Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SZELLEMEKKEL SUTTOGÁS – MI IS AZ A DISZKARNÁCIÓ?

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Tagadhatatlanul szellemes és kísérteties lesz a téma, merthogy szellemi lényekről lesz szó. Kicsit talán hátborzongató, hideglelő és túlvilági, de az élet megismeréséhez éppúgy hozzátartoznak elhunyt rokonaink és az ő sorsuk, mint a fizikai testben élőké.

 

LÁTHATÓK-E A SZELLEMEK?

 

Nos, minden ember rendelkezik spirituális érzékszervekkel, akár hiszi, akár nem. A szellemi látás nevű képességgel pedig észlelni lehet a szellemvilág meghatározott tartományában zajló eseményeket. A szellemi látás ma csakugyan kevesek sajátja, mivel a látvány, hogy úgy mondjam, rémisztő lehet. Azért, hogy az embernek ne kelljen szembesülnie milliónyi magasabb síkon zajló, de nem feltétlenül vonzó jelenséggel, Sorsíróink jó mélyre temették el ezt a képességünket az auránkban.

Ettől függetlenül, van, akinek ez működik, mivel valamilyen oknál fogva az ő életfeladatához, küldetéséhez hozzátartozik, hogy betekintsen a szellemek birodalmába. A szellemi lények, vagyis az entitások csak a nyugati civilizáció polgárai számára keltenek viszolygást. Ez részben vallási, részben neveltetési, részben pedig a materialista életszemlélettel áll szoros összefüggésben. Ennek ellenére, sok lázadó fiatal néz horrorfilmeket, amelyekben visszajáró kísértetek, voltaképpen halottak zaklatják az élőket. De nem áll távol a vámpírságtól és a sci-fitől sem a kísértetek világa.

A tudósok ma már nagyszerű berendezésekkel indulnak szellemvadászatokra, és nem csak a misztikus Skóciában, hanem a modern metropoliszok zegzugos alagsoraiban, sőt a lakásainkban is felfedezhetjük a szellemek jelenlétét. Sokszor előfordul, hogy kisgyermekek hívják fel szüleik figyelmét a szellemi jelenlétre. Náluk még működik a hetedik érzék és többé-kevésbé látják a különböző entitásokat. Sok gyermek lerajzolja az elhunyt hozzátartozók szellemeit és a megboldogult családtagokról még akkor is pontos leírást adnak, ha egyénként ők már csak a felmenők halála után látták meg a napvilágot és elvileg semmi információjuk nem lehetne a dédszüleikről.

Hogyan lehet ez? Nagyon egyszerűen: észlelik a szellemeket és alkalmasint még kommunikálni is tudnak velük, akár még ki is faggathatják őket. Ez a szellemekkel suttogás jelensége. Jó példa erre a Hatodik érzék című film. Nyilvánvaló, hogy a kommunikációnak oka van, erre keresem a választ a következőkben.

 

MEGSZÁLLÓK ÉS HÍVATLAN VENDÉGEK

 

A kísértetek olyan elhunytak szellemeiből válnak, akik valamilyen kardinális oknál fogva itt rekedtek és nem tudtak visszatérni a szellemi kasztok valamelyikébe. Ez tulajdonképpen egy rendellenes állapot, de mivel így alakult a sorsuk, hát maradtak.

A kísértet testetlen, de létező jelenség. A kísértetek sokszor ahhoz a helyhez kötődnek, ahol elhunytak és jobbára ott, vagy egy bizonyos körzeten belül tartózkodnak. A diszkarnáció olyan emberi szellem, amely a fizikai síkhoz kötődik és bárhogyan próbálkozik, nem tud elszakadni tőle. Tehát a diszkarnáció egykoron testben élő ember volt. A diszkarnáció úgy jöhet létre, hogy amíg a test, a lélek és a szellem hármasából álló ember halálát követően a teste a földdé lesz és lelke visszatér felső Énjébe, addig a szellem nem tudja elkezdeni barangolását a túlvilágon, hogy elfoglalja helyét a megfelelő szellemi kasztban, hanem a köztes térben reked. Értsük meg jól, a diszkarnáció nem az ember teremtménye, mint például egy asztrális lárva, hanem maga az emberi szellem testetlen állapotban, mégis a testhez kötődve. A diszkarnáció helyzete nem túl rózsás, mert a fizikai és a magasabb síkok közötti köztes térben kényszerül tengetni létét. Tulajdonképpen vegetál, és ha csak teheti, kapcsolatba lép az emberekkel vagy üzen nekik álmokon, érzeteken, fuvallatokon, kopogáson keresztül, kvázi suttog. A kopogó szellemek produkálják az úgynevezett poltergeist jelenségeket: recsegésekkel, zajokkal, zörgéssel, tárgyak elmozdításával és más fizikailag érzékelhető ingerekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet.

