Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sorsfordító egybeesések

Léteznek olyan véletlenek, amelyek egy szempillantás alatt megváltoztathatják az életünket? Szabad-e egyáltalán véletleneknek neveznünk ezeket? Vagy minden sorsszerű volna, csupán mi nem értjük az életünk működési elveit?

 

Bizonyára mindenkivel elfordult már ahhoz hasonló egybeesés, hogy egyszerre mondott ki egy szó valakivel, vagy öntudatlanul maga adott választ valakinek a ki nem mondott kérdésére, ugyanazzal a számmal, eseménnyel vagy névvel találkozott néhány napon belül a legváratlanabb helyzetekben: autók rendszámában, könyvtárban, újságban stb. megjelenő és ismétlődő szimbólummal.

Az emberek élete tele van jelekkel, amelyekre nem figyel kellőképpen oda. Véletlen egybeesések, szinkronicitások, váratlan találkozások és egy sor olyan jelenség, amelyre nincs racionális magyarázat és megjelenésének esélye az ész számára gyakorlatilag nulla. És mégis bekövetkezik. Vajon miért?

 

Nos, a világegyetem él és minden kommunikál mindennel. A holizmus szerint ez egy természetes jelenség, az átlagembernek véletlen, a fizikusnak pedig egyelőre tömény rejtély, a vallásos hívőnek isteni beavatkozás. Az Univerzum egyetlen, hatalmas rendszer, amelyben a részek – például az élőlények – csak bizonyos fokig, csak bizonyos mértékben különülnek el egymástól, ámde alapjaikban ugyanannak az Univerzumnak, az Egységes és Egyetemes Energiamezőnek a részei. Ebből következik az a jelenleg még nem teljesen ismert összefüggés-hálózat, amely magyarázatot adhat a sorsfordító egybeesésekre.

 

Univerzum alatt nem a mechanikus és lélektelen, newtoni törvények szerint működő világegyetemet értem, hanem egy minden ízében intelligens és kreatív energiamezőt. Így a legkisebb rezdülésbe is berezonál a Nagy Egész – na, nem úgy, hogy megremeg, de érzékeli, tud róla, a rész kommunikál az egésszel, a kis tudat nyomot hagy a nagy tudatban.

 

A rész-tudatok fejlődnek és szerveződnek, növekednek, átalakulnak és alkotnak. Ezt nevezhetjük az élet játékának. Az élet eme játéka nem megjósolható a szokványos értelemben. Mindent ugyanazok a törvények irányítanak és tartanak fenn, mint amelyek az egész Univerzumot igazgatják és rendezik. A kulcsfogalom a rend, amely egyaránt tapasztalható az anyagi, a tudati és a lelki (magasabb tudati) síkokon, akár egyéni, akár kollektív formában. 

 

Mit fejezhetnek ki az egybeesések? Fontos tudni, hogy nem maguk az egybeesések tárgyai a lényegesek, hanem az általuk képviselt üzenetek, vagyis az ideák. Az események a téren és az időn kívülről érkeznek, és parányiságuk dacára elképesztő mértékben képesek hatni az agyra, a személyiségre és az életünkre. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy könnyű megfejteni őket. Mi most mégis tegyünk erre egy gondolatkísérletet.

 

Ha az eddig elmondottakat összefésüljük, akkor a következő elméletet kaphatjuk. Éljük az életünket, mit sem sejtve arról, hogy mi fog a következő pillanatban történni velünk. Eközben gondolataink, érzelmeink és a bennünk lakozó magasabb rendű intelligencia is rezgéseket bocsát ki. Ezek a rezgések nem csak belekerülnek az Univerzum óceánjába, hanem válaszreakciókat is kiváltanak a Mindenségből. Tehát adó-vevőként működnek az ember rezgései. Az elv régóta ismert: a hasonló mintázat vonzza a hasonló mintázatot. Így amire elménk és lelkünk áhítozik (maga a bennünk található idea), elkezdi magához vonzani a megvalósító erőket. Igen ám, de ezek a kreatív erők nem feltétlenül és nem kizárólag mennyiségi szempontból számítanak, legalább ilyen fontosak a minőségek. Konkrétan arra gondolok, ami egy telefonhívásnál is történik: nem a híváshoz használt energia a lényeges, hanem az információ, a hír az, aminek olykor elsöprő hatása van. Biztos a kedves Olvasó is fel tud idézni ilyen hatású telefonokat.

Most képzeljük el, hogy a lelkünk vagy az elménk telefonál. Nyilvánvalóan nem minden hívása lesz elsöprő hatással az Univerzum eseményeire. De ha az egyik betalál, akkor…

 

A másik oldalról nézve, az Univerzum is felhívhatja telefonon az ember lelkét és elméjét, ha akarja. Ilyenek a szinkronocitások, az álmok, az intuíciók, az eredeti ötletek, a megsejtések stb. Vagyis elég egyetlen pici egybeesés, egyetlen rezonancia célba érése az emberben, s máris megváltozik az egész életünk.

 

Sokan próbálkoztak és értek már el jelentős eredményeket a véletlenszerű egybeesések, az okságon túli folyamatok vagy a magasabb rendű kozmikus szabályok és holisztikus minták törvényeinek feltérképezése terén. Jans Smuts-tól kezdve David Bohm-on, C. G. Jungon vagy Rupert Sheldrake-n keresztül László Ervinig. 

 

Összefoglalva, olybá tűnik, hogy az életünk vezetett, programozott és irányított. Léteznek olyan nem túl erős, mégis irányító rezonanciák vagy potenciálok, amelyek a legváratlanabb pillanatokban beleszólhatnak az emberek vagy akár az egész Föld energetikai alakzataiba, kollektív mintázataiba, tulajdonképpen az életünk alakulásába.

Mi lenne, ha az egyéni vagy a kollektív sorsunkra, fejlődésünkre, civilizációnkra és történelmünkre úgy tekintenénk, mint különféle, objektív célzattal bíró rezonanciák összjátékára? Abba pedig már csak a legbátrabbak mernek belegondolni, hogy ezeket a rezonanciákat valamilyen források, netán entitások tudatosan küldik felénk.

 

 Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..