Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pozitív gondolkodás

Már lerágott csontnak tűnik az a bizonyos mondat, hogy: „Légy pozitív!” Szinte jeligévé vált mára már ez az általános mondat, amit mindenki használ, s előszeretettel dobál a másik felé. De mi a lényege, hogyan éljük át? A pozitív gondolkodást sokan egyenlővé teszik a jóra gondolással és a rossz dolgoktól, gondolatoktól való elhatárolódással, ráerőszakolva ezzel magát a „pozitív” gondolatokra.

 

Hát igen, ez is egy megoldás! De addig, míg nem szembesülünk a rossz gondolkodásunk eredményeivel, addig csak felületesen hangoztatva próbálkozunk, s magunkat is meggyőzve mondogatjuk, hogy mi igen is pozitívak vagyunk. Ha viszont beüt a krach – ami tegyük hozzá, elkerülhetetlen, próbára téve ama pozitív gondolkodásunkat –, kézzel-lábbal kapkodunk, mit tegyünk. S ekkor már nem tudjuk kizárni a negatív gondolatok tömegét, egyszerűen ránk szakadnak. S ilyenkor mi az általános reakció? „Semmi értelme sincs a pozitív gondolkodásnak, mi hasznom lett belőle?” Igen, ebből is látszik, hogy nagyon vigyázni kell a gondolatainkkal, s észrevehető, hogy a negatív gondolatokat ideig-óráig el lehet téríteni, erőszakosan kizárni az életünkből, de ha nem figyelünk, mindezek egyszerre támadnak ránk és megéljük a fentebb leírtakat.

 

KEZDD A NAPOT EGY MOSOLLYAL! EZ LEGALÁBB EGY JÓ KEZDÉS.
http://tonyasjournal531.webs.com/

 

Számomra a pozitív gondolkodás alapja, lényege nem más, mint a gyermekkoromban annyiszor elhangzó kis mondat: „Minden rosszban van valami jó!” Ezt nagyon megtanultam. S ez a kulcs! Meg kell próbálni minden helyzetben észrevenni csak egy jó dolgot, amit ha megtaláltál, egyszerűen bevilágítja az eseményeket, s később mindig csak ez a jó dolog fog eszedbe jutni, arról a bizonyos szituációról.

 

Törekedjünk mindenben meglátni a jót. Sőt tovább megyek, mindenkiben! Hisz mindenkiben ott van Isteni piciny darabkája, hát próbáljuk megtalálni azt. Ne hagyjuk, hogy az első benyomás alapján döntsünk arról, hogy ki milyen. „Ne ítéld meg a másikat, míg meg nem ismerted!” Ez is egy jó mondás.

 

Higgyétek el, hogy még a – szemetekben – leggonoszabb ember cselekedeteiben is meg lehet látni Isten tettét, bár ehhez igazán nagy nyitottságra, megértésre és elfogadásra van szükség. Mindent és mindenkit a Teremtő alkotott, belecsempészve a Mindenségbe önmaga igazi lényét – a Szeretetet.

 

Törekedjünk hát megtalálni azt a bizonyos Szeretetet mindenkiben és mindenben, ami körülvesz minket!

 

Istenhez

Nappal Ő vigyáz rám

Ő fogja a kezem,

éjjel őrködik és éberen

álmodik velem.

Vezet nappal éjjel óv

Isten az Atyaúr!

Számíthatsz rá

bárhol is lészen,

mindig megtalál

légy mindig készen.

Ha egyszer rátaláltál

biztos, hogy jó utat

választottál,

ha mégis elhagyod

már szánhatod és

bánhatod.

De a legjobb benne,

hogy megbocsát

bármit tettél

meg-meg áld.

Ő maga a SZERETET

a Világmindenséget

átölelő keretet jelenti,

minden élő és élettelen

létét egybefogja és

belülről szereti és óvja.

Az élet egy pillanat,

és mi soha nem ítélhetjük meg

hogy ez alatt

kinek milyen életet szánt

ki milyen emberré vált.

Ő adja az életet

Ő, maga a SZERETET.

Béres Andrea

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..