Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Soha nem látott, megdöbbentő új fotók a rejtélyes núbiai piramisokról

A Szudáni-sivatagban szétszórva megannyi csodálatos ősi piramist, templomot és temetkezési helyet találunk.

 

A núbiai piramisok nem olyan híresek, mint egyiptomi társaik, azonban kétség sem férhet ahhoz, hogy ezek az építmények továbbra is roppant lenyűgözők.

 

A Szudán északi, Egyiptom déli részén található Núbia egykoron a távoli múltban egy hatalmas ősi civilizációnak adott otthont. Ma Núbia ókori királysága szinte a történelem homályába ész, továbbá azért is hanyagolják Núbiát az archeológusok, mert az ókori egyiptomi műemlékek és piramisok csodái a feledés fátylát borítja a núbiai birodalomra.

 

Ősi piramis Szudánban Image credit: National Geographic.

Ősi piramis Szudánban Image credit: National Geographic.

 

„Ez a legjobb rész, ami felett helikopterrel repültem, és ahonnét látszik a kapcsolat minden más temetkezési hely, piramis és templom között, s ezt innen, a levegőből érthetjük meg.” – mondja Turchik.

 

 

„Bár Emberling a legfejlettebb technológiát – távirányítású robotot – is beveti a földön azoknak a barlangoknak a feltárására, ahova a modern ember még eddig nem jutott be, mégis a jó régi kézimunka bizonyul a leghatékonyabbnak a több éves homok, salak és kőzet áttörésében.”

 

„Miután a csapat 250 tonna törmeléket eltávolított, számos évezredekkel korábbi műkincset is felfedezett, viszont Emberling számára még mindig sok a megválaszolatlan kérdés e rejtélyes területtel kapcsolatban.” – adta hírül a National Geographic.

 

A titokzatos maradványok egészen a Kus Birodalomig nyúlnak vissza, amely egy több mint 2000 éven keresztül fennálló birodalom volt és nagyjából Kr.u. 300 körül tűnt el.

 

Alan Turchik volt az első archeológus, aki látogatást tett El Kurruban, Szudánban csaknem 100 éve. Image credit: National Geographic

Alan Turchik volt az első archeológus, aki látogatást tett El Kurruban, Szudánban csaknem 100 éve. Image credit: National Geographic

 

„Nem igazán tudjuk, mi is történt anno, s hogy képesek vagyunk-e kinyomozni ezt …. mint egy detektív.” – meséli Tirchik, miközben elmagyarázza, hogy a feltárások lassacskán eloszlatják az ősi hely körüli rejtélyt.

 

Minden napvilágra fog kerülni a Fekete fáraók című filmben, amit egy expedíció segítségével készítettek és amit a PBS-en fognak sugározni.

 

http://upload.wikimedia.org/

http://upload.wikimedia.org/

 

Núbia ősi királysága Afrika világának hatalmas csodája marad és továbbra is egy olyan civilizáció felbecsülhetetlen értékű kincseit rejti, amely csupán a felfedezésre, további expedíciókra és igazi megismerésre vár.

 

A Fekete fáraók titkai, a rejtélyes ősi „mágikus” feliratokkal teli szentélyek, a lélegzetelállító piramisok és templomok csupán néhány azok közül a csodák közül, amelyeket ma megcsodálhatunk.

Forrás: http://messagetoeagle.com/newphotosnubianpyramids.php#.VWVSK8_tmkp

Boldog napot!

Fordította: Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..