Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Radiesztézia

Az ember, a természet és a több kiterjedésű univerzum nem más, mint megszámlálhatatlan hatások és sugárzások összessége. Amikor már nem tudjuk tovább darabolni az anyagot, akkor a matéria felbomlik és átadja a helyét a bonyolult, nehezen leírható erőmezőnek, erőknek, fluidumoknak és energiáknak, hétköznapi nyelven a sugárzásoknak. Azt a megismerési és érzékelési módot, amely a sugárzásokkal és a sugárzások emberre gyakorolt hatásaival foglalkozik, radiesztéziának nevezzük.

 

radiesztézia2

 

Misztikus sugárzástan

 

A sugárzástant minden korban ismerte az emberiség. Minden kultúrában voltak avatott, ezotériában jártas személyek, akik képesek voltak többet érzékelni az élő és az élettelen tárgyak kisugárzásából, mint a többiek. Szenzitivitásuk velük született képességként indult be. Meg tudták mondani, hova helyezzék az emberek a fekhelyüket, hol meditáljanak, hol építsenek templomokat és iskolákat, mi több, piramisokat, csillagvizsgálókat. A látók, a beavatott papok egy része, a sámánok mértani pontossággal, s ami még sokkal lényegesebb, élettapasztalatok által visszaigazolható módon határozták meg az egyes helyek kisugárzását. Ezzel tulajdonképpen élettér-mágiát műveltek. Vagyis feltérképezték, hogy hol a legtámogatottabb és hol kevésbé előnyös lakni, dolgozni vagy valamilyen konkrét tevékenységet végezni. A különböző erőterek detektálása és rendszeres ellenőrzése felbecsülhetetlen támogató erőt biztosított az ott élők számára, hiszen befolyásolta szellemi és fizikai teljesítményüket, életkedvüket, vitalitásukat és még a gondolkodásmódjukat is. De nem csak a régmúlt példáit hozhatom fel, mert itt és most is élnek hasonló kvalitású emberek. Sőt, ami azt illeti bizonyos alapvető szenzitivitással (érzékenységgel) minden ember generálisan rendelkezik, ezt magunkban hordozzuk a születésünktől fogva. Természetesen vannak olyan személyek, akik hamarabb felismerik ezt és előnyösebb adottságaiknál, rátermettségüknél fogva profi sugárzásmérőkké, radiesztétákká válnak.

 

radiesztézia4

 

Ma is megfigyelhetjük magunkon, hogy egyes helyeknek megvan a maguk speciális hangulata, légköre és miliője. Vannak szimpatikus, kedvelt és rossz közérzetet adó helyek, helyiségek, sőt vidékek. De vajon honnan erednek az effajta megérzéseink?

Minden ember rendelkezik egy elektromágneses mezővel, vagyis aurával. Minden emberre igaz, hogy folyamatosan energiacserét folytat a szűkebb és a tágabb értelemben vett környezetével. Szűkebb környezet alatt a természetet és bennünket körülvevő világot értem, míg tágabb környezet alatt a kozmoszt, illetve a magasabb dimenziókat. Egy szó mint száz, állandó összeköttetésben és ezáltal folyamatos függőségben élünk a világgal.

Hiba volna azonban azt hinnünk, hogy a fizikai testünk állapotára csak a fizikai sugárzások hatnak. Nyilvánvaló tény például, hogy a napfény hatására a szervezetünk feltöltődik energiával és D-vitamin termelődik a testünkben. Ám ezt mi nem látjuk, a napfénynek nincsen egy tipikus színe. Ehhez hasonlóan fizikai szemeinkkel nem érzékeljük a kozmikus háttérsugárzást, a csillagok sugárzását, Földünk mágneses mezőit és mágneses erővonalait. Attól, hogy nem tudunk róluk, mert nem tanították meg vagy, mert nem hiszünk bennük, még nagyon is léteznek és pillanatról pillanatra befolyásolnak bennünket.

 

radiesztézia8

 

Az auránk és lelkünk is részben egy nagy érzékszerv. Veszi a sugárzások jeleit, információit és energiáit és szelektálja azokat. A szerint teszi ezt, hogy számunkra egy sugárzás előnyös vagy előnytelen. Nyitottá, befogadóvá, illetve zártabbá, védekezőbbé tud válni az emberi aura, ha sugárzásokat érzékel.

Ha vesszük a fáradságot és kiméretjük a lakásunkat egy radiesztétával, akkor nagyon sok dologra fény derülhet. Így többek között megtudhatjuk, hogy:

  • milyen típusú sugárzások vesznek bennünket körül nap mint nap,
  • tanácsot kaphatunk arra vonatkozóan, hogy melyik sugárzásfajta mit okozhat az életünkben (pozitív, negatív és neutrális hatások),
  • semlegesíttethetjük, illetve kivédhetjük a nemkívánatos sugárzásokat (ez azért roppant lényeges, mert állítólag megbetegítő hatásuk van és a pszichénk állapotát is befolyásolják),
  • tudatosan kihasználhatjuk életterünk pozitív hatásait (fekhelyet, fotelt, kanapét, gyerekszobát stb. a legideálisabb, legpozitívabb helyre telepíthetjük),
  • megfelelő távolságot tarthatunk az elektromos sugárzásoktól (például a mikrohullámú sütőtől, a számítógéptől, a tévétől),
  • szellemi sugárzások feltérképezésével pihentetőbbé válhat az alvás, több energiát nyerhetünk ki az alvásból, kellemesebb lehet az áloméletünk,
  • választ kaphatunk megmagyarázhatatlan jelenségekre, energetikai anomáliákra, amelyek esetleg korábban megzavarták a nyugalmunkat, vagy amelyeket korábban félelmetesnek tartottunk, vagy amelyeket a lakásunkban lefényképeztünk.

 

Földünk energiarendszere eléggé bonyolult. Találunk köztük számunkra pozitív, negatív és semleges hatásúakat. Az a fontos, hogy ami számunkra előnyös, azt használjuk ki, míg ami károsító, energiaroncsoló és gyengítő, azt mielőbb iktassuk ki. Erre ma már sokféle praktikát felhasználhat az ember.

Természetesen nem minden sugárzást kell vagy lehet kivédeni, sokszor egyszerűbb megoldás arrébb tolni az ágyat, vagy áthelyezni a széket, mint költséges segédeszközökkel kivédeni a károsító sugárzást.

 

Ami még egy érdekes és megtapasztalható jelenség, az a tudatos erőtér felkeresés. Időről időre a természetben előforduló helyeken különleges energiák nyílnak. Ezek egy része viszonylag közismert az ezoterikus társadalom számára (például ilyen Magyarországon az Attila-domb vagy Dobogókő), míg más erőterek már csak a látók előtt tárják fel titkaikat. Aki keres, az talál. Így van ez az erőterekkel is. Aki szeretné megtapasztalni a Földanya különleges kisugárzásait, vagy átélni, milyen egy angyali erőtérben töltődni fél órán keresztül, az érdeklődhet például a https://www.facebook.com/pages/Boldognapothu oldalon.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..