Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SZELLEMI ENTITÁSOK GYAKORISÁGA JELES ÜNNEPEK IDEJÉN

Mindenki megfigyelheti, hogy a kalendárium bizonyos időpontjaiban megsokasodnak a szellemi jelenségek. Nem feltétlenül kell ezeket paranormális eseményeknek tekintenünk, mert mint ahogyan rá fogok mutatni az elkövetkezőkben, itt természetes folyamatokkal állunk szemben. Nevezetesen azzal, hogy Halottak Napjakor, Karácsonykor, Húsvétkor, a napfordulókhoz, a speciális bolygó- és csillagállásokhoz kötődő ünnepek alkalmával annak lehetünk tanúi, hogy a szellemi világok lakói nagyobb teret nyernek és érzékelhetőbb módon vannak jelen a mindennapjainkban.

szellemientitasokgyakorisaga5

Mindenekelőtt hasznosnak tartom tisztázni a szellem fogalmát. Nos, ezt a kategóriát gyakran használják spirituális körökben, de sokan sokfélét értnek alatta. Maga a szellem fogalom általában valamely élő dolog vetületét jelenti. Ez azért nem helyes, mert csak élet létezik, s az életnek vannak megnyilvánulási formái. Ezért jobbnak tartom úgy definiálni a szellemet, hogy egy olyan élőlény, akinek ebben a háromdimenziós világban nincs szilárd anyagi megnyilvánulása.

Az ember lénye egy holisztikus hármasságból áll össze: test, lélek és szellem alkotja az embert. Midőn eljő az idő, testéből kilép a szelleme és a lelke, s a nekik megfelelő helyre távoznak el a halált követően, várva a következő lehetőséget a megtestesülésre.

A lélek visszatér a forrásába, amit a vallások különféle nevekkel illetnek. Ezúttal maradjunk a Felső Én megnevezésnél. A szellem azonban, mely szintén a Felső Énből vált ki, nem oda tér vissza, hanem a szellemi világ neki járó szellemi/mennyei kasztjába vándorol jó esetben. E kasztok közül nem maga választ a szellem, hanem a szerint nyerhet bebocsátást ezek valamelyikébe, hogy korábban milyen életet élt. A hasonlók a hasonlókhoz kerülnek. Ott várakoznak, végiggondolják, végignézik előző életüket és karmájukat. Kevésbé előnyös esetben a szellemi kasztok és a testi világ között reked, ezt a szférát vagy térséget hívjuk köztes létnek. Azok a szellemek tartózkodnak itt, akiknek még dolguk van. Addig itt maradnak, amíg a dolgukat nem hajtják végre. A köztes létben rekedt szellemek gyakran bele tudnak szólni a fizikai életbe, belőlük lesznek a kísértetek, a kóborló szellemek. Nem mind rosszindulatú, vannak köztük jóindulatúak is. A köztes létben tartózkodó szellemekkel máshol fogok foglalkozni.

 

Jeles ünnepek alkalmával – például ilyen a Halottak Napja vagy a Karácsony – több a szellemi megtapasztalás, mert a mennyei kasztok, ahová a szellemek kerülnek, valójában nincsenek végtelenül eltávolodva a földi kasztoktól. Bizonyos időnként, az eltávozott emberek szellemeit (a néphit inkább lelket mondana) elengedi az Isteni Gondviselés egy rövid időre oda, ahol elhunytak, vagy oda, ahová, vagy akihez erősen kötődnek. Így ténylegesen meglátogathatják az elhunytak szellemei a családtagjaikat, a rokonaikat vagy éppen azokat, akikhez korábban nagyon kötődtek. Ez természetesen akkor történhet így, ha még nem született újjá a szellem és a lélek. Ebben az esetben ugyanis mások a szabályok. Visszatérve a szellemi látogatásokra, ez a magyarázata a „hazajáró lelkeknek”, akik szeretteik körében óhajtják tölteni az ünnepek óráit. A megemlékezés, a nosztalgiázás, az ima, a meditáció, a gyertyagyújtás, a mise mind-mind olyan ősi rituálék, amelyek erőteljes emocionális energiákat csatolnak ki az emberek lényéből, s szinte mágnesként vonzzák magukhoz a szellemeket.

A szellemek szeretnek a rájuk gondoló emberek társaságában időzni és ilyenkor egy szeretetteli kapcsolat – akár telepatikus kapocs – jöhet létre a szellemek és az emberek között. Sokszor lehet álmodni e jeles alkalmakkor az adott hozzátartozó szellemével, hiszen az energiák szintjén létrejön egy láthatatlan, időn és téren kívüli kötelék ember és szellem között. De ilyen esetek csak korlátozott időtartamokban vannak, legfőképpen ünnepek környékén.

 

Ha valaki nagyon érzékeny a szellemi energiákra, vagy van olyan háziállata – például macskája –, ami különösen szenzibilis a szellemi entitásokra (lényekre), akkor feltűnhet neki, hogy a szellemek sürgése-forgása furcsa, szokatlan érzeteket kelthet. Lágy, simogató fuvallatokat, olyan borzongást, amitől feláll az ember kezén a szőr, néha még tárgyak is elmozdulhatnak a lakásban. Erre a jelenségre is, mint minden másra a mágiában igaz, hogy ameddig nem tapasztalta valaki, addig nem áll rá sem a szeme, sem az érzékszerve, de amint már tudja az ember, hogy mit keressen, akkor jobban észreveszi az efféle természetfelettinek titulált, de valójában természetes jelenségeket.

Az ünnepeink tehát alkalmat kínálnak a régi ismerősökkel való találkozásokra. Ha valaki azonban nem érzi túl jól magát a tudattól, hogy őt meglátogathatják bizonyos elhunyt, de még újra meg nem született szellemek, akkor kristályok, szimbólumok és gyertya segítségével viszonylag egyszerű módon távol tarthatja magától a zavaró vagy illetéktelen jövevényeket.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..