Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Párban szép rovat: Megszabadulni a télikabáttól? – Tavasz, szerelem, miegymás

Feltartóztathatatlanul közeleg a tavasz, amikor édes kis csacsiságokat súgunk egymás fülébe, lenge ruhás ötleteket fontolgatva. Az elképzelések és tennivalók ádáz versenyében azt sem tudja az ember lánya, vagy fia, hogy hova kapjon, mihez kezdjen, hogy a napsütéses órák számának emelkedésével arányosan csökkenő ruhatakaró alatt megbújó teste formásabb és csinosabb legyen.

 

 

Sokan úgy vélik, hogy a télen elhanyagolt testmozgás eredménye a fogyókúrával, a zsírleszívással, a személyi edzővel helyreállítható. A lebírhatatlan érzés ilyenkor sokakban feltör: „Szépüljünk meg! Van még idő!”

Amikor a várva-várt pillanat elérkezik és a férfi szemügyre veszi a nő alakját, a bájokat már csak alig borító ruhácskákban, már önbizalomkérdésről van szó! Melyik nő ne vágyna az elbűvölő bókokra az őt fürkésző pillantások tulajdonosaitól? A harmóniát árasztó külső előfeltétele a belső nyugalom, és az önbizalom is.

 

Két tábort hasonlíthatunk össze egymással: az egyikbe azon emberek tartoznak, akik életük főszereplői, egészséges elégedettséggel néznek tükörbe és értékelik önmagukat. A másik az önbizalomhiányos emberek tábora. Az utóbbiak visszahúzódó magatartásukat régi sérelmeikkel, elhanyagolt vagy előnytelen külsejükkel magyarázzák, és folyton csak hasonlítgatják magukat másokhoz, arra vágyva, hogy egyszer ők is kiváltsák valakiből a nyálelválasztást külső megjelenésükkel. Az ilyen nőkre/férfiakra jellemző, hogy feltételes módban említik saját életük megreformálását, „ha összejönne”, „ha lenne időm”, „ha lenne pénzem”, holott határozott, pozitív hozzáállásra lenne szükségük! Míg a másik tábor, derűsen, kiegyensúlyozottan éli életét.

 

 

Az önbizalomhiány hátterében nem csak bizonyos testi eltérések miatt érzett tökéletlenség szokott állni, van, hogy önmagáról gyártott helytelen elméletek bújnak meg abban, aki e probléma szenvedő alanya. Nem kevesen fordulnak plasztikai sebészhez az önátalakítás érdekében, abban reménykedve, hogy majd „Ő” hozzásegít a „kitárulkozáshoz”. Érdemes ezen elgondolkodni, hiszen sok esetben lelki betegségről és nem valami másról van szó! Pozitív gondolatokra és nem sebészeti beavatkozásokra van szükség! Az ilyen emberben a negatív beidegződéseket kell leküzdeni, kedves szavakra és határozott, segítő magatartásra, ezen kívül objektív bókokra van szüksége – no meg persze némi humorérzékre -, ha a szépség külső megnyilvánulási jegyeivel szerényen vértezte fel a sors.

 

Amennyiben múló, csak néha előforduló pesszimizmusról van szó, a megoldásra igaz barátokat, testvért, szülőt lehet szólítani. Akiket folyamatosan a szorongás tart a markában, annak pszichológusra van szüksége. A lélek komolyabb problémái is helyrehozhatóak szakember segítségével. Az a lényeg, hogy a túlzott önkontrollt gyakorló embert ne vessük meg, ne hagyjuk önmagába zárva, mert sok esetben a szögletesnek vélt gondolkodás hátterében valós, vagy annak vélt probléma húzódik meg. Az önbizalomhiányos ember általában zárkózott, halogató taktikát folytat, ilyenkor azonban nem könyörtelen kritikára vágyik, hanem arra, hogy felkarolják. Finoman meg kell értetni vele, hogy ideálképének a megvalósítása nagymértékben tőle függ! Ne legyünk sértődősek, sötét gondolatok közt élve az ember nem mindig látja a különbséget áldás és átok között! S ne felejtsük, a szolidaritás az emberi együttélés alapja!

 

Boldog napot!

 

Horváth Zoltán

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..