Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SZELLEMEK A KARÁCSONYI ÜNNEPEKEN

Szellemek fajtái

 

A szellem valamilyen élő dolog vetületét jelenti. Ez a definíció azért nem helytálló, mert a valóságban csak élet van, s annak megvannak a sajátos megnyilvánulási formái, léttagozatai és entitásai (lényei). Ezért jobbnak látom a szellemet úgy meghatározni, mint egy olyan élőlényt, akinek ebben a háromdimenziós világban nincs szilárd anyagi burka vagy teste. Két fő csoportra oszthatjuk a szellemeket: a természet szellemeire, vagy más néven az Apolló szellemekre és az emberi szellemekre, vagy más néven Seritas szellemekre. A nem testet öltött szellemek a magasabb világokban, más dimenziókban élnek. Ezek a világok, hol távolabb, hol közelebb kerülnek hozzánk. A szellemi világoknak nagyon szigorú törvényeik vannak, amelyek gondoskodnak arról, hogy minden szellem a neki való rezgésszinten mozogjon, éljen. A szellemek fejlettségük szerint hierarchiákba tagozódnak. Az emberiség életét leginkább a bolygóhoz kapcsolódó természeti és emberi szellemek határozzák meg.

 

A természeti és az emberi szellemek

 

Minden szellem tartozik valahova. A természeti szellemek és az emberi szellemek egyformán a bolygóhoz kötődő szellemek kasztjába tartoznak. Ezt azért fontos tisztázni a legelején, mert minden hierarchia kasztolt és lehetnének éppenséggel nem bolygóhoz rendelt szellemek, ilyenek az angyali létsíkon tevékenykedő szellemek, vagy a nem Földhöz kötött szellemek, például a Napszellemek.

 

A világ telis tele van szellemekkel. A szabadban sétálva éjjel és nappal egyaránt találkozhatunk ilyenekkel. A természet szellemeire jó példa a növények saját szelleme. Ezek a növényhez kapcsolódó entitások tulajdonképpen nem helyhez kötöttek, mint például egy páfrány, hanem mozogni képesek. Spirituális szempontból ők is élnek és fejlődnek, természetesen egészen más perspektíváikkal rendelkeznek, mint az emberi szellemek. Gondoskodnak arról, hogy a növény táplálkozzon és növekedjen a fény felé, képesek emlékezni a múltjukra, sőt meglehetősen furcsa képességekkel bírnak.

Az erdőknek vagy a hegyeknek szintúgy megvannak a maguk szellemei. Ők jóval nagyobb hatalommal rendelkeznek, mint egy-egy növény kicsiny szelleme, hiszen beláthatatlan térségek urai ők. Bennük – mert nyugodtan fogalmazhatok így – számos más lény él és fejlődik. Az erdő minden kiterjedésével az erdő szellemének fennhatósága alá tartozik. Ha valaki erdőket írt, de nem telepíti újra, akkor számíthat az erdő szellemének méltatlankodására.

 

A természet szellemeitől eltérően az emberi szellemek minden egyes esetben individuálisak.

Minden emberi lény individuum, vagyis egyéniség. Ez igaz abban az értelemben, hogy egyedülálló, megismételhetetlen és ezért páratlan szelleme van. Az emberi szellem voltaképpen a lélek édestestvére. Amíg a lélek maga tudással van teli, képességeket birtokol, előző életbeli karmát tárol és sok hasonló funkciója van, addig az emberi szellem egy tudatossággal, talán nem túlzás azt állítani, hogy értelemmel rendelkezik, ami képes letapogatni, érzékelni a dimenziókat, s ezáltal fejlődik. A lélek az isteni intelligencia egyik megnyilvánulási formája, míg a szellem egy másik tudat, másfajta funkciókkal.

 

Szellemi látogatóink

 

Karácsonykor azért több a szellemi megtapasztalás, mert a mennyei kasztok, ahová a szellemek kerülnek, nincsenek végtelenül eltávolodva a földi kasztoktól. Bizonyos időnként – ilyen a karácsony is – az eltávozott emberek lelkeit elengedi az Erő, akit Anubiszként tisztelt Egyiptom. Ő kíséri el ugyebár a holtakat a túlvilágra. Nos, ez az Erő elengedi a lelkeket egy rövid időre oda, ahol elhunytak vagy oda, ahová, vagy akihez erősen kötődnek. Ez természetesen akkor van így, ha nem született még újjá a lélek. Ellenkező esetben mások a szabályok. Ilyen esetek csak korlátozott időtartamokban vannak, ünnepek környékén. De nem csak ilyen szellemek vannak a földi szférákban.

A hit erejének óhajából az angyali erőkkel és a Karácsony Szellemének erejével rengeteg szellemi átjáró (dimenziók közötti közlekedő és folyosó) nyílik meg. Ez idő tájt hatalmas pozitív spirituális erők szabadulnak fel és hatják át a teret. Az ilyenkor elmondott ima, az ilyenkor végzett koncentrációs és meditációs technikák sokkal-sokkal hatásosabbak, mint az évkör más szakaszaiban.

