Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stonehenge rejtélyes arany rombusza

Szinte minden ember hallott már Stonehenge-ről, az angliai Wilthshire megyében található, történelem előtti műemlékről, mely kör alakba rendezett hatalmas kőtömbökből áll. Ámde, sok ember nem tud arról a látványos és rejtélyes arany rombuszról, amelyre egy törzsfőnöknek a Stonehenge-i komplexumon belül található sírjában bukkantak.

 

http://mbyers.net/images/

 

1808-ben Nagy-Britannia egyik legelső hivatásos régésze, William Cunnington, felfedezte azt a tárgyat, ami később „Stonehenge királyának” koronaékszereiként váltak ismertté. Ezeket a napjainkban Bush Barrow-ként ismert (a BARROW sírdombot, illetve sírhalmot jelent – megj. a Ford.), Stonehenge-től csupán félmérföldes távolságra található, hatalmas bronzkori sírhalomban fedezték fel.

 

Sir Richard Colt Hoare régésznek címzett egyik levelében Cunningtom ezt írta: „Egy keménykötésű, magas ember csontvázára bukkantunk. Ahogy megközelítettük a csontváz mellkasát, rögvest egy jó minőségű aranyveretet találtunk a szegycsontján. Ezt a rombusz alakú tárgyat egy vékony fadarabhoz rögzítették, aminek a széleit végig arannyal fedték be.” Vastag arany övkapocs pihent a derekán, amelyet enyhén mélyített hosszanti vonalak díszítettek, valamint kisebb rombusz alakú gyémántok.

 

Egy aranyból készült, rombusz alakú lapot találtak Stonehenge környékén.
Photo source: April Holloway

 

Az arany rombusz rendeltetése rejtély, noha néhányan úgy vélik, hogy egy csillagászati eszköz volt. Gerald Hawkins csillagász kidolgozott egy teóriát, miszerint magát Stonehenge-et egy óriási csillagászati építményként használták, amely képes volt a Nap és a Hold mozgásainak, valamint a fogyatkozásoknak a pontos mérésére. Egy másik kutató, Dr. Derek Cunningham, azt vette fel, hogy a vonalak geometriai struktúrája egy csillagászati írás megjelenési formája. Ez az elmélet abból indul ki, hogy a kezdeti asztronómusok nem rendelkeztek olyan ábécével, amellyel dolgozhattak volna, ők pusztán a második legjobb dolgot csinálták: szögek segítségével írták le a csillagászati értékeket. Ily módon egy 27,32-os sziderikus hónapot egy 27,32 fokos vonallal jelenítettek meg.

 

„A Bush Barrow-i rombusz egyértelműen megfeleltethető az írás archaikus formáinak, melyeket vonalak ábrázolnak, s ahol szögeket alkalmaznak, melyek az idő mérésére és a fogyatkozások megjóslására fókuszáló csillagászati értékeket jelenítik meg.” – közölte Dr. Cunningham.

 

A Bush Barrow-i rombusz 19. századi felfedezése kihangsúlyozza azt a tény, miszerint továbbra is sok megválaszolatlan kérdés van Stonehenge csodálatot keltő és zavarba ejtő helyszínével kapcsolatban.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..