Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SZÍNTAROT

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

A színtarot abban segíthet, hogy az aktuális napon melyik szín segíthet neked a leginkább. Nincs más dolgod, mint húzni egyet a pakliból és megérteni az adott szín üzenetét. Érdemes magaddal vinni egy megfelelő színű kiegészítőt, vagy a megfelelő színű ruhába öltözni.

 

MIKOR ALKALMAZZUK?

 

Könnyedén befolyásolhatjuk magunkat pozitívan. A színek tudat alatt is képesek kifejteni áldásos hatásukat a viselőjükre. Jó közérzetet, kellemes hangulatot és érdekes energiaáramlatokat indíthatnak be az auránkban. Miért ne próbálnád ki? hiszen működik!

 

A tarot nem csupán egy misztikus jóskártya. A tarot üzenet közvetítő eszköz a tudat alattid és a tudatod között. Mivel az ember egyidejűleg több tudatszinten működik, de nem mindig képes mindegyik tudatszintjének érzékelésére, ezért nem árt, ha a kártyához folyamodunk segítségért és iránymutatásért.

A tarot eredeti, okkult jelentéstartalmai elvesztek, illetve a misztériumiskolák beavatottjainak sajátja. Ettől függetlenül ha rápillantunk egy lapra, ha csak eltűnődünk a gazdag és sokatmondó szimbolikák világában, olykor úgy érezhetjük, hogy tudatalattinkból különleges inspirációk és intuíciók törhetnek elő. Ez nem véletlen. Akár hiszünk az ezoterikus világszemléletben, akár nem a szimbólumok hatnak ránk. Hat a speciális forma, ami nem más, mint megkötött erő és hat a szín, amely részint biokémiai folyamatok, részint finom energiák beindítója.

 

Nyilvánvalóan már a kedves Olvasómnak is feltűnt, hogy egyes színek miként befolyásolják a hangulatát és a kedélyállapotát. Vannak élénkítő és lehangoló, felpezsdítő és depressziós hatást kifejtő színek. Mindezekre úgy is tekinthetünk, mint rezgésekre, amelyekkel önmagunkat erősíthetjük, avagy gyengíthetjük. (Igazából semleges színt én nem ismerek, legfeljebb kevésbé ható árnyalatokat.)

 

A színtarot egy olyan hétköznapi módszer, mint a meditáció, s éppen annyira lehet hatásos is. Miért? Mert a belső hangunkkal kerülhetünk közelebbi kapcsolatba általa. Ez azt jelenti, hogy egyensúlyt teremhetünk a belső folyamataink és a környezetünk között. Ahogyan egy illat el tudja csábítani az emberi elmét, ahogyan egy csodálatos forma megigézhet bennünket, úgy egy szín, egy tónus, vagy egy kompozíció is magával ragadhat minket. Utalnék a művészi festményekre vagy épp a természet utánozhatatlan színvilágára.

 

A SZÍNEK LEHETSÉGES JELENTÉSE

Laskásunk, autónk, ruházatunk és apró kiegészítőink mind-mind alkalmasak arra, hogy a színeik jótékonyan befolyásolják a lelki világunkat, az elménk egyensúlyát és a testi közérzetünket. A színek személyiségre gyakorolt hatásai a tarot olvasatában a következő:
VÖRÖS – a tűz és a vér színe, amely harmonikus esetben jelenthet szenvedélyt, temperamentumot, vágyat, szerelmet, akaraterőt és bátorságot, míg diszharmonikus esetben dühöt, veszélyt és háborúskodást.

Aki imádja a pirosat, az valóban szeret élni. A piros a lázadás és az extravagancia (különcség) színe is. Aki szereti megmutatni magát, aki szeret kitűnni a tömegből és aki öntudatos, annak a piros szín való. Ezen tulajdonságok hiányában, vonzódhatunk a piroshoz.

A piros a szexualitás és az erotika fokozója.

Gyors és impulzív személyiséget sejtet, növeli a pulzust és a vérnyomást.

