Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

PARAFENOMÉNEK

A parafenomének olyan látszatra szokványos személyek, akik valamilyen érzékenységüket vagy érzéküket jóval inkább kihasználják, mint a többi ember. Átlag feletti vagy az átlagostól eltérő képességeiket annak köszönhetik, hogy jobban konyítanak az érzékeken túli észlelés valamelyik típusához. A parafenomének látják a múltat vagy a jövőt, szellemeket érzékelnek, kapcsolatba lépnek a túlvilági lényekkel, a halottakkal, aurát látnak, képesek tárgyakat mozgatni az akaratuk erejével, bármekkora távolságból diagnosztizálni, távgyógyítani, hipnotikus képességeikkel megdelejezni, távolba látni, olvasnak más emberek gondolataiban, képesek materializálni (anyagot teremteni a „semmiből”) vagy levitálni (lebegni). De hogyan lehetséges, hogy egyesek ilyen talentummal rendelkeznek, míg mások csak szájtátva bámulják csodatételeiket?

parafenomenek4

A fent említett eseteket a szemtanúik és megélőik parajelenségeknek nevezik. Vagyis a hivatalosnak tartott tudomány mai álláspontja szerint nem magyarázhatók meg racionális módon. Természetesen a kóklerséget és az önámítást most nem minősíteném, csak a valódi parajelenségekre gondolok. A tudomány sokszor szkeptikusan közelít a parajelenségek és „elkövetőik”, működtetőik felé. Azt gondolhatnánk, hogy a tudósok egy része számára kínos, hogy nem tudják megmagyarázni a természetfeletti jelenségek javarészét. De ez nincs mindig így. Sokszor éppen a tudósokból lesznek a legnagyobb parapszichológusok, illetve a parajelenségek kutatói, mert éppen az igazság keresése motiválja őket, s nem éreznek epeömlést, mert esetleg a parafenoméneket többen elismerik és ünneplik, mint őket.

Tény, hogy a parafenomének tudnak valamit, amivel a klasszikus tudomány elveivel megőszült apostolai nem tudnak mit kezdeni. Ettől függetlenül a jelenségkör létezik, a parafenomének produkciói, bizonyítékai és eredményei kézzelfogható közelségbe hozzák a természetfelettit, vagy azt, amit eddig nem vettünk észre a természet belső, rejtett működéséből. Ily módon, Jézus apostolai, a szentek és boldoggá avatottak sora, az alkimisták és a mágusok mind-mind parafenomének voltak. S vegyük észre, hogy közöttük a különbség csak annyi, hogy az egyik csoportot kanonizálták (törvényerőre emelték vagy mértékké tették), míg a másikat sarlatánnak bélyegezték és lejáratták. Most lépjünk túl az érdekeken és az érzelmeken, mert azok zavarják a tiszta megismerésre és megértésre alapozott tisztánlátásunkat.

 

Az ember szerintem elég nagyméretű aggyal rendelkezik. Nagyjából 1350 köbcentiméter térfogatú az egyik legnemesebb szervünk. Véletlenek nincsenek. Úgy vélem, a természetben nincsenek véletlen és céltalan történések, miként az evolúciónkat sem lehet megmagyarázni a véletlenszerű szelekciók és mutációk alapján. Ez klasszikus hasonlattal élve: a véletlen alapján kialakult intelligens életforma kialakulásának esélye kisebb, mint hogy egy roncstelepen egy hatalmas, hosszasan tomboló vihar egyszer csak egy működőképes Boeing repülőgépet hagy maga után. Ez a helyzet az agyunk kapacitásával is.

 

Az agyunknak átlagosan csupán 4 %-át, ritka kivételes esetben 8 %-át kontrolláljuk, illetve használjuk ki. A fennmaradó többi, tehát 90-95 % működése nem áll tudatos kontrollunk alatt. Holott agyunk kihasználtsága hatványozottan növekszik, miként egy újabb százalékot vonunk a tudatos tevékenységeink körébe.

