Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Támadás esetén Irán elpusztítja az izraeli Tel Aviv és Haifa városait

Irán leghatalmasabb vezetője, Ali Khemenei Ajatollah, közölte, hogy az iszlám köztársaság a földdel teszi egyenlővé Tel Aviv és Haifa városait, amennyiben Izrael katonai támadást indít ellene.

 

„A cionista (izraeli) rendszer képviselői olykor azzal fenyegetőznek, hogy katonai támadást indítanak, miközben tisztában vannak azzal, hogy ha csak a legkisebb hibát is elkövetik, az iszlám köztársaság földig rombolja Tel Avivot és Haifat” – közölte Ali Khamenei Ajatollah az állami televízió élő beszédében.

Obama szerdán kijelentette, hogy már eljárt az idő a diplomáciai megoldás felett.

„Iránnak tudni kell, hogy az ideje behatárolt. Világossá tette az Egyesült Államok állásfoglalását: Iránnak nem szabad atomfegyverhez jutnia.” – mondotta.

Majd hozzátette, hogy az USA minden körülmények között meg fogja védeni Izraelt.

„Izraelt addig nem tudják elpusztítani, amíg az Egyesült Államok létezik. Ne vagytok egyedül.” – közölte.

 

Izrael katonai akcióval fenyegette meg Iránt, ha az nem hagy fel az atombomba építésére irányuló nukleáris tevékenységeivel, amelyek aggodalommal töltik el a nyugati világot. Teherán tagadja a vádakat és azt állítja, hogy a nukleáris fejlesztései csakis békés célokat szolgálnak.

Khamenei azt is kijelentette, hogy bár nem derülátó, mégsem „zárkózik el” az USA-val folytatott közvetlen nukleáris témájú tárgyalásoktól.

 

„Nem vagyok optimista az ilyen tárgyalásokat illetően. Hogy miért? Mert az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az amerikai illetékesekkel folytatott eszmecseréink nem vezetnek el a logikus megoldáshoz… A tárgyalások azt jelentik, hogy leülünk, és addig beszélgetünk, míg Irán el nem fogadja az ő nézőpontjukat.” – közölte Ali Khamenei Ajatollah az élő tévébeszédében.

 

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, jelenleg látogatást tesz Izraelben, ahol meg is jegyezte, hogy teljes mértékben helyénvaló Netanyahu, izraeli miniszterelnök azon meglátása, miszerint bármilyen Irán elleni izraeli támadás csakis önvédelmi lépés lehet.

 

Obama hozzátette, hogy az amerikai és az izraeli hírszerzés nagyjából ugyanazon állásponton van a tekintetben, hogy Irán hol tarthat atombombája fejlesztésében, mindazonáltal Obama azt mondta, hogy „még mindig van idő az ügy diplomáciai megoldására. A kérdés már csak az, hogy az iráni vezető megragadja-e ezt a lehetőséget?” – jelentette ki.

 

Jeffrey Laurenti, a Century Alapítvány nemzetközi ügyekkel foglalkozó főmunkatársa az RT-nek elmondta, hogy nem valószínű, hogy Izrael az USA támogatása nélkül, egyedül indítana támadást Irán ellen.

„A helyzet úgy áll, hogy Izrael nem retten vissza egy Irán elleni támadástól sem, és bizonyos abban, hogy az Egyesült Államok meg fogja védi őt a megtorlástól, hacsak nem úgy alakult ez az ügy, hogy egy ilyen támadás már csak egy kétségbeesett és végső megoldás lenne. Ez pedig akkor adódna, ha nem volna képes kapcsolatba lépni az Obama-kormányzattal.” – mondta.

http://endthelie.com/2013/03/21/iran-will-destroy-israel-cities-of-tel-aviv-and-haifa-if-attacked-supreme-leader/#axzz2OClMTaWO

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..