Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Philae, az idő szigete

Philae kétségtelenül Ízisz istennő kultuszközpontja volt, akinek núbiai párja Arszenuphisz. Ezen kívül találkozhatunk itt mammiszivel, azaz születésházzal, továbbá Imhotep és Madulisz kápolnájával, egy Thotnak szentelt „könyvtárral”, Ozirisz-teremmel a tetőn, ugyanakkor Hadrianus kápolnájával, a Bosszúálló Hórusz és Hathor templomának romjaival, valamint Traianus pavilonjával.

 

Azt nem mondanám, hogy ezek a megnevezések minden esetben találóak, de minket nem is az újfajta nevük érdekelt, hanem azok az ősi energiaminták, amelyek a még működő templom falaiban őrződtek meg.

 

Philae óegyiptomi eredeti nevén Lak, majd Ai-Lak vagy Pi-Lak volt. Philae, a Nílus egyik apró szigetén álló ókori templomegyüttes, Egyiptom és Alsó-Núbia határán foglal helyet. A szigeten található az ókori Egyiptom egyik legnagyobb és a kései ókorban legjelentősebb Ízisz-szentélye.

 

A szigetet a britek által épített régi Asszuáni-gát (1902), illetve annak kétszeri megemelése miatt fokozatosan elárasztotta a kialakuló víztározó, ezért a 20. század első felében évtizedeken keresztül vízben állt. A sziget épületegyüttesének megmentésére mégis csak akkor került sor, amikor az új, nagyobb gát miatt széles körű nemzetközi összefogással számos, ismét elárasztással fenyegetett templomot és más műemléket telepítettek át.

Az UNESCO által koordinált Nagy Núbiai Mentőakció részeként a legfontosabb épületek szétbontásáról és új helyen való felépítéséről döntöttek. A hatalmas feladat 1977 és 1980 között valósult meg, amikor a templommaradványokat a mintegy 500 méterre északnyugatra fekvő, magasabb Agilka szigetére költöztették át. A sziget többi régészeti emléke, a templomok körüli város maradványai és számos vályogtégla épület örökre elmerült.

 

Philae a Nílus első kataraktája (vízesése, zuhataga) mögött, Egyiptom déli határán található. A szigettől nyugatra feküdt Ozirisz szent szigete, Biggeh (Biga), amely egyike volt annak a 16 (vagy 14) helynek, ahova a legenda szerint a szétszabdalt isten egyik „testrésze” sodródott. Ez a sziget volt az Abaton (elérhetetlen), amelyre tilos volt a papokon kívül bárkinek is belépni. Az itt fekvő titkos föld alatti barlangot tekintették a Nílus forrásának, amelynek megfelelő méretű megtermékenyítő áradása létfontosságú volt Egyiptom számára. Ezzel az ősi kultuszhellyel szemben fekvő szigeten, Philae-n épült meg az i. e. 6. században Ozirisz párja, Ízisz istennő temploma. Ízisz szobra rendszeresen ellátogatott férje szentélyébe. Ízisz szigete fontos zarándokhellyé vált az évek során, ahol a látogatók számos feliraton örökítették meg hódolatukat.

 

Az 1960-as években a már régóta elöntött épületeket darabokra bontották és a magasabban fekvő Agilka-szigeten újra fölépítették. Az óegyiptomiak ezt a szigetet az „idő szigetének” nevezték, vagyis ez volt „Ré idejének a szigete”, de ezt a titulust nem lehet szimpla régészeti adatokból értelmezni, ehhez spirituális információkra van szükség.

 

„A vízeséseknél valamivel följebb fekszik Philae, az etiópok és az egyiptomiak közös lakóhelye; úgy van építve, mint Elephantiné, hasonló méretű és egyiptomi templomok vannak rajta.” – írja Sztrabón.

