Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

PRÁNANADI

Mit takar az elnevezés?

 

A pránanadi két szanszkrit szóból származó összetétel. A prána jelentése univerzális energia vagy életerő. A nadi jelentése csatorna, cső, ér, folyam. Így szó szerint lefordítva a pránanadi életenergia-csatornának fordítható. A módszer eredeti neve „New Method”. Nyugat-Európában ezt használják. Ebből következik, hogy a pránanadi egy kifejezetten magyar kifejezés. Az indiai gyógyászat és a jóga szellemi iskolája is használja ezeket a fogalmakat.

 

A pránanadi története

 

A prána minden energia ősforrása. Az élet minden megnyilvánulása, minden síkja a prána rezgésétől és minőségétől függ. A prána olyan energia, amely a fizikai testet élteti, nélküle nem is létezne. A mindent átható erő a prána. Ez az életenergia állandóan mozgásban van és az egész univerzumot kitölti. Az ember ehhez az életenergiához az auráján keresztül juthat. Ez úgy történik, hogy az emberi energiarendszer fő központjai (csakrák) és a nadik (energiavezetékek) veszik fel és közvetítik az éltető energiát az emberi test számára. Honnan ered ez az energia? Mint említettem, áthatja kozmoszt, ezáltal a környezetünkben mindenhol állandóan jelen van. Ahhoz, hogy életfunkcióinkat fenntarthassuk, elengedhetetlenül szükséges az életenergiának a felvétele és szinten tartása.

 

A tibeti tradíció 350 000 nadiról tesz említést. Amikor az ember részesül az avatási vagy hangolási szertartásokban, akkor onnantól képessé válik egy finomabb energiarendszeren keresztül kapcsolatba lépni az univerzumot kitöltő energiával. A fizikai test minden parányi sejtjéig a nadikon keresztül jut el az energia. Maguk az energiavezetékek nem láthatók fizikailag, mivel a fizikaitól finomabb energiákból épülnek fel. Az érhálózathoz hasonlatosan szövik át a testet, de nem a vérerek mentén futnak.

 

A pránanadi módszere i.e. 6700 évvel alakult ki. Ekkortájt tanították meg az emberiségnek az energiák használatát, a szimbólumokkal történő gyógyítást, a vizek, a kristályok és a növények természetes gyógyhatásait.

 

A pránával való gyógyítás technikája állítólag egy német származású tanítón keresztül, bizonyos Christian Weberen át jutott el Nyugat-Európába. A tanító tizenhat évi tibeti képzést követően hozta el ezt a módszertant nyugatra. Magyarországon 1993 februárjától kezdték oktatni Tibeti Reiki néven, de később Pránanadira módosították a nevét.

 

A pránanadi életszemlélete

 

A pránanadi filozófiája egy mindent átható energiáról szól, amely az ember és minden élőlény életfolyamatait táplálja. Célja a harmónia megteremtése a fizikai és tudati szintek között. Ami a pránanadi hatásmechanizmusát illeti, az életfolyamatokra fizikai, pszichikai és spirituális síkon egyaránt hat. Érdekessége, hogy minden élő és élettelen egyéni igényeihez igazodik. Pozitívan befolyásolja a gyógyulást, csökkenti a fájdalmat, a depressziót és az aggodalmakat.

Támogatja az emberi kapcsolatokat. Növeli a kreativitást és a teljesítményt. Jobb önismeretet tesz lehetővé és elősegíti a személyiség fejlődését.

 

A pránanadi célja

 

A pránanadi célja:

  • a természetes életmóddal kapcsolatos nevelési tevékenység,
  • az önfejlesztő módszerek és technikák terjesztése, kihangsúlyozva a meditációt,
  • az önismeret fejlesztése,
  • a természeti törvényekkel összhangban működő gondolkodás- és magatartásmód kialakítása,
  • segítségnyújtás: az embereket megismertetni a természetes gyógymódokkal és kezelési lehetőségeket biztosítani a gyógyulni vágyók számára,
  • a Pránanadi-gyakorlatok oktatása,
  • Pránanadi Alapítvány ismeretterjesztési, világnézeti, nevelési és képességfejlesztési, oktatási, kulturális és sport tevékenységet végez.

( A Pránanadi név szabadalmi oltalom alatt áll 2007. február 23-a óta)

 

Pránanadi utaztatási technika

 

Ez egyfajta reinkarnációs terápia, amely érzelmi blokkokat old fel. Nem regressziós hipnózisról van szó, mivel a kezelés alatt nem hoznak létre módosult tudatállapotot. Az utazó mindvégig a tudatánál van és abszolút emlékszik mindenre, ami vele történt. Ez a módszer, tehát a pránanadi utaztatás, energetikai szimbólumok segítségével történik. Az utazó képessé válik előző életeinek érzékelésére: látja és érzi azokat. Maga a szimbólum megvédi az utazót, így nem kell attól tartani, hogy esetleg olyan emlékeket fog felidézni, amelyeket nem lenne képes feldolgozni.

A módszer kuriózuma, hogy az utazónak alkalma nyílik a szellemi vezetőjével és a belső szellemi gyógyítójával találkozni, akinek kérdéseket tehet fel és akár tanácsot is kérhet tőle.

Az utazás időtartama egyénileg változó, ugyanakkor bármikor gond nélkül megszakítható. Az számít eredményes utaztatásnak, ha az utazó felismeri és megérti az előző életével kapcsolatos tanulságokat és az érzelmi blokkok feloldódnak.

A pránanadi utaztatási módszer kipróbálását minden érdeklődőnek ajánlják, mert – ahogyan állítják – olyan értékes élményekkel gyarapodhat az utazó, amelyeket más módon nem kaphat meg.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..