Hasonló a helyzet az emberi energiamezővel is. Hiába van egy embernek normál esetben kb. 1,5-2,5 méteres aurája, annak csupáncsak 10-20 %-át képes megmozgatni. S ez még a parafenomén kategória. Nyilvánvaló, hogy akik egyáltalán nem foglalkoznak rendszeresen spiritualitással, nincsen velük született képességük, sokkal rosszabb arányban használják ki az energiáikat. Ez az arány a következő: a parafenomének 10-20 %-ot mozgatnak meg, illetve vesznek igénybe az energiamezőjükből, de az sem mind tudatos. Míg az átlagember csak 2-3 %-ot kontrollál a tudatával. Ennyi teremtő energiával rendelkezünk.

Agykapacitásunk és auránk erőterének kihasználtsága jól példázza, hogy a parafenomének sokkal jobban élnek a belső energiapotenciájukkal, mint mások. Természetesen sokszor ők sem tudnak mindent a képességeikről, nekik is apránként kell felfedezniük az adottságaikat.

 

Van olyan parafenomén, aki megáll ott, hogy egy színpadon embereket állít sorba és akaratának erejével befolyásolja, esetleg eldöntögeti őket. Van, aki üvegfalon kel át, embereket tüntet el vagy éppen saját magát. Azért jegyezzük meg, hogy léteznek trükkök, de nem minden trükk, amit nem tudunk a józan eszünkkel azonnal megmagyarázni. Sokszor a kanálhajlítás hátterében például valóban az anyagszerkezet megváltozása áll, mint azt a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták. A parafenomén elektromágneses energiája hatást gyakorol a kanál anyagára és változásokat idéz elő benne. Akadnak csodadoktorok, illetve gyógyítók, akik a mágikus energiáikkal olyan változásokat képesek kiváltani, amelyek az emberek betegségeit és rendellenességeit hivatottak meggyógyítani.

A parafenomének kissé polgárpukkasztó viselkedése sok pletykára adott okot. De az igazi parafenomén érdemei vitán felül állnak, s gyakran nekik is keményen meg kell dolgozniuk a képességeik tökéletesítéséért és uralásáért. A sorsban betöltött szerepük sokrétű: kifelé, a világ felé megmutatni, hogy létezik egy magasabb rendű erő, amely embereken keresztül hatol a világba, a belső, titokzatos rendeltetésük – feltéve, hogy van ilyen – gyakorta ismeretlen.

 

Mostanában egyre több különleges képességű gyermekről és felnőttről derül ki, hogy szuperszenzorikus (érzékszerveken túli) és szuperpszichikus készséggel rendelkezik. Látják a testen belüli szervek állapotát, a sejtekben zajló folyamatokat, roppant érzékenyek az emberi energiák rezdüléseire, az érzelmi és lelki folyamatokra, kézrátéttel gyógyítnak és intuícióikat mesteri tehetséggel használják a jövő és a múlt eseményeinek feltérképezésére. Nem mindenki él a sorsszerűen felkínált extra képességekkel. Van, aki megijed és szinte blokkolja magát, mondván, ő nem akar kitűnni, kilógni a sorból és fél felvállalni különlegességét. Előfordul olyan eset is, amikor egyes családtagok maradisága, felvilágosulatlansága vagy dogmatikussága szab gátat a parafenomenális képességű gyermekek tehetséggondozásának, támogatottságának. Ezzel együtt egyre többekről derül ki már gyerekkorukban, hogy olyan erős és kiterjedt magas rezgésű energiamezővel bírnak, amelyeket egészen biztosan nem csupán az intellektusuk vagy emocionális intelligenciájuk fejlesztésében fognak kamatoztatni, hanem a spirituális, avagy a holisztikus életútjuk során fognak majd kiaknázni. Így valószínűleg sok parafenomén fog kikerülni az indigó-, a kristály- és a csillaggyermekek közül, akik arra hivatottak, hogy az éppen zajló korszakváltást és tudati forradalmat aktívan levezényeljék.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..