 

Egyiptom római meghódítása után Augustus császár idején ez a templomközpont lett Felső-Egyiptom és a Meroitikus Királyság egyik legfontosabb közös kultuszhelyévé, ahová mind északról, mind a távoli délről – így Meroéból – rendszeresen érkeztek zarándokok. Ízisz kultuszszobra minden évben bárkán kereste fel a Dodekaszkhoinosz templomait, amely a határvidék egyik legfontosabb kultikus eseménye volt. Valószínűleg szintén Augustus uralkodására tehető a Traianus kioszkjának nevezett hatalmas kultuszhely építése, ahol a templomból kijövő istenség bárkája megállhatott.

 

Ízisz istennő szentélye egészen a I. Justinianus bizánci császár koráig (Kr. u. 527 – 565) működött. Ezután a templomot a kopt keresztények Szent István vértanúról elnevezett templomként szentelték fel.

 

Ezek után térjünk rá Philae templomának spirituális kincseire. A mágia Egyiptom eme templomában is jelen volt. Philae a „női uralom” vagy a „női hatás” temploma, ami természetesen a férfiak számára is hasznos.

 

Ebben a templomban is volt csillagvizsgáló. Philae templomát szintén úgy építették meg, hogy képes alulról is begyűjteni az energiákat, illetve felülről is. Ezeket az erőket átalakítja és a megfelelő hangolással az emberek számára felhasználhatóvá teszi.

 

Philae templomának energiáit és tudását a templom falai sugározzák, ontják magukból. Először is hieroglifekkel (szent vésetekkel) jelenítették meg a templomban található összes tudást és minden olyan tanítást, amelyre a papoknak szükségük volt.

Kezdetben a papok ezeket szó szerint úgy tanulmányozták, hogy olvasgatták a hieroglifeket és ízlelgették azt a bölcsességet, azokat a szimbólumrendszereket és „receptúrákat”, amelyekre szükségük volt ahhoz, hogy a tanulmányukat maximálisan jól tudják elvégezni. Később eljött az idő, amikor már olyan szintre jutottak, hogy nem volt szükségük a hieroglifek olvasására. Miért? Mert ezek a hieroglifek kozmikus szimbólumok is egyben, amelyeket ha a megfelelő sorrendben érint meg az ember, akkor úgy működik a templom, mint egy hangszer vagy egy számítógép.

 

A példa kedvéért a templom olyan, mint egy zongora, amin a különböző kozmikus hieroglifek a billentyűk, amelyeket ha leüt az ember, akkor csodálatos hangokat ad ki, sőt egyesek egész műveket tudnak kicsalogatni belőle. Úgy működik a templom, hogy van egy energetikai arculata, s ha mi a megfelelő sorrendben megérintjük a hieroglifeket, akkor az energetikai arculatban változás megy végbe. Ennek köszönhetően a megfelelően felkészült, képességekkel rendelkező személy képes benne „mozizni”: képeket, eseményeket, filmeket látni, és utazgatni tud az információk áradatában. Ezen az emeltebb szinten már így folytatták tanulmányaikat a papok. – magyarázta Horváth Zoli.

 

Philae templomában olyan információk vannak kódolva, amelyek az ösztönökkel, az ösztönös ráhangolódással és a hangoltság képességével foglalkoznak. Olyan információkat tárol ez a templom, amelyek voltaképpen az inkarnációs körforgás megértésének és végkövetkeztetéseinek megfogalmazásai. Ilyenek például, hogy miért létezik az emberiség, miért keletkeztünk, a Teremtőhöz és más bolygók népeihez képest mi hol tartunk a fejlődésünkben, milyen népek éltek előttünk ebben a Naprendszerben vagy a központi naprendszerben, milyen lények támogatására számíthatunk fejlődési utunk bejárása közben, mire számíthatunk, ha ez a 25920 év lejár, mi fog velünk történni a jövőben, stb.? Ezért is nevezték Philae-t az idő szigetének.

