Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rakétakilövést hajtottak végre 1555-ben a romániai Sibiu (Nagyszeben) városában egy kézirat szerint

Számos elfeledett ősi kéziratot őriznek titokban a szemek elől elzárva a könyvtárak porosodó alagsorában világszerte.

 

1961-ben Doru Todericiu, a Bukaresti Egyetem Tudomány és Technológia (műszaki tudományok) professzora rábukkant egy ősi dokumentumra, az úgynevezett Sibiu (Nagyszebeni) Kéziratra.

A 450 oldalas kézirat, mely egyetlen hatalmas kötetbe kötve a 1570-es évek körül keletkezett, olyan történettel bír, mely évszázadokra nyúlik vissza. Technikai adatokat tartalmaz a többlépcsős rakétákra, a tüzérségre és a ballisztikára vonatkozóan.

 

A Conrad Haas által leírt egyik többszintű rakéta a kéziratában. A Romániai Történelmi Folyóirat 1967-ben publikálta a „Sibiu Kézirat” címmel

 

Az idő múlásával a felfedezés feledésbe merült, mivel a történészek sohasem tekintettek rá úgy, mint ami nagy jelentőséggel bírna a korai repülés tekintetében.

 

A dokumentumot végül a Romániai Történelmi Folyóirat 1967-ben publikálta a „Sibiu Kézirat” címmel. (“The Sibiu Manuscript”, Doru Todericiu, Revue Roumaine d’histoire, 1967, ed. Académie de la république Socialiste de Roumanie)

 

A Sibiu Kézirat harmadik része egy részletes beszámolót tartalmaz egy repülő dárdáról/gerelyről meglehetősen hatékony lőtávolsággal és többszintű kilövéses rakétával, méghozzá Sibiu (Nagyszeben) városában, ahol több ezer ember volt szemtanúja annak az eseménynek, amelyet végül 1555-ben teljes siker koronázott.

 

A dokumentum egy háromszintű, szilárd tüzelésű űrrakéta működési elveiről ad leírást a találmányra vonatkozó rajzokkal, melyeket Conrad Haas (c. 1509-1579), egy osztrák tüzérségi tiszt, a Nagyszebeni Tüzérségi Raktár 1550-1570 közötti vezetője, valamint a Romániában található Sibiu (korábban Hermannstadt) város lakója vetett papírra.

 

Conrad Haas ősi kézirata még mindig létezik és közel 500 évvel ezelőtt készült találmányok dokumentált bizonyítéka!

 

A Sibiu Kézirat a világon az első rakétákról szóló kézirat.

 

Haas megtervezte, majd megépítette a kétszintű rakétát, mindegyik fokozatának más és más volt az átmérője, s az egyik a másikba illeszkedett. Az 1555-ben sorra kerülő kísérletben Haas egy háromfokozatú rakétát tesztelt le.

 

Ezt a kettő rakétát – egy kétfokozatút és egy másik háromfokozatút, bocsátották fel Sibiuban, Romániában. Conrad Haas tervezte őket. A dokumentált bizonyíték a Sibiui Múzeumban található Romániában.

 

Conrad Haas ősi kézirata még ma is létezik és közel 500 évvel ezelőtt készült találmányok dokumentált bizonyítékát tartalmazza.

 

Íme, a technikai fejlesztések és megoldások:

 

  • Előre látta a modern űrhajó elgondolását
  • Többfázisú rakéta (kétfázisú gyújtórakéta és háromfokozatú rakéta)
  • Rakétaüzemanyag a különféle fázisú rakétákban arányosan elosztva
  • Folyékony üzemanyag és más keverékek a rakéta típusától, hatótávolságától, erejétől és formájától függően
  • Delta szárnyak alkalmazása a stabilizáció érdekében

 

A bizonyíték a romániai Sibiu Múzeumban található.

 

Lady Sala Shabazz, a Black Inventions Museum alapítója, aki 2002. március 28-án hunyt el, a következő mondta:

 

„…Sajnálatosan azok az emberek, akiket azzal bíztak meg, hogy tankönyveket írjanak, sokszor előítéletesek és mellőznek más történelmi információkat. Abbéli erőfeszítésük során, hogy nagy időtávlatokat fedjenek le, összefoglalják a történelmet, s kihagynak sok olyan egyébként fontos tényt, melyekről sok embernek nincs tudomása.”

 

Sibiu városa sokunk számára arról ismert, hogy ez Hermann Oberth szülővárosa, akit a modern asztronautika (űrhajózás) és rakétatudomány egyik atyjának tartanak a három közül.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2014/05/29/rocket-launch-into-space-at-sibiu-romania-took-place-in-1555-sibiu-manuscript/

 

Megjegyzés: Természetesen a cikkben szereplő Nagyszeben a 16. században a Magyar Királysághoz tartozott, de ma ez a város Sibiu néven Románia területén található. Valószínűleg a cikk írója ezt nem vette figyelembe. Mivel szerettük volna megőrizni a fordítás hitelességét, ezért nem változtattunk a címen. Mindazonáltal ez a felróható tévedés a cikk tartalmából és mondanivalójából álláspontunk szerint semmit nem von le.

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..