Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Piramisátvilágító projekt: A piramisok titkai végül feltárulnak

A piramisátvilágító tervre október végén kerül majd sor. Ez majd segíthet feltárni a Dahsúrban és Gízában található óbirodalmi kőgúlák több évezredes titkait – az Ahram Online szerint.

 

„A feltérképezésre invazív (behatoló), de nem romboló átvilágítási eljárásokkal fog sor kerülni kozmikus sugarak felhasználásával japán, francia és kanadai tudósok és szakértők együttműködésével.” – nyilatkozta Mamdouh Eldamaty, az Egyiptomi Ókori Műemlékek minisztere.

 

A projekt háromdimenziós képeket fog készíteni, valamint egy részletes tanulmányt az egyiptomi piramisépítészetről.

 

3.1

 

A Dahsúrban található, Sznofru királynak tulajdonított Tört Piramisra esett a választás elsőként. Ezt a piramist fogják alávetni elsőként a vizsgálatnak, ami kiváló és egyedülálló tervezésének köszönhető, továbbá azért is, mivel a piramiskészítés első kísérletét eddig még nem tanulmányozták alaposan.” közölte Eldamaty.

 

A Tört Piramis, melynek magassága 105 méter, alapja 188 méter az alaphossza, míg dőlésszöge 54 fokos, Sznofru fáraó (Kr.e. 2613-2589) uralkodása alatt készült, de tervezési hibával.

 

Az egyik ilyen műhiba, hogy roppant instabil alappal rendelkezett, mivel sivatagi kavicsból és anyagból készült, amely hajlamos az összeroskadásra, amikor hatalmas súly nehezedik rá.

 

E piramis egy másik tervezési hibája, hogy tervezése során olyan kőtömböket vágtak ki, melyek a súlyt a középpont felé tolják, így a piramis teljes tömege a középpontjára nehezedik.

 

Balra: Sznofru mészkő szobra, Egyiptomi Múzeum Jobbra: Sznofru

Balra: Sznofru mészkő szobra, Egyiptomi Múzeum Jobbra: Sznofru

 

Úgy vélik, hogy ez az oka annak, amiért a piramis „megtörik” és dőlésszöget változtat nagyjából félúton. Sznofru nem lelte örömét ebben a piramisban, ezért építetett egy másikat, amit Vörös Piramisnak hívtak.

 

Eldamaty is elmagyarázta, hogy a kozmikus sugarak mérhetetlenül nagyenergiájú sugárzások, melyek főként a naprendszeren kívüli űrből erednek, s a japánok korábban már vulkánok és földrengések méréséhez használták azokat.

 

E felmérés során fogják első ízben a kozmikus sugárlaboratóriumot Japánon kívül alkalmazni, s a világon csupán második alkalommal vetik be.

A mérés egy vegyes vállalkozás Japán és Egyiptom között a Kairói Egyetem Mérnöki Karának egyik konzorciumával, valamint a Franciaországban található Örökség Felújító és Megőrző Intézettel együttműködve, melyek közül valamennyi az Ókori Műemlékek Minisztériumának felügyelete alatt áll.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/scan-pyramids-project-secrets-of-the-pyramids-are-to-be-finally-uncovered/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=messagetoeaglecom_trending_articles_oct_22_25_2015

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..