 

A diszkarnációk olyan lények, akik nem jó szántukból vannak a testi világhoz kötve. Általában olyan entitások válnak diszkarnációvá, akik

  1. valamilyen váratlan trauma eredményeképpen haltak meg,
  2. erőszakos halál áldozatai lettek, s szellemük bolygó szellemmé vált,
  3. félelemtől vezérelve nem mertek átkelni a magasabb világokba vezető fényalagúton,
  4. sokszor szintén ezt a büntetést kapják az öngyilkosságot elkövetők,
  5. asztaltáncoltatással megidézett és mágikus kötésekkel itt tartott emberi szellemek,
  6. a helytelenül elvégzett mumifikálási szertartás miatt kötődnek a testükhöz.

 

Ebben a se itt, se ott állapotban rengeteg idő – akár több száz, vagy több ezer év is – eltelhet, míg végre letelik a penitencia és a diszkarnáció elfoglalhatja helyét a szellemvilágban.

Elképzelhető, hogy a diszkarnáció sokáig észre sem veszi, hogy halott, s enni, inni próbál, mintha még mindig fizikai testében lenne. Visszatér az otthonába szerettei közé, ahol próbál nekik üzenni, „szól” hozzájuk, de ők nem láthatják őt. A diszkarnációkon – testük nem lévén – az emberek nemes egyszerűséggel csak keresztülsétálnak. Ők már egy másik létmód foglyai, de még mindig hatást tudnak gyakorolni az itt élőkre. Természetesen nem a hívatlan látogatókkal van baj, hiszen ők csak lézengenek és egyik helyről a másikra kóvályognak. A valódi problémát a megszálló entitások okozzák.

 

Nagyon sok ember energiamezeje gyenge. Ez azért sem túl jó, mert a diszkarnációk bizonyos fajtái – konkrétan azok, akiket megszálló szellemeknek hívunk –, könnyebben ráakaszkodhatnak a kiszolgáltatott és védtelen személyek energiamezőjére és energiát szívhatnak el tőlük. Ezzel nem csupán energiahiányt idéznek elő a megszállottban, hanem extrém esetekben pszichés és mentális zavarokat tudnak gerjeszteni bennük. Lényegében tudat alatt befolyásolhatják az embert: manipulálhatják a hangulatállapotait, a kedélyvilágát, megmagyarázhatatlan szorongásokat válthatnak ki, belső frusztrációt gerjeszthetnek és nemritkán pszichoszomatikus tüneteket idézhetnek elő.

Magától értetődik, hogy erkölcsileg semmiképpen sem nevezhető fejlettnek az a testetlen szellemi lény, aki ilyen galádságra vetemedik, mindamellett a diszkarnációt nem is ez motiválja. Az emberi szellem sokszor az ösztöneinek a bábja, alantas motivációk is irányíthatják és megpróbálhatja kihasználni azt, hogy mások előtt láthatatlan.

A gyanútlan és szellemi látással nem rendelkező embereknek érdemes rendszeresen karban tartani az aurájukat, mert a harmonikus és erős aura képes csak ellenállni a diszkarnációk romboló, illetve befolyásoló hatásainak.

 

ÓVAKODJUNK-E A DISZKARNÁCIÓKTÓL?

 

Barátkozzunk meg azzal a gondolattal, hogy a világot számos létsík együttese alkotja és hatja át. Az egymásba ágyazódó, összefonódó, hierarchikusan elrendeződő dimenziók sokszor azonos tereket töltenek ki, csupán a rezgéstartományok elkülönülése miatt beszélhetünk érzéktartományokról. Ha ezt megértjük és elfogadjuk, akkor gond nélkül beláthatjuk, hogy a diszkarnációk, a kísértetek, a fantomok és megannyi más szellemi entitás velünk együtt egzisztál (létezik). Ezért tartom én fontosnak és a kultúra részének a túlvilág ismeretét, a halottaink elengedését és a spiritualitást. Ma már a nem tudás nem mentesít senkit a következmények alól. Világunkban egyre több az olyan szellemi és a paranormális jelenség, amely megbolygathatja a mindennapi életünket. De ha mi teszünk azért, hogy mind ezen a világon, mind pedig a túlvilágon rend és harmónia uralkodjék, akkor a szeretetnek egészen új dimenziói nyílhatnak meg előttünk. Talán egyszer majd nem fogunk annyira berzenkedni a diszkarnációktól, hanem megértjük, hogy az isteni gondviselés rájuk is vigyáz, de helyzetükre a karma szabályai ugyanúgy vonatkoznak, mint a miénkre.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..