Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rómába készülünk: spirituális zarándoklat az Örök Városba

Vajon Róma valóban az összeesküvések melegágya, az ősi misztériumvallás olvasztótégelye, részben egy hajdan volt, részben egy jelenlegi „világbirodalom” titkos rezidenciája? Milyen spirituális erők forrásai fakadnak az örök városban? Közvetett és közvetlen bizonyítékok után indulunk, követjük az energiák útját és leleplezzük Róma titkait!

 

http://www.whale.to/

 

Nem kérdés, hogy a világ gazdasági, politikai, vallási és kulturális hatalmának egyik kiemelt gócpontja az elmúlt világkorszakban kétségtelenül Rómában volt. Az i.e. 1. évezredben etruszkokkal, a keltákkal, a szamnitákkal folytatott háborúk és a belharcok után sikerült megszilárdítani a titkos elitnek a hatalmát. Így a királyságból kibontakozó köztársaság megszilárdulni látszott. Ebből bontakozott ki az időszámításunk előtti évszázadokban az a világbirodalom, mely később megannyi uralkodó hatalmi modellje és vágyálma lett. De vajon milyen spirituális erők munkáltak a birodalomépítő folyamatok hátterében? Okkult praktikák? Titkos társaságok? Mágia? Alkímia? Nos, kísérletet teszünk e kérdések kiderítésére akkor, amikor 2013 szeptemberében Rómába utazunk és alaposan szemügyre vesszük a „világ köldökének” spirituális energiáit.

 

Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a Római Birodalom megálmodói éppen ezt a várost választották rezidenciaként: többek között a hét domb, a Capitolium, a Forum Romanum, a Colosseum, a Vatikán és egy sor kultikus hely adott/ad otthont azoknak a szentélyeknek és ősi erőtereknek, amelyek már jóval „Róma” megalapítás előtt ott álltak. Bizony, még mielőtt a politikai hatalomra aspiráló arisztokrácia rátette volna a kezét ezekre a szakrális központokra „res publica”-nak, azaz közügynek álcázva önző, világhatalmi szándékait, e régió már komoly spirituális erőknek adott otthont.

 

Róma dicső csillagának a felemelkedésével azonban az ősi szokások, hagyományok és az erkölcs végleg a sírba szállt. Megjelent az uzsorakamatot szedő kereskedő és pénzarisztokrácia, a lovagok rendje, a szenátusból részben nagybirtokos arisztokrácia lett, s közben okkult társulások verbuválódtak, amik hol Rómáért, hol Róma ellen használták fel a földöntúli hatalmak erejét.

 

A centralizáció, a gátlástalanság és a zsoldoshadsereg csakhamar diktatúrát eredményezett, amelynek több lett a rabszolgája, mint azt ma képzelnénk. A birodalom nem csak a zseniális katonai döntéseknek, a gyors hódításoknak, a mérhetetlen áldozatoknak, az ügyes szervezésnek, a diktatórikus elemekkel vegyített politikának köszönhetően terebélyesedett, hanem a mágiának köszönhetően is.

 

http://www.bestourism.com/

 

Róma azért is válhatott a világ urává, mert csodás erők forrásaira épült. Gondoljunk csak a Vesta szüzek templomára, a számos Ízisz és Szerapisz szentélyre vagy a később odatelepített egyiptomi obeliszkekre! Kevesen tudják, hogy a gladiátorjátékok és a vadászatot reprezentáló állatviadalok eredetileg vallási gyökerekkel bíró rítusok voltak, melyeket az etruszkoktól kölcsönöztek a szenátorok. Utóbbiak profanizálták és züllesztették az ősi szertartásrendet politikai töltetű propagandafogássá.

Róma bizonyos értelemben egy antik Egyesült Államokká vált, amit a „Kenyeret és cirkuszt!”- elv alapján kormányoztak hosszú évszázadokon át, miközben a népeket kisemmizték, jelentős részüket rabszolgaságban tartották vagy jogilag korlátozták, az akkori világ jelentős részét gyarmatosították, az erőforrásokat a „Birodalom” érdekében a végtelenségig kiszipolyozták… Vajon mi változott kétezer év alatt?

 

Visszatérve a zarándoklatunkhoz, a legfontosabb kultikus központok a mai napig megvannak, lévén időtlen idők óta ott állnak. A transzcendencia valósággal árad Rómából, ha tudjuk, mit hol keressünk. Horváth Zoltán tudja. Az ő látóképességeivel és tudásával fogunk tájékozódni az olasz fővárosban, s járjuk végig sorról-sorra a titkos helyeket és szívjuk magunkba a város szentségeit.

Természetesen jó alkalomnak kínálkozik ez az utazásunk arra, hogy Róma sötétebb arcát is megismerjük. De mint tudjuk a fény mellett mindig ott az árnyék.

 

Megannyi istenségnek szenteltek itt templomokat, mutattak be áldozatokat, tartottak diadalmeneteket, építettek orákulumokat és rótták le tiszteletüket azok is, akik látták és ismerték a megnyilvánult világ mögött szakadatlanul munkálkodó, transzcendens folyamatokat. Sorsformáló erők ezek, melyek illeszkednek Európa és a Föld energetikai rendszerébe. Nem véletlenül áll éppen ott a Vatikán, ahol ma találjuk. Nem véletlenül dúlt annyi háború Róma birtoklásáért.

 

Az ősi közel-keleti misztériumiskolák tudásának egy része Rómában élt tovább. A császárok közül sokan maguk is beavatottak voltak, ugyanakkor a jósok véleményét szinte minden közüggyel kapcsolatban kikérték és figyelembe is vették a döntéshozatalban. Róma mindezekért együttesen vált az istenek „játszóterévé”.

 

Róma spirituális arcához a római titkos társaságok mellett hozzátartoztak a keleti misztériumvallások is, melyek többsége a feltámadás utáni életet és megannyi fényünnepet is tartalmazott. Ezekre csapott le néhány kétes hírű, föld alatt munkálkodó csoport, akik azután a római típusú kereszténység megálmodóivá és a katolikus világ háttérhatalmává váltak.

De ez ne tévesszen meg senkit, mert Róma valódi fényeit nem a mai világ adja, hanem az időtlen energiáké. Mi ezért zarándokolunk el a titkos helyekre. Tarts velünk! Természetesen az Enigmák című youtube-os műsorunkban részletesen is be fogunk számolni a felfedezéseinkről.

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..