Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Salamon király mágikus Shamirja bármilyen követ ketté tudott nyesni – ez vajon az ősi idegen csúcstechnológiának egy újabb ékes bizonyítéka?

Vajon Salamon királynak volt szabad hozzáférése a kifinomult földönkívüli technológiához? Vajon milyen fajta eszköz volt képes átvágni, illetve szétmállasztani a követ, a vasat és a gyémántot több ezer évvel ezelőtt?

 

Salamon király, aki Dávid királynak és Bathshebanak volt a fia, a bölcsességéről vált híressé az Ószövetségben. Őt ugyanakkor ama gazdagságáról is ismerik, amelyet Salamon az Istentől kapott a bölcsessége mellé.

 

A talmudi irodalomban megtalálható egyik igen érdekes legenda értelmében Salamon király egy Shamir-nak nevezett mágikus tárgy segítségével építette fel Jeruzsálemben a maga pompázatos templomát.

 

Salamon Temploma
http://humansarefree.com/

 

A Shamir kétségkívül egy rendkívüli tárgy volt, mivel rendelkezett a kő, a vas és a gyémánt megváltoztatásának a képességével, melyet a puszta tekintete által ért el.

 

A Shamir már Mózes idejében létezett, aki azoknak a Hoshen (papi melldísz) köveknek a kivésésére használta, amelyet a melldíszbe illesztettek be. Amikor Salamon tudomást szerzett erről a tárgyról, egy olyan kutatására adott megbízást, ami kideríti az „árpaszem méretű Shamir lényegét”.

 

A történet szerint Salamon király Ashmedai démontól értesül arról, hogy az eszköz a Tenger Hercegére volt bízva, aki azt egy búbos banka (vagy erdei szalonka) gondjaira bízta.

 

Salamon szolgája a keresésére indult, és sikeresen le is szállította Salamon királynak.

 

Ennek a történetnek a leginkább zavarba ejtő része az, hogy senki sem tudja, hogy mi ez a Shamir.

 

A legenda szerint a megmunkálásra váró anyagra – akár kőre, akár fára, akár fémre – oly módon kellett hatást kifejteni, hogy azt „meg kellett mutatni a Shamirnak”. Mit jelenthet ez? Honnan származik ez a csodálatos Shamir? Mi módon őrizték?

 

Egyes tudósok úgy vélik, hogy a Shamir majdnem olyan volt, mint egy élőlény. Más korai források zöld kőként írják le.

 

Salamon király
http://humansarefree.com/

 

Úgy tartják, hogy a Shamirt mindig gyapjúszövetbe bugyolálták és egy ólomból készített tárolóedényben tartották, amúgy bármilyen más edényzetet szétrepesztett és szétmállasztott volna a „nézésével”. A leírásból kiindulva, egyes tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a Shamir valódi természete radioaktív, ami alapjában véve egy természetben előforduló radioaktív izotópnak – talán a rádiumnak – egy kis mintája volt.

 

Isten álmában keresi fel Salamont és nagy bölcsesség birtokosává teszi.

 

A Királyok Könyvében erről így esik szó:

 

„A templom építésekor olyan köveket használtak, amelyeket a kőbányában egészen készre faragtak; kalapács és véső nem hallatszott a templom építésekor, sem semmiféle vasszerszám.” Midrás a következőt árulja el nekünk: „A kövek a saját akkordjuktól mozogtak; maguktól szálltak és emelkedtek fel, s magukat helyezték a templom falába, így építve fel azt.”

 

Ez úgy hangzik, mintha az ókori emberek a levitációnak (a test érintés nélküli felemelésének) a mesterei lettek volna.

 

Azonban, egy másik hagyomány szerint a Shamir előkészítette a köveket azért, hogy a kövek a kőbányából megfaragva bukkanhassanak elő, készen arra, hogy Salamon templomába beillesszék azokat. Salamon nem feledkezett meg a bibliai rendelkezésről: „…Ha pedig kövekből csinálsz nékem oltárt, ne építsd azt faragott kőből: mert amint faragó vasadat rávetetted, megfertőztetted azt.” (Kivonulás könyve, 20. fejezet)

 

Sajnálatos módon ismeretlen marad a Shamir célja és eredete. Csupán spekulálhatunk azon, hogy ez az enigmatikus eszköz milyen szerepet játszhatott Salamon templomának felépítésében.

 

Ráadásul, a Shamirról azt mondták, hogy vagy elveszett, vagy elveszítette erejét az első templom lerombolásának idejére Nabukodonozor kezeiben Kr.e. 586-ban.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/solomonshamir.php#ixzz3DOwVdxvn

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..