Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stonehenge – Merlin kőkörei

Alig akad olyan ember, aki ne hallott volna gyerekkorában a világ talán leghíresebb kelta varázslójáról, Merlinről. Erről a leginkább táltoshoz hasonlító, fehér köntöst viselő druida mágusról terjedt el az a hiedelem, hogy természetfeletti erejével ő illesztette a helyükre az angliai Salisbury-fennsíkon található rejtélyes kőkolosszusokat, a megalitokat. Utazzunk ezúttal a ködös Albionba, hogy kiderítsük, vajon valóban Merlin építette-e a rejtélyes Stonehenge-i kőköröket!

Eddig akár mese is lehetne az egész történet, ha nem találnánk az említett helyszínen számos, minden kétséget kizáróan több mint 5000 éves, jól láthatóan szabályos logika szerint elrendezett, faragott kőmaradványokat. A „stone” angolul követ jelent, a „henge” pedig kifejezetten a brit szigeteken fellelhető, kör alakú rituális megalitra utaló elnevezés.

Annyi bizonyos, hogy eme őskori építmény köveinek elrendezése megfeleltethető a hold- és a napciklusoknak. Így a spirituális médiumok és szakértők hajlanak afelé, hogy elfogadják Sir Norman Lockyer feltételezését, miszerint Stonehenge obszervatórium volt, azaz csillagvizsgáló.

A több kőkörből álló építmény számtalan megválaszolásra váró kérdést rejteget. Így például, hogy milyen technikai tudással rendelkezhettek az ősi mérnökök, hogy egy ilyen történelem előtti „számítógépet” tudtak alkotni. Merthogy az asztronómusok már lemodellezték a működési elvét, és ez alapján egyre többen precíz kapcsolatot látnak az égbolt csillagállásai és a kőcsoportok elrendezése között. De vajon hogyan csinálták mindezt több ezer évvel ezelőtt az „ősemberek”? Vagy lehetséges, hogy az evolúció nem mindig a primitívebbtől a magasabb rendű felé tart? Ezek a titokzatos kérdések egyelőre még megválaszolásra várnak.

A tudományos kutatások a 20. század közepe óta folynak, sokan próbálkoztak Stonehenge enigmájának leleplezésével, de aki spirituális tudás nélkül közelít hozzá, annak rendszerint beletörik a foga. Nem elégséges csupán a köveket vallatóra fogni, túl kell látni az anyagon, a látszatokon és az energiák világába kell kalandozni.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy egy valódi paranormális kérdésekkel állunk szemben, amit igazán csak akkor érthet meg a szemlélő, amikor szemtől szembe találkozik e monumentális kőcsodákkal. A középkori írók által „Óriások táncának” nevezett műemlék rejtélyei akkor világlottak ki csak igazán, amikor az iránytűk és a rádiókészülékek különösen kezdtek viselkedni Stonehenge-ben. A mágneses energia mérésére alkalmas gauss-mérő például kétszeres erőt mutatott ki azoknál a köveknél, amelyekről az energiák érzékelésére fogékony emberek jelezték, hogy ott sokkal erőteljesebb energiaáramlást tapasztalnak, mint másutt. Megjegyzem, a helybéliek arról számoltak be, hogy pontosan az érintett állóköveknek támaszkodva múltak el régóta fennálló betegségeik. Lehet, hogy ez az erő vonzza szinte mágnesként a turisták hadát is?

Ha valaki egy picit is szenzitívebb, mérőműszerek nélkül is ráhangolódhat a kövek erőtereire. Ezen a spirituális kutató azért nem lepődik meg túlzottan, mert tisztában van azzal, hogy Stonehenge-t kifejezetten több, az egész Földet behálózó energiaösvény, ún. Ley-vonal találkozására építették. Az itt felszínre törő energiák szinte haraphatók, sőt ma már egy általunk alkalmazott különleges fényképészeti eljárással fotózhatók is. Így szinte igazolást nyernek a legendák, melyek a titokzatos kékövek gyógyító erejéhez kapcsolódnak.

A hagyomány szerint az egyik druida vezető – maga Merlin is – végzett szertartásokat Stonehenge körein belül, melyek energianyomai máig fellelhetők. Sőt, a legendák arról is beszámolnak, hogy Arthur király udvari varázslója hozta Írországból Stonehenge köveit és atlantiszi tudásának egy részét beleépítette, belerejtette a megalitikus építménybe. Lehet, hogy a nagy Merlin energiáit érzik az odalátogatók is? Mi van, ha mégis csak igazuk lesz a parapszichológusoknak és a kelta kőkörök pontosan illeszkednek a világ energetikai központjainak térképére?

A tudósok nem értenek egyet azzal, hogy az ősi kelta papi rend tagjai, a druidák építették volna Stonehenge-t méghozzá azért, hogy energiákkal töltődjenek fel a kivételes bolygó- és csillagegyüttállások alkalmával. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy a druidák itt tisztelték az isteneiket, itt kapták varázslatos képességeikhez az erőt, valamint a beavatásokat, s itt kommunikáltak a magasabb világok lényeivel. De minderről a történetírás a józanész nevében hallani sem akar.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..