Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Szenvedély, betegség?

Ezúttal az aura két különleges, máig feltáratlan részébe avat be minket Horváth Zoltán, auralátó szakértőnk. Sok, mindannyiunkban megfogalmazódó kérdésre kapunk választ, amikor megismerkedünk a kényelmi körünkkel és a szívkörünkkel.

 

 

A kényelmi kör

 

Az aurának van egy úgynevezett kényelmi köre, mely az auránknak a kiterjedéséig tart. Ha valaki a mi kényelmi körünkben tartózkodik, mi abból már információkat kapunk, illetve érzékelünk. Ezért is vannak olyan emberek, akik nem tudnak tömegközlekedési eszközökkel utazni, nem szeretnek piacra menni, mert nyomasztja őket a közeg, és emiatt rosszul érzik magukat. Nem feltétlenül az energiát érzik, csak azt, hogy valami kellemetlen, és rosszul érzik magukat, ha sok ember társaságába kell lenniük. Az ilyen embereknek nagyon érzékeny a kényelmi körük.

 

Tudniillik, ahogyan két aura érintkezésbe lép egymással, ott bizonyos folyamatok beindulnak. Szinte törvényszerű, de mindenesetre nagy általánosságba igaz, hogy az egyik aura mindig erősebb, mint a másik. Ez többnyire úgy fest, hogy az erősebb aura elnyomja a gyengébbiket, vagy legalábbis hat rá. Ilyen esetbe, a „szenvedő fél” rosszul éri magát a másik társaságában. Az önbecsülése ingataggá válhat, kétségei lehetnek a saját erejébe, viselkedése akár indokolatlanul is védekezővé válhat, akár annak ellenére, hogy a két fél között lezajló beszélgetés nem ad erre okot. A kevésbé erős aurájú ember tapasztalhat továbbá gátlásokat a kreatív kifejezőkészségében, ami pedig kommunikációs zavarokat, bizonytalanság érzést és menekülési vágyat okozhat. Az ilyen problémákkal küszködő embereknek azt szoktam tanácsolni, hogy próbálják megtapasztalni az egység érzést, mert szabadságuk kulcsa a zavarmentes jelenlét. Az élethelyzetek ugyanis a mi életünkben keletkeznek, ezért ha a figyelmünket magunkon tartjuk, észrevehetjük, hogy mik azok a dolgok, melyek gyengítenek bennünket, s így kiszűrhetjük azokat. Önmagunk reakcióit értelmezve, ráébredhetünk az értékelés és viszonyítás nélküli jelenlétre, mely mindenképpen nyugalmat fog szülni bennünk. Aktuális életünk egy lehetőség, de az út, amin járunk, nem az egyetlen ösvény.

 

A szívkör

 

Létezik a kényelmi körnél egy komolyabb kapcsolódási pont is, ezt szívkörnek hívják. A szívkör az aurának a belsőbb burkaiban van. Ez általában egy hétköznapi embernél a testtől nagyjából 2O- 3O cm távolságra van. Ilyen közelségbe csak azt engedjük magunkhoz jó szívvel, akit szeretünk. Családtag, nagyon közeli barát, Szerelem! A kényelmi kör kérdésében sokan passzívak, mert megszokták a zsúfolt városi élet velejáróját, de a szívkörére mindenki érzékeny. Sok olyan ember van aki nem bírja elviselni, ha egy idegen ember belép a szívkörbe és ott tartózkodik akár csak egy rövid időn keresztül. Persze, ha két egymáshoz vonzódó ember lép egymás szívkörébe az bizony magával vonhatja az egymásba szédülés lehetőségét…

 

Az érintkezés életünk alapja. Két ember között létrejöhet szellemi, de fizikai érintkezés is. A férfi és nő között létrejövő érintkezés lehet érzelmi, erőt adó, odaadó, sorsszerű, ártatlannak tűnő, vad, buja, de mivel az ember fizikai lény is, ezért lehet a testiségnek is adózó. Jin és Jang találkozásánál szinte természetes a szexualitás megjelenése. A vágy, szinte önálló entitásként működik az emberben. Ami, ha nem vigyázunk rá, csapdába ejtheti józanságunkat. A vonzalomnak lehetnek univerzális okai, ilyen esetben általában kisebb mértékű kihívásokat rejtő, nyugodt kapcsolatról van szó, amit egészen biztosan nem fognak felemészteni a buja vágyak zabolázatlan lángnyelvei. Jöhetnek azonban váratlan, egészen intenzív kísértések is bárkinek az életében. A józanság igazi próbái! A sokszor ártalmatlannak tűnő közeledés bájos arca mögött ott lapulhat a következmény, a mi, mélyen elhibázott döntésünk. Ez pedig nem más, mint amitől elporladnak egy kiegyensúlyozott és hasznos kapcsolat védőkorlátai is: a megcsalás.

 

A testi vonzódás okán eltűnő természetes önmegtartóztatás talán leginkább a nyugodt, kicsit ellaposodott kapcsolatokat fenyegeti. A váratlanul felbukkanó kéj, az ígéretesnek tűnő percek állnak szemben a maradandó értékekkel. A kísértéssel az a baj, hogy miután az egó megízlelte, intenzív igényt támaszt az inger állandósulására. Ezzel megindul a lavina. Ettől fogva a vágy már nem csupán vágy, hanem „egó-indulat”, ami azt az érzést sugallja, hogy az állandóság már nem elégíti ki az igényeidet. Így válhat egy egyszerű szívkör érintkezés a szenvedély iránti beteges függőséggé, amikor fájdalmas érzések jelennek meg újra meg újra, míg nem birtokolhatja az egó azt a kábulatot, amit a kéj okoz.

 

Meg kell ezért gondolnunk, hogy ha odaadjuk magunkat valakinek, akkor valójában valakinek, vagy valaminek adjuk magunkat. A kísértés lehet egy személy, de lehet egy jól elfedett belső vágyakozás is, amit kivetítesz a kísértés gyönyörű megtestesítőjére. A párkapcsolatban élők életében az ilyen fellángolás sajnos a leggyakrabban fájdalommal végződik. Nem a kísértő hatás a hibás, az csupán felszínre hozza azt a fájdalmat, azt a boldogtalanságot és azokat a hiányosságokat melyek már el voltak rejtve a kapcsolatba. Az ember nem csupán lélek, testi kiterjedése is van, s ezek nem igazán választhatóak el egymástól.

 

A hűség kulcsa: ha kísértésed támad, figyelmedet összpontosítsd még mélyebben a kapcsolatodra, hagyd, hogy a meglévő kapcsolatodon gondolkodó elméd is beleszóljon a helyzetbe, hogy az egós vágy ne vehesse csak úgy át feletted a hatalmat! S ne feledd, ha te megkísérthető vagy, annak mindig belső oka van. A vágyaid mögött meghúzódó valóság a lényeg. Élvezd az életed, de ne dobd el a maradandót egy múlandó ajándékért, ne teremts drámát és fájdalmat, mert magad is múlandóvá válsz! A megcsalás felér egy ítéletalkotással és annak értelemszerű elfogadásával az eredeti kapcsolattal szemben. Mindig gondold meg, mielőtt elárulnád a kapcsolatodat, hogy nem csupán táplálásra szorul-e! Vágyaidat, hiányérzetedet ne érlelgesd titokba, inkább kommunikálj róla kedveseddel, mert abból lehet a szenvedélybetegség, vagyis a szenvedély beteges keresése, ami sokszor a háttérben meghúzódó saját fájdalom és tudatlanság kivetítése.

 

Boldog napot!

 

Horváth Zoltán

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..