Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tavaszi nagytakarítás spirituálisan

A tél során az ember lelassul. Ilyenkor nagyon sok emlék és lelki súly jön felszínre, amelyet vagy megold, vagy visszafojt magába és száműz tudatalattijába. A tavasz vibráló, magas, tisztító rezgései azonban alkalmasak arra, hogy kiseperjük a megfáradt energiákat magunkból és végre fellélegezzünk. A tavaszi nagytakarítás fontosságát és módszereit érdemes megismernie mindenkinek.

Az emberekre pillantva azt látom, hogy szinte mindenki ádáz csatákat vív magával és másokkal, s ebben a küzdelemben szinte minden energiája elvész, közben pedig számos sebet gyűjt be. Az energiahiányt záros határidőn belül pótolni kell, hacsak nem akarunk súlyos következményekkel szembesülni. A céljaink hajszolása közben ki nem él energiákkal is kezdenünk kell valamit, mert azok gátakká válthatnak bennünk. A másoktól átvett negatív energiák is csak ballasztok, amelyeket rendszeresen ki kell dobálnunk magunkból, mert azok csak az egónkat táplálják, azaz negatív gondolkodásra és érzelmekre hajlamosítanak bennünket. Ezért nagyon lényeges, hogy iktassunk egy tavaszi nagytakarítást az életünkbe, könnyítve ezzel az auránkra és a lényünkre nehezedő nyomást.

A spiritualitás útján járóknak nem megütköznie kell a világgal, hanem ebben a könyörtelen életben olyan világnézeteket kell vallania, melyek a különböző hatalmi harcoktól és egós megnyilvánulásoktól mentesek. Sokan arra panaszkodnak, hogy milyen nehéz ma az élet. A nehézség oka mindig az egocentrikus mivoltban rejlik, vagyis a túlságos akaratban, amely képes az ént is irányítani, s amely elképzeléseket erőltet ránk. Az csak egy erőltetett elképzelés, ahogyan az ember eltervezi a napját és ahogyan arról gondolkodik, hogy szerinte minként kellene a dolgoknak történniük. Ez különösen akkor kap hangsúlyt, amikor az ember a világban és az emberekben munkálkodó rosszal szembesül. Ilyenkor tenni akar valamit ellene.

Azonban a rosszat megszüntetni nem lehet, csupán a gyökeréig lehet eljutni. A rossz is a Teremtő része. A rossz létében is van célszerűség, még ha ezt nehéz is felfognunk és elfogadnunk sokszor.

Ébernek kell lenni, tudatosnak kell lenni, ugyanakkor ösztönösen kell végigmenni az életúton! A tavasz arról szól, hogy a természet és az ember olyan megtermékenyítő energiákat kap, amelyek az aura univerzális részeit ölelik körül és kiszorítják belőlük az egós energiákat. Ezt meg lehet támogatni számos spirituális szertartással. Nagyszerű oldó-tisztító rítusok léteznek. Jómagam az egyiptomi módszereket ismerem és preferálom, de aki keres, sokféle út közül választhat!

A lényeg, hogy az ember pucolja ki a múltat az elméjéből, az aurájából, a környezetéből. Ha a rossz, negatív energiák töltik ki bennünk a helyet, akkor nem leszünk befogadóak. Márpedig a 2012-es évben új energiák, korszakok óta nem tapasztalt spirituális erők fognak megnyilvánulni, amelyekből jó lenne minél többet magunkba fogadni. Természetesen ez a későbbi évekre is kihatással lesz.

Akinek a személyiségében nincs vagy nem alakul ki harmónia, az nem áll készen az új energiák befogadására. Ehhez tisztulni kell. A tisztaság jó kisugárzást teremt, amely bevonzza a pozitív változásokat és előmozdítja a jó dolgok megvalósulását.

Természetesen le lehet élni egy életet anélkül, hogy ennek tudatában lennénk. Az emberekben amúgy is mélyen alszik az isteni Én. De a 2012-es év (és a későbbi éveké egyre inkább) energiái felerősíthetik a lelki ösztönöket, és ha valaki ösztönszerűen tud viselkedni, ha spontán, tiszta és jó a kisugárzása, akkor az a tetteiben is megmutatkozik, s akkor a szellemi világokban is kering egy olyan kisugárzás, amely belőle árad és bevonzza az olyan embereket, akikkel közösen könnyebb megvalósítania az életfeladatait.

Sajnos, spirituális szempontból sokan vágyódnak, de nem tesznek eleget, vagy nem jól teszik, amit tesznek, vagy nem jókor teszik, így sok törekvésük kimerül egy ideiglenes patetikus lelkesedésben. Aki az eredeti, vagyis az isteni Énjét, tehát a benne szunnyadó Istent meg akarja találni, annak nem elég lavírozni az életben, hanem élete delelőpontjára kell juttatnia magát!

Sokan eljutnak egyes felismerésekig és igazságokig, de azután megrekednek azoknál. Hogyha bármikor úgy érzed, hogy megtaláltad az objektív igazságot, akkor légy tisztában azzal is, hogy az nem az egyetlen igazság. Nem kívánom, hogy tévhitben élj, ezért mondom, hogy sokféle objektív igazság létezik. Ne horgonyozz le egynél, mert akkor nem biztos, hogy jó irányba változol.

Az ember a múlandóságban fejlődik. De a fejlődést csak békével lehet elérni, a részigazságok pedig inkább a békétlenség irányába viszik el a lelket. Ezért is fontos a tavaszi nagytakarítás. Ilyenkor belső világunkból sok-sok olyan megfáradt és manipulatív energia üríthető ki, amely amúgy csak felborítaná a belső egyensúlyunkat. A takarítás után az ember jelleme és énje odaadóbbá és formálhatóbbá válik.  Ez is már egyfajta beteljesülés.

A múltbeli sérülésekkel el kell bánni pontos időzítés szerint, mert különben fölénk nőnek és átveszik az irányítást a sorsunk felett. A kulcs az egyéni sors alakíthatóságában rejlik, s ez nem csak eszmei, hanem éppen annyira energetikai kérdés is. Energiák segítségével lehet változtatni önmagunkon, visszanyerhetjük valódi önmagunkat és tudatosságunkkal megteremthetjük a rég elvesztett stabilitásunkat.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..