Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Szíriuszi szertartás: A gyökerekhez való visszatérésért

Ezúttal ismét egy ősi magyar szertartást elevenítünk fele a napvallás hagyományaiból, mely a Szíriuszhoz kapcsolódik és a legalapvetőbb értékrendünkhöz való visszatérést segíti elő.

 

Őszintén szólva, a 21. század embere eléggé makacs és rugalmatlan, ha az igazáról, a jogairól vagy a nézeteiről van szó. A mai korban szeretjük ütköztetni a véleményünket, s életkorszakonként szentül meg vagyunk győződve arról, hogy mindig az aktuális világképünk és beállítottságunk az abszolút helyes és a másokéhoz képes relevánsabb, esetenként magasabb rendű.

Ha azonban végigtekintünk életünk panorámáján, rögvest kiviláglik, hogy hozzáállásunk, életszemléletünk korszakról-korszakra változott és javarészt nem volt állandó. Talán találunk néhány olyan jellemvonást, melyet a legtöbbször igyekeztünk betartani, melyre mindig is törekedtünk és amit legtöbbször helyesnek véltünk. Más kérdés, hogy a gyakorlatban ezeket mennyire sikerült békés módon érvényesítenünk és örömmel megélnünk.

 

 

Amikor a lélek megszületik, egy alapbeállítódást is hoz magával. Ebből fejlődik ki azután az a belső értékrendje, amelyhez mindig viszonyítani és igazodni próbál. A társas környezete azonban legtöbbször mást vár el tőle. Nem feltétlenül csak azért, mert a társas környezet értékítéletei helytelenek, hanem egészen egyszerűen csak mások a szempontjai és mást diktálnak az érdekei. Ennek köszönhetően a legtöbb ember már gyerekkorában elhangolódik, eltávolodik azoktól a szellemi alapoktól, amelyekkel leszületett. Így egyre kevesebb esélye lesz arra, hogy rátalálhasson igazi önmagára. A gyökerekhez való visszatérés szertartásával abban szeretnénk a napvallás követőinek a segítségére lenni, hogy gondolatilag és érzelmileg is azzal a belső tudatossággal válhasson eggyé, amit magával hozott erre az életére, szemben a kívülről felvett és/vagy tanult magatartásmintákkal. Lássuk be, ez ma nem könnyű feladat, de valójában régen sem volt az.

 

Szeretjük a múltat mitizálni. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy őseinknek könnyebb volt az alapértékeik szerint élni. De ez egyáltalán nincs így. Régen is elvonták az emberek egymás figyelmét a belső tudatosságukról: hol a napi kimerítő robottal, hol a háborúkkal, hol az éhínséggel, hol a járványokkal, hol az éppen aktuális vallási radikalizmussal vagy politikai szélsőséggel került szembe az adott kor embere. Következésképpen sem akkor, sem ma nem volt könnyű feladat a gyökerekhez való visszatérés.

Gondoljunk csak arra, hogy a magyarságnak az elmúlt 1000 évben mennyiszer kellett titkolnia, ha ő a táltosok hagyományait kívánta éltetni szemben az uralkodó irányzatokkal.

 

A gyökerekhez való visszatérés szertartása a Szíriusz erőit használja. Ez az égitest nem csupán a Nagy Kutya csillagképnek, hanem az általunk ismert és a Földről szemlélt égboltnak is a legfényesebb csillaga a Földről nézve és a Napot leszámítva, melynek közelsége teszi azt olyan naggyá a szemünkben.

Spirituális szempontból istenanyai minőségeket és energiákat sugároz felénk, a teremtői akaratot ölti fizikai formába és a szellemi megvilágosodást támogatja az emberben. A Szíriusz, vagy népiesebb nevén a „kutyacsillag”, hatalmas misztériumok őrzője és mindenkoron az emberiség felemelkedésének egyik fő támogatója. Mind az ősi magyar, mind az egyiptomi beavatások egyik pillére, ami szorosan kapcsolódik a Nap-princípiumokhoz, azaz az emberben munkáló teremtői tudat felélesztéséhez és fenntartásához.

 

Akit megérint a megvilágosodás szele és egó-uralta világunk dacára eljut hozzá a lélek ébresztő sugallata, annak bízvást ajánlhatjuk a gyökerekhez való visszatérés szertartását, melyet egyénileg végez el a részvevőkön a napvallás egyik papnője.

 

Várunk szeretettel!

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..