NARANCSSZÍN – a sport- és zene tartozik hozzá. A lelkesedés, a könnyedség, kreativitás, boldogság és vonzerő sugárzik belőle. Az izgatás és az elragadtatás színe. Az erő és a kitartás színárnyalata. Figyelemfelkeltő és étvágyfokozó.

A sötétebb narancssárga már csalást és megtévesztést jelent. A vöröses narancs szerelmi hévet és agressziót is adhat.

 

ARANY – a vagyon, a presztízs, a státusz, a nemesség, a bölcsesség és alapvetően minden magasabb rendű minőségnek a színe.
SÁRGA – a Nap színe. A feltűnés, a látvány, a mozgásigény éppen úgy hozzátartozik, mint kellemes és boldog érzések felelevenítése. Mentális aktivitást kölcsönöz. Élénksárga frissességet és intellektust ad, míg a tompa sárga ezek ellenkezőjét

 

ZÖLD – a harmónia, a nyugalom, a fejlődés és a termékenység színe. A természettel való kapcsolat elmélyítésére szolgál: csend, spontaneitás, béke, szeretet. A szabadságot és a biztonságon, ezen felül az egészséget juttatja eszünkbe.

A sötétzöld inkább a becsvágyat, féltékenységet és kapzsiságot sugallja. A zöldessárga a gyengeség és betegség színe. Az olivazöld a béke erősítője.

 

KÉK – a végtelen ég, tenger és kreativitás alapszíne. A remény, a hűség, a bizalom, a becsületesség, az intelligencia, a bölcsesség, az áhítat és a nyitottság erősítésére szolgáló szín. Az intellektuális és a kommunikációs képességeink fejleszthetők általa. A világoskéket inkább a hölgyek kedvelik, míg az urak a sötétebb árnyalataihoz vonzódnak, mert stabilitást, és szaktudást sugároz, illetve ezeket erősíti.

 

LILA – a misztika, az intuíció, a médiumitás és az empátia színe. A magasabb rendű értelem, bölcsesség és egyensúly színe. A lilához közel álló ibolyakék az alkotókészséget erősíti. A lila a spiritualitást, az összetartozást, az eszményképeket és a gazdagságot erősíti.

 
FEHÉR – a sokoldalúságnak, a fénynek, a jóságnak, az ártatlanságnak, az egyszerűségnek, a tisztaságnak és a pozitivitásnak a színe, már amennyiben a fehéret külön színnek tartjuk. A léleknek, a hűségnek és kötelességtudásnak az erősítésére szolgál.

 

EZÜST – a szellemi összpontosítás, az összeszedettség és a szellemi teljesítőképesség fokozására nagyon jó szín.

 

MUSTÁRSÁRGA – stresszes, aggodalmas és negativitást sugárzó szín. Nem igazán előnyös.

 

BARNA – megbízhatóság és férfiasság tartozik ehhez a színhez. Van, akiben konzervativizmust vált ki, de hiba volna túlzott általánosításokba bocsátkozni.
BORDÓ – állhatatossá, kitartóvá és rendíthetetlenné tesz. A művészi hajlamok kibontakozását is támogatja.
RÓZSASZÍN – Egyfelől a romantika, a szerelem, a barátság, az alkalmazkodóképesség, másfelől a nőiesebb, passzívabb oldalunk felerősítője.

 

FEKETE – általában eleganciát, erőt és formalitásokat fejez ki. De kétségtelenül egybe fonódik az okkultizmussal és a védelemmel is. Lehet a bánat és a baj, ugyanakkor a mélységek szimbóluma egyaránt.
SZÜRKE – a világosszürke nem igazán erősíti az ember önbizalmát, inkább bizonytalanná tesz. Ellenben a sötétszürke túlzott akaratot és kíméletlenséget kölcsönözhet viselőjének.

 

DRAPP – kiforrott személyiséget mutat és ezt is erősíti. Általában büszke és művelt emberek kedvelik. Az önérzetünket fokozzák.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..