Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Spirituális érettségi vizsgák, avagy a csalókról, az ellenségekről és a lejáratókról

Kedves Barátaim! Ez az eszmefuttatás azoknak szól, akik szembesültek már azzal, hogy akiken legjobb tudásuk és képességeik szerint segítettek, azok utóbb „lecsalózták” őket, és megpróbáltak másokat is meggyőzni erről a véleményükről. Mivel ez az ezoterikus „betegség” olyan, mint egy vírus, amely újra meg újra felüti a fejét, így fűznék hozzá pár „vírusirtó” gondolatot.

 Én is megtapasztaltam már azt a nem ritka jelenséget, hogy a korábbi hű barátokból/társakból idővel ellenségesen viselkedő személyek váltak. Ez egy olyan kissé, mintha valaki egyik percről a másikra kifordulna önmagából, holott ez nem percek alatt megy végbe, legfeljebb nekünk tűnt úgy, s nem is biztos, hogy igaz barát vagy hű társ volt az illető, hanem csupán mi szerettük volna olyannak látni. De a leglényegesebb momentum, hogy ez egy spirituális érettségi vizsga mindenki számára, innentől kezdve számít az eredménye!

 

Mindenkit, aki szívvel-lélekkel teszik a dolgukat, megillet az ártatlanság vélelme. A legfontosabb életelvem az, amit az egyiptomi misztériumiskolákban „maat” névvel illettek. Ez az isteni rendet és harmóniát megtestesítő szellemiség és erő, amely valaha mindent áthatott, s most is azt kívánom, hogy mihamarabb térjen vissza és költözzön be az emberek szívében. Miért?

 

Mert akinek a szíve tele van Maat, az igazság istennőjének, a Napisten lányának virtusaival, annak nem hagyja el a száját semmilyen becsmérő szó, sem minősítés, sem ítélkezés, sem hazugság, sem féligazság.

 

Vigyázz, lélek, mert sokan adnak majd a szádba (értsd: az elmédbe) objektívnek tűnő igazságokat, melyek nem többek, mint jól hihető csalárdságok. De bármennyire is hihetőnek tűnjön is, az nem azonos az isteni igazsággal, hanem csupán egy nézőpont a sok közül. Maat a Napvallásban mindig is ezt tanította, s ez örökérvényű igazság.

 

Aki eltávolodik a maat-tól, vagyis a világrendet fenntartó erőtől, azt nem a lelke fogja mozgatni belülről, hanem valaki más.

 

A csaló ember mindenkit valamennyire csalónak lát.

A hazug ember mindenkiben keresi a fondorlatot.

A rosszindulatú ember mindenkiben a hibát látja meg.

Az irigy ember mindenkit lejárat.

A sóvár ember, mások javai és érdemei után vágyódik.

A tolvaj mindenhol azt nézi, mit lophat el.

A bosszúálló ember másoknak rosszat kíván és sokszor mások bukását látná a legszívesebben.

A minősítés (ítélkezés) szintjére süllyedő emberben, a bölcsesség utolsó szikrája is kihunyt.

Az előítéletes és hiszékeny embereket saját tudatlanságuk taszítja el a jobbító lehetőségektől.

A ragaszkodó ember inkább nemtelen eszközökhöz folyamodik, semmit elveszítse azt, akit vagy amit birtokol.

Az éretlen ember másokra hárítja a felelősséget saját hibái beismerése helyett.

 

Az igaz – vagy legalábbis az igazság útján járó – emberre e tulajdonságok nem jellemzőek, mivel nem ruházzák fel magukat semmilyen szereppel: nem szolgáltatnak féligazságokat, nem rosszindulatúak, nem hazudnak, nem irigykednek másokra, nincs bennük düh és harag, nem előítéletesek, nem ítélkeznek, nem kívánják mások bukását, s nem tulajdonítanak el senkitől semmit.

 

Én magamat nem tartom bölcsnek, filozófusnak, csupán egy igazságkeresőnek, akinek talán több megtapasztalás és csoda adatott meg, mint a legtöbb embernek.

