittek a Teremtőben, az Öregistenben. Hitték , hogy minden élet tőle származik, Ő árasztja el fénnyel az életet, ezáltal kel életre minden, ezzel termékenyül meg a természet.

Hozzá fohászkodtak minden reggel, Ő segített, ha betegek voltak, s neki mondtak áldást este.

 

A Teremtő megnyilvánulása a Napban testesült meg, ezért nevezték napvallásnak. A mindenkori földi élet legősibb vallása volt egykoron. Ez adta meg a hitet, a bátorságot a mindennapokban.

Nem volt kérdéses, hogy létezik- e felsőbb vezetettség, mert bizonyosságot kaptak az emberek. Miben biztos a mai társadalom? Van-e hite bármiben is? Van-e reménye egy szebb, jobb jövőben? Akarunk-e tenni ezért a jövőért? Merünk-e magunkba mélyülni, nem beszélve a szembesüléssel? Tanulunk-e a múlt hibáiból?

Személy szerint én hiszem, hogy képesek vagyunk a változtatásra.

 

Szőrös Tünde

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..