Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A szemkontaktus mágiája: Amikor a lélek érzékel és gyógyít

Manapság minden eddiginél jobban keressük azokat az innovatív módszereket, amelyek révén megtapasztalhatjuk a test, a lélek és a szellem jólétét is magában foglaló állapotot. 

Mélyebb kapcsolat

 

A kezünkben van egy olyan hathatós gyógyító eszköz, amely segíthet nekünk egymás szemébe nézni, s ami által valóban olyannak láthatjuk magunkat, amilyenek vagyunk. Milyen gyakran engedhetjük meg magunknak, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki egy másik emberrel? A másik nézését elkapni – legyen az egy ismeretlen személyé, egy potenciális munkaadóé vagy egy régi baráté – olyan erővel bír, amely egy mélyebb kapcsolatot indíthat el.

 

Azonban, igaz, hogy a hosszas szemkontaktus kiveszőfélben lévő gyakorlat felgyorsult és technológiákra hajlamos társadalmunkban. A felnőttek idejük 30-60%-t töltik szemkontaktussal átlagosan, miközben 60-70%-ra volna szükség az érzelmi kötődések kialakításához.

 

 

Manapság a kapcsolatok általában „tranzakciósak”: az egyik ember ad, a másik vesz. Az egymás szemébe nézés folyamata során furcsa lehet arra kérni a résztvevőket, hogy kapjanak.

Az interperszonális kapcsolatok minősége a béke és a boldogság szintjének jelölője. A kapcsolat minősége és mennyisége egyaránt hatással van a szellemi egészségre, a viselkedésre, a fizikai egészségre és a halál kockázatára.

 

Élmény

 

Az egymás szemébe bámulás jól ismert és bevett gyakorlat a buddhista tradícióban és a spirituális pszichológiában. A jelenlegi szembe néző gyakorlat erejét egy univerzálisan elérhető tréninggé alakítja át. Ebben a különös szembe néző modellben a részvevőket párokba állítják, majd legalább 1-5 percig közvetlen és megszakítás nélküli szemkontaktust végeztetnek velük.

 

Eme szembe bámulás során a részvevők az izgalom és a gyógyító érzelmek felfedező utazásán vesznek részt. Azt kérik tőlük, hogy maradjanak csendben a folyamat alatt és kövessék az iránymutatásokat, miközben a háttérben gondosan kiválogatott zene szól.

 

Gyógyító erő

 

A szembe nézés gyakorlata egy nagyon hatékony gyógyító módszer lehet, mivel segíthet bennünket abban, hogy önmagunkat lássuk meg egy velünk szemben ülő személyben. Közvetlenül próba elé állítja az elkülönülés illúzióját és lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy direkt módon átélhessük a fundamentális egységet.

 

Néhányan úgy mesélik, hogy a szemkontaktus egy új látásmódot tárt fel előttük, valamint azt, hogy a világot kívülről és belülről egyaránt szemlélhessék. Energetikai szinten erőteljes gyógyító hullámokat érezhetünk a szobában, amely a jelenlévővel és minden létezővel alkotott mély egységre ösztönöz.

 

 

Lelki érintés

 

A csere során a részvevők egy meditatív állapotot élnek át. A szembe nézés folyamata arra indítja a részvevőket, hogy visszaemlékezzenek a velük született erényeikre. Minél inkább elfogadja és megadja magát mindannak az ember, amit ő érzelmileg kisugároz, annál mélyebbre fog tudni merülni, ami pedig még gazdagabb élményt fog eredményezni.

 

Az az elképzelés, mely szerint a megszólalás vagy bármilyen értékelhető cselekvés végrehajtásának igénye nélkül értessük meg magunkat, jelentős hatást gyakorol a pszichére.

 

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2018/02/the-magic-of-eye-contact-when-souls.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..