Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Szellemi arisztokrácia

Létezik-e szellemi elit? Befolyással van-e a hét milliárd lélek sorsára néhány relatíve kis csoport? Egyenlőségjel tehető-e a szellemi elit és a titkos társaságok közé? Mitől lesz szellemi arisztokrácia egy formáció? Kik a tagja? Hogyan válhat valaki a szellemi arisztokrácia részévé? Miben rejlik a szellemi grémium elképesztő ereje?

A szellemi arisztokrácia vagy más néven elit nem olyan emberek csoportja, akik jól összebeszéltek a többiek háta mögött, esetleg lepaktáltak néhány nagyon befolyásos emberrel, és titkos csoportosulásokat hoztak létre, hogy megkérdőjelezhető terveiket minden áron érvényre juttassák. Már csak azért sem, mert ennek a mondatnak így nincs teljesen értelme, de részekre tagolva sok igazság rejlik benne.

Először is a szellemi elit nem emberek csoportja, hanem lelkeké, pontosabban isteni éneké, akik még a leszületésük előtt megállapodnak egymással bizonyos földi tervek kivitelezésében, egymás támogatásában és hasonlókban. Tehát az eredet kapcsolja össze őket és nem a testi/anyagi hovatartozás vagy a klasszikus értelemben vett szabad akarat. Természetesen a szabad akarat is kulcsfontosságú szerepet játszik a taggá válásban, de a lelki hovatartozás hiányában, szinte elképzelhetetlen a szellemi elit tagjává válni.

Ha valaki megérti, hogy a transzcendens világokban található az oka a szellemi arisztokrácia ontológiájának, akkor jelentős lépést tett a problematika, illetve a rejtély megértése felé.

Ami az összebeszélést illeti, tisztáznunk kell, hogy „felsőbb vezetettség” nélkül nem szellemi elit az elit. Ha valaki összetéveszti vagy összemossa az intellektuális felsőbbrendűséget és fölényeskedést a transzcendentális-spirituális tudati szintekkel, amelyekből az elit származtatja magát és irányítottságát, az zsákutcába fordul. Ez a „leszármazás” táplálja az összefogás és az összetartozás biztos tudatát, ami egyúttal az spirituális arisztokrácia kohéziós ereje is egyben, s ez a fajta eredeteztetés és spirituális vezetés élteti azon törekvésüket, hogy minden tervüket, missziójukat szisztematikusan megvalósítsák és keresztül vigyék a történelmen. Ez igénybe vehet éveket, de akár évtizedeket vagy évszázadokat is.

Itt jön az adekvát kérdés, miszerint van-e kapcsolat a titkos társaságok és a szellemi arisztokrácia között. Véleményem szerint nem minden titkos társaság mondhatja magát jogosan szellemi elitnek, de minden spirituális arisztokráciának van egy olyan része, amely titkos, titkosított, kifürkészhetetlen és avatatlanok számára hozzáférhetetlen. Ezért nem értheti meg a laikus sem a szellemi elit, sem más, komoly és valódi titkos társulások minden szintjét, minden motivációját és minden célját.

Eddigiek tükrében evidens, hogy minden szellemi elitnek szüksége van hatalomra, befolyásra, tudatos irányító jogkörökre ahhoz, hogy tevékenységüket kifejthessék és tanaikat terjesszék. Sok gondolkodóban felmerült már, hogy a mai pénz-oligarchiának van-e/lehet-e köze a valódi háttérbe húzódó és ott maradó szellemi arisztokráciához, vagy sem. Általában az arisztokrácia, mint nemesség, híres a magamutogatásáról és az erőfitogtatásairól, a visszaéléseiről már nem is beszélve. Így joggal vetődik fel, hogy az arisztokrácia egyúttal része lehet a szellem elitnek. Nos, lehet átfedés a világi és a spirituális nemesség között, de nem feltétlenül. Arisztokratikus magatartásmintákat lehet mímelni és különféle javakat lehet birtokolni és bitorolni, de attól még az elit helyzetét nem lehet megingatni.

Egy dúsgazdag, illusztris úrról vagy úrhölgyről senki meg nem mondja, hogy a szellemi elit tagja, hacsak ő nem hozza nyilvánosságra. A gazdagság egyúttal jó arra is, hogy sok mindent elfedjen és beburkoljon. Márpedig a szellemi elit számára ez létfontosságú kérdés. Mint ahogyan a beszivárgás is az. Lényeges, hogy a láthatatlan kezek és csápok mindenhova elérjenek.

A szellemi arisztokrácia megnyilvánulhat testi jegyekben is, például a genetikában, a vérvonalban, de nem feltétlenül. Erre azok az okkult információk vonatkoznak, amelyek a génekben nem pusztán a testi örökítő anyagokat, hanem kvantumenergiákat látnak. Az anyag, az energiák és a szellemiség között fennálló kapcsolat, részleges egymássá alakuló és transzformációs képessége nyitja meg ennek a lehetőségnek a távlatait. Például azt, hogy miként lehet egy magas rangú lélek egy magasabb rendű szellemiség hordozója, magas rezgésű ideák és energiák közvetítője, megvalósítója, ezáltal a Sors eszköze.

A szellemi arisztokrácia fogalmában már eleve benne van a minőség, vagy fogalmazzunk úgy, hogy az érték. Ezeket a tagok szentnek tartják, lévén felülről érkezett minőségekről, transzcendentális adományokról van szó. Ez adja a szellemi elit jó értelemben vett nagyságát. A szentség ebben az esetben egyszerre vonatkozik minden életterületre: az életstílust éppúgy meghatározza, mint az életfeladatokat. Ez kapcsolja össze leginkább a spirituális nemesség tagjait.

Szerintem tévedünk, ha egyetlen, koherens kasztban jelöljük meg a szellemi arisztokrácia tagjait. Lehet, hogy régebbi korokban ez így volt, de a jelen korra megváltozott a helyzet. Sokféle, eltérő, esetenként egymással összeegyezhetetlen érdek feszül, s olykor-olykor ütközik egymásnak. Ennek okát én abban látom, hogy a közelgő grandiózus korszakváltáskor és az azt követő időszakban tökéletesen adottak lesznek a feltételek ahhoz, hogy valami olyan evolúciós áramlat indulhasson el a Földön, amilyen eddig még nem volt. Azt tippelem, hogy azért is fordulópont az előttünk álló évtized az emberiség életében és azért dől szépen-lassan össze minden körülöttünk szinte magától, mert egyfajta szellemi elitváltás, illetve átrendeződés zajlik a kulisszák mögött. Persze erről a sejtésről csak utólagosan tudunk majd megbizonyosodni.

Száraz György

Boldog napot!     

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..