Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pólusváltás a tudatosságban

Mostanság hétről-hétre röppennek fel a hírek arról, hogy közeleg a végítélet és küszöbön ólálkodik a világvége. A kevésbé elfogult szemlélőknek is feltűnik, hogy egyre többször kiáltanak farkast hitelesnek tartott személyek. Mi állhat eme attitűd mögött? Valóban lesz-e úgynevezett világvége a szó klasszikus értelmében? Ha igen, akkor mikor és hogyan fog zajlani.

 

Nem árulok zsákba macskát, mindjárt cikkem legelején leleplezem, hogy e kérdésekre biztosan nem itt és most fogok teljes körű válasszal szolgálni, de azért néhány aspektust érintenék.

 

Ami a tudat megváltozását illeti, hihetetlenül sok lélek ébredezik – vagy legalábbis elindul ezen az úton. Hogy merre tart, igazából maga se tudja, ha a szívére teszi a kezét. Az ember e csoportja hallgat az intuícióira, és ez jó. A jövő egyelőre ködös, még nem rajzolódott ki a tudatosság ösvényén járók előtt, hogy mi is vár rájuk és az emberiségre. Véleményem szerint nem is tud azonnal lelepleződni a jövendő, mivel az emberi tudat nincs felkészülve rá, a tudatosságnak időre és térre van szüksége ahhoz, hogy átváltozhasson: egyik szintről egy magasabb fokra lépjen. S itt jön a klasszikus hiba, amit szinte mindenki elkövet: amikor már elhiszi és tapasztalja magáról, hogy pár lépéssel előrébb tart a többieknél, akkor szinte felhatalmazva érzi magát, hogy mindenfélét „kinyilatkoztasson”. Ők azok a megmondó emberek, akiknek egy szemükkel vagy egy fülükkel több van, mint a többieknek, s ez már feljogosítja őket arra, hogy másokat vezessenek és osszák az észt. Nem ritka a kiválasztotti szerepben való tetszelgés sem az ébredező emberek körében, csak az a baj vele, hogy aki valóban kiválasztott, az nem hirdeti magáról, hogy az; nem kelt pánikot és nem tesz felelőtlen vagy félreérthető kijelentéseket.

 

 

Beavatottak magtól értetődően léteznek és nem ha valakik, akkor ők igazán nem tetszelegnek efféle szerepben. Ugyanakkor létezik egy jóval terebélyesebb tábor, akik alapszinten sem felelnek meg a beavatottság kritériumainak. Például, a beavatottság és az egó nem fér össze egymással. Aki kishitű, aki haragvó, aki ítélkezik, aki nagyravágyó és hadd ne soroljam az egyéb tulajdonságokat, az biztosan nem beavatott. Erről ennyit. Beszéljünk inkább a valódi fejlődés útján járókról.

 

Ez utóbbi esetben – tehát amikor idővel valóban transzcendentális látásra, hallásra vagy egyéb érzékelésre teszünk szert –, akkor a tudatosságunk ténylegesen átrendeződik: a „kivagyiságból” átvedlünk a „mivagyiságba”. Ilyenkor az individuum elfoglalja helyét a világmindenség rendjében. Más szóval, az ember onnan tudhatja, hogy spirituális szinteken is fejlődik, hogy értelme által tudata átlép a félelemből a félelemmentesbe, az illuzórikusból a valóban létezőbe, az egós gondolkodásból a lelki alapú gondolkodásba, az önzőségből az önzetlenségbe stb.

Ilyenkor egy valódi pólusváltás megy végbe a tudatosságban. Ez valóban belső átalakulás, melynek során helyreáll a rend a fent és a lent között. Ez nem külső világvége, hanem belső világvége! A múltbéli hiedelmeink lezárása és új belső dimenziók megnyílása. Egy új tudatossági ösvény, mely minden egyes emberben csakis belül található meg. Amit kizárólag ő és csakis ő járhat be. Ez az önmegismerés útja, ez a belső ösvény, ha úgy tetszik, ez a bennünk lakozó tökéletességhez vagy istenhez vezető út.

 

 

A tudatváltás nem egy-két lépésből áll, sokszor egy élet is kevés a teljesítéséhez. Viszont, bármikor elkezdhető.

Lesz-e világvége? Akik saját belső lényük felfedezésének ösvényét járják, azoknak minden nap egy kis világvége és egy új világ kezdete. Minden életpillanatunk esély a kibontakozásra.

Mikor lesz világvége? Amikor Te azt érzed belülről, hogy megértél a változásra és valóban átléped és meghaladod a benned található idejét múlt dolgokat, szokásokat, mintákat és karmát.

Lesz-e a kollektív és világméretű, anyagi értelemben vett világvége? Véleményem szerint természetesen egyszer lesz, de kizárólag rajtunk múlik, hogy milyen lesz. A hozzáállásunkat a legnagyobb krízisekben teszi próbára a sors. Ekkor dől el az, hogy mennyire vagyunk tudatosok és ösztönösek, mekkora bennünk a béketűrés és a hit, mennyire vagyunk képesek a gyakorlatban alkalmazni azokat a spirituális vagy akár íratlan törvényeket, amelyek az embert emberré teszik.

 

Elvben annyi kis világvége van, ahány ember, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a nagy világvégéről sem. Arról, amit a Bibliától kezdve a 21. századra vonatkozó próféciákon keresztül napjaink ezoterikus emberei is beharangoznak. Ennek is megvan a helye a spirituális szemléletű emberek világképében és jövőképében.

Hogy mit mondtak erről az angyali lények, milyen jövőképet vázoltak fel a spirituális mesterek, milyen előjeleire érdemes odafigyelni, mely szakaszai lehetnek embert próbálók és milyen tekintetben, mikorra várható a kezdete és mikorra vége, kik játsz(hat)nak majd benne szerepet és kik nem, kik lesznek az irányítók, kik a vezettettek és kik a megtévesztettek, s végül is milyen forgatókönyvek vannak a világváltásra vonatkozóan, azt majd a soron következő Önfejlesztő Műhelyben fogjuk megtárgyalni a résztvevőkkel, május 7-én.

 

Ott sort kerítünk többek között:

  • a legégetőbb kérdések megtárgyalására, s remélhetőleg részben megnyugtató, részben inspiráló válaszokat kaphatunk a küszöbön álló világváltásra is.
  • a sokféle világvége-koncepció ellentmondásaira
  • a materiális és a spirituális szemléletű megközelítésekre
  • a zsidó, a keresztény, a hindu, az egyiptomi, a maja, a magyar világvége-forgatókönyvekre
  • a lehetőségeink feltérképezésére
  • az isteni igazságszolgáltatás működése

 

Várunk szeretettel!

 

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: https://napvallas.hu/ és https://www.szarazgyorgy.hu/
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..