 

Szellemi kapcsolatok

 

Azok a szellemek, akik ismerték egymást előző életeikben, még leszületésük előtt nyíltan megegyeznek egymással, hogy újra találkoznak. A kapcsolatok milliói közül, melyek entitások között lehetségesek, ezek a viszonyok kiemelkednek, mint különleges, tartós barátságok, vagy szerelmi viszonyok, mondhatni. Különösen, ahol az egyik entitás egy nehéz életleckével néz szembe, lehet, hogy vágyik egy régi barátra, hogy fogja a kezét. Ezek a vágyak ismertek és figyelembe veszik őket a születés előtt. Az inkarnációkat úgy szervezik meg, hogy a kettő szellem megtalálhassa egymást. Lehetséges, hogy az életkörülmények megnehezítik, vagy épp lehetetlenné teszik ezt, így a másik entitás egy homályos érzetű vágyódással megy keresztül akár az egész inkarnációján, egy érzéssel, hogy még mindig nem találkozott élete nagy szerelmével. De akár találkoztak, akár nem, mindvégig keresik egymást tudattalanul. S ha egyik hamarabb eltávozik, vissza a szellemvilágba, akkor az ünnepek jeles alkalmaikor megkeresik a hőn áhított társat és érzeteket sugallnak nekik. Bejelentkeznek álmaikban és üzennek az ismerős lelkeknek.

 

Az emberi szellemek kapcsolatai tehát valósak, s mint a mágnesek, vonzzák és taszítják egymást. Ha valaki már megboldogult, az sem jelenthet akadályt, hiszen az időtlenségben leledző szellemnek ünnepekkor alkalma nyílik felkeresni, megtalálni a társait. Ezek a történések a Szellemi Hierarchia irányításával, az Isteni Gondviselés segedelmével mennek végbe. A reinkarnáció folyamatában a szellemek hol testbe költöznek (inkarnáció), hol levetik ruhájukat (megigazulás). Most, hogy közeledünk egy korszakváltáshoz – valószínűleg már csak néhány év választ el tőle – a szellemi találkozások is sűrűsödnek és a túlvilágról egyre többen igyekeznek átkelni, megszületni egy testben. Ezzel azonban óhatatlanul együtt jár a hibázás, a tévedés, a szenvedés és a nélkülözés esélye. A szellemek elveszítik emlékeiket – tehát nincsenek előző életeik emlékeinek birtokában –, ezért könnyen megtéveszthetők, nem hallgatnak az ösztöneikre, a belső sugallataikra és törvényeikre. Ilyenkor a szellemeknek nem sikerül spirituális szempontból minőségi életet élniük, s ezzel sokszor komoly karmát halmoznak fel, amely egyáltalán nem könnyíti meg az életüket. A szellemeknek ilyenkor jól jön, ha vannak olyan társaik, barátaik, rokonaik, akik akár evilági ismerősként, akár túlvilági láthatatlan segítőként irányt mutatnak nehéz sorsú társaiknak.

 

Jó szándékú és gonosz szellemek

 

Karácsony környékén, amikor a szeretet erői hatják át a világot, sokkal nagyobb tér jut a jó szándékú szellemeknek. Bizony, vitathatatlan, hogy nem minden emberi szellem és egyéb szellemi lény rendelkezik tiszta szándékokkal. A rezgések sokfélék, a karmák lehetnek nehezek, a hajlamok és a tudati fejlettség variációi végtelenek. A szellemek nem feltétlenül fejlett lények. Amikor elindultak a reinkarnációs körforgásban, akkor még nagyon éretlenek voltak. A szellemek egy része nem vette sikeresen a tanuló leckéket és leragadt egy szinten, ők a maguk módján éltek és ezzel váltak a fejlődés kerékkötőivé. Más szellemek démonikus erők hatása alá kerültek, s magukban olyan tulajdonságokat (beállítódást) fejlesztettek ki, amelyek a rombolás és a szenvedély pusztító, önző térnyeréséhez vezetnek. Megint másfajta szellemek az emberek negatív érzelmeiből és gondolataiból fejlődhettek ki. A sort lehetne folytatni. Mindez azonban talán elegendő annak érzékeltetésére, hogy a szellemi világokban nem csak a jóságos szellemi lények vannak jelen folyamatosan, hanem az ártó, gonosz szellemek is helyt foglalnak maguknak. De a karácsony idején a legkisebb a valószínűsége annak, hogy kifejtsék hatásaikat, mert ilyenkor a megemelkedett pozitivitás energiái visszaszorítják, visszatartják őket egy időre.

A karácsony a jó szándékú szellemek, a béke, hit és a megemlékezés időszaka. Ilyenkor azok az emberek is sokkal nyitottabbak a szellemi megtapasztalásokra, akik egyébként elzárkóznak előlük vagy ügyet sem vetnek rájuk. Mivel minden embernek van szelleme és lelke, s a karácsony napjai a szellemek és a lelkek ünnepnapjai, ezért gyújtsunk gyertyát és borítsuk fénybe a szívünket, a lelkünket és sugározzuk szeretteinkre a legmagasztosabb érzelmeinket.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..