Nekem csupán egyetlen cél lebeg a szemeim előtt: békét és harmóniát teremteni önmagamban, s ezt a békét és harmóniát szétsugározni a világban.

Éber és őszinte vagyok magammal annyira, hogy látom az ellenerők működését, de nincs bennem ellenállás, mivel tisztában vagyok azzal, hogy ők is csupán a dolgukat végzik.

 

Az ellenerő mindig szépnek és jónak tűnik. No meg az igazság palástját ölti magára. Nekem is voltak az életemben személyek, akiket barátnak, bizalmasnak, társnak, tanítványnak hittem, s mára ellenerőkké váltak, akik rombolni próbálják a műveimet. Ez egyfajta ezoterikus jelenség, de sokkal inkább emberi „betegség” és egy spirituális érettségi vizsga mindkét fél részére.

Ők a csalódott és kiábrándult „kedves emberek”, akik nem találták meg a számításaikat, és akiknek nem az önös elvárásaik szerint alakult az életük. Az ilyen típusú ember nem veszi észre magában, hogy egója elhomályosítja tisztánlátását, s ezért a helyett, hogy hallgatna, inkább kígyót-békát állít azokról, akiket korábban istenített, vagy legalábbis tanítóként tisztelt. Vajon az ilyen ember felismeri-e, hogy belébújt a kisördög és éppen őt használja fel szócsőnek! Nem, természetesen az ilyen ember nincs tisztában azzal, hogy milyen erők mozgatják.

 

 

Hadd hangsúlyozzam ki még egyszer, egyértelműen és félreérthetetlenül, hogy az igazságokként tálalt hazugságok, a féligazságok, a rosszindulatúság, a félelem, a kicsinyesség, a kételyek, a gyűlölet, az irigység és társaik az Ördög eszközei, nem a Teremtő Logosz (a Teremtő Fény) oldalához tartoznak.

 

Aki a jót rombolja, aki a jóindulatúak között viszályt szít és megosztottságot teremt, aki káoszt okoz ott, ahol az összefogást, a szeretetet, a hitet és a bizalmat képviselik, az vét az isteni törvények ellen.

 

Természetesen nem vagyunk tökéletesek. Mindenki hibázott már éppen eleget és minden bizonnyal fog is a jövőben, de ezért senki sem törhet pálcát a másik felett. Erre felhatalmazottságot senki sem kapott a földön. A hibákat pedig minden ember isteni kegyelem révén kijavíthatja. Bízzuk ennek eldöntését istenre, és tetszelegjünk az „isteni kiválasztott” szerepében. Csak az önelégült ember hiteti el magával, hogy ő isten eszköze, s így mások felett áll.

 

Ha valaki változtatni szeretne a világon, ne másokkal kezdje, hanem önmagával!

Ha segítséget szeretne kérni, íme, 2017-től indul az egómentesítő kurzus, ahol sok mindent megtudhat magáról az ember, ha elég bátor és alázatos ahhoz, hogy tükörbe nézzen.

 

A tisztaságot nem lehet megmérni, az a szavakon túli világból sugárzik vagy nem sugárzik.

Ne legyél igazságosztó! A napvallásban Maat istennő bölcsessége, nem az enyém: „Ha bármikor úgy érzitek, gondolataitokban megtalálhatók az objektív igazságok, legyetek tisztában azzal is, hogy az nem az egyetlen igazság. Az hit, hogy abszolút igazságotok van”

 

Zárszóképpen: Az egótól megtévesztett elme önmagát hiszi tettei végrehajtójának, pedig rajta keresztül különféle erők és tudatok nyilvánulnak meg. Kívánom, hogy amikor életedben a fontos döntéseidet meghozod, akkor azok ne csupán a fizikai síkon megszerzett élettapasztalataiddal, hanem a legbelső lényeddel és valóságoddal is rezonáljanak.

Légy becsületes, tiszta és igaz!

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Aurafejlesztő és Meditációs Klubjainkon
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..