Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Régi és új istenek

Minden egyes korszaknak megvoltak és megvannak az istenei. De vajon kik azok a titokzatos, természetfeletti hatalommal rendelkező lények, akikről oly sok vallás és mítosz szól, s mégsem sikerül felfednünk a valódi arcukat. Mai korszakunkat milyen istenségek irányítják? Mi velünk a tervük a jövőre nézve?

Az istenek és istennők a Teremtő Tudat alkotásai, nagyhatalmú intelligenciái. Ők a világok létrehozói és irányítói. Tőlük függ az élőlények sorsa. Az emberiség is az isteneknek köszönheti létét, mivel a Teremtő rajtuk keresztül nyilatkozik meg és fejezi ki önmagát. Természetesen ez ellentmond a mai Bibliában foglaltaknak, de ez nem számít. A valóságban nincs ellenmondás és szembenállás az istenek és a Teremtő között. Sőt, metafizikai nonszensz a Teremtőtől független teremtést vizionálni. Szóval, az istenek léteznek, de a jelenlétük nem mindig egységes. Különösen jó példa erre a Föld jelenlegi arculata.

Az utóbbi évszázadokban, sőt évezredekben, az istenek látványosan háttérbe vonultak, a korábban egészen nyilvánvaló, csodás jelenlétük sokkal burkoltabb lett. Miért? Mert az emberiségnek egy olyan korszakot kellett megélnie, ami nem az istenek mindenhatóságáról, hanem sokkal inkább az istenek „nélküli” fejlődésről szólt. Persze addig se maradtunk isteni fennhatóság nélkül, ám azt világosan kell látnunk, hogy az ember önállósodási folyamatai csak akkor mehettek végbe, amikor az istenek úgymond elengedték a képzeletbeli kezeinket.

Ez nem jelenti azt, hogy magunkra hagytak volna, de tény, hogy visszavonultak. Ennek hatására kaptak szerepet kisebb istenségek, akik kreált szentírásokon, pontosabban azok átformálásával nyertek létjogosultságot az emberek világában: a vallásainkban, a lelki életünkben és a gondolatvilágunkban. Ezektől az isteni színben feltűnt „új” istenektől hamarosan búcsút kell vennünk, mert a változások során visszatérnek a régiek, az eredetiek, a „Nagyok”.

Az istenek bőséges ajándékának áradása egyelőre még szünetel a világ legtöbb szakrális helyén. Ami van, az csak hírmondóként üzemel. De közeleg az idő, amikor az istenek vibráló energiái áradni kezdenek és előkészítik érkezésüket. Ezt a kérdést jómagam nem utalnám a hit tárgykörébe. Maradjunk abban inkább, hogy majd meglátjuk.

Ám, ha ez a jövőkép valósul meg, akkor talán nem ártana átértékelni egyet s mást az életünkben. Ne feltétlenül a mitológiából induljunk ki, sokkal inkább abból, hogy milyen az istenek szeretete. Ők fiaikként és lányaikként gondolnak ránk. Az isteni erejük és intelligenciájuk egy részét arra fordították, hogy mi létezhessünk és élhessünk ezen a bölcsőbolygón. S ez a folyamat jelenleg is tart. Teremtőinknek nem az a céljuk, hogy sötétségben botorkáljunk minden egyes inkarnációnkban, hanem hogy magunktól fedezzük fel a bennünk szunnyadó isteni magot, és azt szabad akaratunkból bontakoztassuk ki. Kaptunk elég időt erre és most a változások korába lépünk.

A régi istenek újra meg fognak jelenni és felül fognak kerekedni az emberek alkotta új isteneken, illetve az időközben hatalmat és tért nyert kisebb istenségeken. Nem csak azért, mert ők a rangidősek, vagy mert erősebbek vagy jobbak, hanem mert az utóbbi évszázadok tendenciák közül sok nem szolgálja az emberiség spirituális fejlődését és kibontakozását.

Az istenek vissza fognak érni a fejekbe, a gondolatokban, a felfogásunkba, a tekintetünkbe és a céljainkba. Ők a Teremtő képviselői, akik közvetlenül ismerik a Legfelső Lény szándékát. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ember szinte teljesen eltévelyedett, eltért ettől a szándéktól, ugyanis pusztító géppé vált a csoda. Ez pedig nem mehet így sokáig tovább.

Lesznek bolygó- és csillagegyüttállások, amelyek el fogják hozni a változásokat, melyek előszelté egyre többen érezzük. Ez már sejteti a körénk épült mesterséges látszatvilág megváltozását, várható leomlását. Minél közelebb kerül a Föld bizonyos fényszögekhez, úgy rövidül az istenek visszatéréséig tartó időintervallum. Amióta a valódi félistenek – mert hívjuk inkább így őket – elmentek a Földről, egyre sűrűbbé vált a bolygón a sötétség, aminek hatására az emberi elme elkorcsosult és szinte robottá vált. Ennek az állapotnak kell megváltoznia a közeljövőben, amit persze nem érdemes megsaccolni, hogy pontosan mikorra tehető.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..