Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Szellemi éberség

Miután a lélek megkapja a fejlődéséhez szükséges tanításokat, különböző élethelyzetekbe kerül, melyekben újra meg újra bizonyítania kell a rátermettségét. Minden feladathoz fel kell nőnie és éretté kell válnia, hogy az egyes létfázisokkal együtt járó feszültséget le tudja szelídíteni. Ehhez nélkülözhetetlen a szellemi éberség. Mivel senki nem élhet helyettünk, nekünk magunknak kell habozás nélkül kifejlesztenünk ezt a tulajdonságunkat éppen azok között a sorsszerű körülmények, amelyben jelenleg vagyunk.

 

Éber csak az lehet, aki nincs állandóan önmagával elfoglalva, aki nincs belegabalyodva a saját személyiségének a hálójába. Ehhez bizonyos értelemben vissza kell vonulni és el kell csendesülni.

A fejlődő lélek jobb, ha olykor a küzdelem taktikus módját választja. Például ha látja, hogy túlterhelt állapotban van karmikusan, idegrendszerileg stb., akkor nem biztos, hogy éppen akkor kell az amúgy is gyengécske lélekerejét csillogtatnia.

A megpróbáltatásokkal teli periódusokban egyszerű dolgokhoz kell nyúlni. Kerülni kell a drámákat, mert azokból van éppen elég az életben amúgy is, nem kell még rásegíteni pluszban. A titok, hogy ilyenkor éberek maradjunk. Ne adjuk át magunkat az önsajnálatnak, mert a kesergéssel nem oldunk meg semmit. De ne essünk látszatba sem, hogy mi nem tudjuk megoldani a problémáinkat. Lehet, hogy nem azonnal, nem úgy, ahogyan elképzeltük, lehet, hogy nagyobb áldozatok árán, de mindent meg lehet oldani. Lehetséges, hogy a türelemmel többre megyünk, mint az erőlködéssel.

 

Fontos tudnivaló, hogy a spirituális síkokon is zajlanak folyamatok az emberben, s ezt mi érzékelhetjük tudattalanul. Nem feltétlenül könnyű, de asztrális szempontból sem közömbösek azok a lelkiállapotokban lejátszódó folyamatok, amelyek az asztrális síkon szinte örvényléseket keltenek. „Ha nincs konfliktus, nincs élet.” – mondotta volt Hermész Triszmegisztosz. Márpedig az a feladat, amit egy léleknél több teljesít, már eleve magában hordozza a konfliktust előkészítő feszültséget. Úgyhogy a feszültségek kezelése központi kérdés bármilyen életfeladatról is legyen szó.

 

A szellemi éberség fokát meghatározza az ember kisugárzása. Magyarul a dolog úgy megy végbe, hogy a bensőnkben lezajlódó folyamatok, gondolatok, ügyecskék belülről, belőlünk lelki energiákat indítanak el, amelyek azután asztrális szinteken dolgoznak. A lélek történései, a lélek cselekedetei és a lélek gondolatai jutnak erre a síkra. Azt javasolom, hogy törekedj arra, hogy minél több pozitív gondolatod és minél több együttműködő érzésed legyen. A szellemi éberség nem következik be addig, amíg az ember a mindennapi őrlőmalmok között szétzúzza az energiáit. Ezért mindenki maga tehető felelőssé.

 

Nyugtasson meg a gondolat, hogy a Teremtő, akiből előjöttél, mindig tudja, hogy hol tartasz, tud a gyengeségeidről, tud az el nem rendezett konfliktusaidról, tud a gondolkodásod minden folyamatáról. Ő persze nem helytelenít, de kompromisszumok sem születnek határtalan elméjében.

Akinek megvan a szükséges lelki energia-szintje, annak több a lehetősége is, amit az éberségének köszönhetően észrevehet és megragadhat. De a sopánkodó és a lázadozó emberek elveszítik az éberségüket, mert megfosztják magukat a kiegyensúlyozott lelki állapottól. Teszik ezt szabad akaratból, tudatosan, illetőleg félig tudatosan.

 

Akinek nincs megfelelő szellemi ébersége, javíthat a helyzetén, ha föld erőt szív fel magába. Erre talál tanácsokat korábbi lapszámokban. Én arra kérlek Téged, hogy a saját érdekedben ne add át magad a passzivitásnak és ne vonulj semlegességbe. Ne dacolj senkivel, ne rivalizálj, ne akarj túlzottan befolyásolni másokat, mert az stagnálást eredményez a spirituális fejlődésedben. Minden erőben megvan a polarizálódási hajlam, nem kell azt még fokozni is. Ehelyett billents vissza magadat az éberen figyelő, laza, feszültségek nélküli tudatállapotba miközben a fejlődésed szempontjából szükséges állomásokat bejárod, miközben a kitérőidet megtapasztalod.

Az embernek meg kell tanulnia a megfelelő módon kiadni a saját belső feszültségeit, hogy azok ne mérgezzék se a testét, se az elméjét. Ha valamiben, akkor ebben biztosan lehet művészi szinteket elérni.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..