Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rejtélyes mobiltelefon-tornyokat látni Egyesült Államok szerte

Adatvédelmi aggályok merültek fel ezen a héten, miután kiderült, hogy a tornyoknak ismeretlenek a kezelőik.

 

A híradások közölték, hogy az antennarudak képesek kapcsolatba lépni a telefonokkal és megkerülni az adatvédelmi kódolást, ez pedig arra enged következtetni, hogy azokat esetleg olyan hackerek vagy kémek is felállíthatták, akik bele kívántak kapcsolódni a telefonbeszélgetésekbe, illetve az sms-ekbe.

 

Több mint egy tucat rejtélyes tornyot azonosítottak be az Egyesült Államokban, de eddig senki sem tudta meghatározni, kik, mikor és miként állították fel azokat.

 

Image Credit: PD – Ellin Beltz

 

„Gyanúsnak találtuk, hogy ezek közül a jelvevők közül több éppen az Egyesült Államok katonai bázisainak a tetején található.” – közölte Les Goldsmith, a telefontechnológiák szakértője. – „Vajon kié ez a jelvevő? Kik hallgathatnak le hívásokat katonai bázisok körül? Éppen az USA katonasága, vagy külföldi kormányok járnak el így?”

 

A tornyok felfedezését erősen kritizálták az adatvédelmi aktivisták.

 

„A rendfenntartás látszólag azt sugallja, hogy ezek a kétes tornyok csupán a hackerek és az adat-tolvajok elmeszüleménye, továbbá ez azt is jelenti, hogy az amerikai mobiltelefon-használóknak rá kellene jönniük, hogy az úgynevezett magánbeszélgetéseik sebezhetőek.” – mondotta volt Cheryl Chumley író.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..