 

Az idővel és az evolúcióval kapcsolatos információkat ont magából ez a templom, illetve elősegíti az ösztönös megérzések fejlődését. Ez azt jelenti, hogyha ezek a tulajdonságok kifejlődnek az emberben, akkor maga sem tudja hogyan, mégis egyszerűen megért dolgokat ( ez lehet az intuitív vezérlésű intellektus). Ilyenkor az ember tudja, hogy nem tanulta az ismereteket, mégis szilárdan és határozottan érzi, hogy valami úgy van, vagy sem. Ezt a fajta ösztönös megértést, illetve a tisztán érzékelést sugározza ez a templom, mely tulajdonságok egyébként az aura női tulajdonságai közé tartoznak.

 

Horváth Zoli elmagyarázta Philae kapcsán az aura női és férfi oldalának fő működését. Ahogyan az ember éli az életét, különböző hatások érik őt, melyek alapján alakul, formálódik az egyénisége és formálódik az aurája. A lélek életről-életre hurcol bizonyos személyes tulajdonságokat magával. Amikor leszületünk, akkor minden egyes életünkben a korábbi életeink emlékeit, szellemi feladatait, döntési beidegződéseit is hozzuk magunkkal. Ennek köszönhetően az inkarnációs útja során az embernek kialakulnak bizonyos tipikus tulajdonságai lelki és szellemi szinten egyaránt. Emiatt majdnem biztosan állítható, hogy az emberben a kétféle (nőies és férfias) energia nincs harmóniában.

 

Ha nincs harmónia az aura női és férfi oldala között, akkor az aurában nincs meg az egyensúly, vagyis hiányzik a balansz. Ha nincs meg az egyensúly, akkor az aurának picit billegő, nem tökéletes lesz a forgása. Ha pedig nem tökéletes az energiamező forgása, akkor a kisebb-nagyobb energiavezetékek csak részlegesen tudnak működni, illetve előfordulhat, hogy egyes területei egyáltalán nem tudnak működni. Ezért egy nagyon precíz beállításra, az aura tökéletes hangoltságára van szükség ahhoz, hogy az energiák, a szabad energiák akadálymentesen tudjanak áramolni az aurában. Ha ez megtörténik, tehát akadálymentesen áramolnak az energiák az aurában, akkor az ember minden egyes képességét tudja működtetni. Ha nem így van, ha ezek a finom beállítások nincsenek rendben, akkor az ember nem tudja működtetni a képességeit. Természetesen mindezzel egy átlagos ember nincs tisztában, hiszen nem tanítják meg neki, ugyanakkor a legtöbb ember sokat szenved e jelenség miatt. Ahhoz, hogy ezeket a minőségi és mennyiségi arányokat be tudjuk állítani az aurában, különböző eszközök nyújtanak segítséget.

 

Philae templomában az Univerzum energiáinak a női változatát tudjuk magunkhoz venni. Olyan energiákat, amelyek bizonyos női tulajdonságokat hordoznak. Ez semmivel nem gyengébb, mint a férfi energia, csak egyszerűen más minőség. Ha pedig valakinek kifejezetten női energiára van szüksége, mert éppen a nőiességét korlátozó gátakat vesz észre magán, akkor Horváth Zoltán látó készséggel megmutatja neki, hol tudja tölteni feminin energiákkal a két hasi (keresztcsonti és napfonat) csakráját, amely a nemi ösztönökért és identitásért felelős.

Ha valaki úgy érzi, hogy nincs rendben a párkapcsolati élete, ha valaki úgy érzi, hogy az elmúlt évtizedek megtépázták a nőiességét, s nincs benne harmónia, vagy ha elakadtak benne bizonyos energiaáramlások, s emiatt nem tudja megélni a nőiségét vagy a szexualitását, illetve ha úgy érzi, hogy túlzottan gátolásos, akkor Philae energiái jót tehetnek neki. Egyébként a templom többi részében olyan energiák találhatóak, amelyek hozzásegítik az embert valódi ösztönösségének kialakításához.

 

Philae templomán minden alkalommal úgy haladunk végig, hogy egyre magasabb rezgésszámú energiákat veszünk fel. Mivel kétpólusú energiákról van szó, ezek párba rendeződnek azokkal az erőkkel, amelyekhez a többi templomban jutunk hozzá. Így építjük fel szisztematikusan az auránkat az Univerzum spirituális energiáiból.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..