Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Telekinézis

A telekinézis az auránkban található egyik energiatípus tudatos működtetése. Talán legismertebb formái a Jedi lovagok telekinetikus energiamanőverei, akik a galaktikus béke védelmében használják természetfelettinek tűnő képességeiket. Ez tulajdonképpen a szellem hatalma az anyag felett, amelyet sokféleképpen lehet kamatoztatni, de aki nem birtokolja ezt a tehetséget, annak sem kell bánkódnia, mert az ezotéria egyes gyakorlatainak segedelmével kifejlesztheti magában.

A telekinézis a tárgyak tudományosan megmagyarázhatatlan, ismeretlen erők általi mozgatása. A pszichokinézis a tárgyak gondolati (szellemi) vagy lelki (pszichikai) erővel történő mozgatását jelenti. A kanálhajlítástól egy pohár elmozdításán keresztül a tudatbefolyásolásig sok mindenre lehet használni ezt a képességet. Sőt, fejleszteni is lehet. Ehhez módosult tudatállapotba kell kerülni, amely az ellazulás és a koncentráció egy speciális keveréke. Mi szükséges ahhoz, hogy pszichokinetikus energiáinkkal tárgyakat mozgathassunk?
•    Zavartalan környezet
•    Fejlett koncentrációs készség
•    Hit – legalább az első személyes megtapasztalásig
•    Akaraterő és kitartás
•    Szorgalmas és rendszeres gyakorlás

A szkeptikusok élén James Randi áll, aki 1 millió dollárt ajánlott fel annak, aki képes ténylegesen bebizonyítani, hogy paranormális képességgel bír. A pszichikai erő bizonyítására több kísérletnek is alávetettek világhírű parafenoméneket, de az 1 millió dollár egyelőre még nem talált gazdára. Randi bűvésztrükkökkel utánozza kihívóit és minden csalást leleplez.

Az érzékszerveken kívüli érzékelés (ESP) hívei és gyakorlói ez idáig még nem bizonyították be hitelt érdemlően, tudományosan ellenőrzött körülmények között a telekinetikus képességeiket. Mentalisták és parafenomének ugyan szép számmal vannak, de…

A kísérletek eredményei ellenmondásosak és megkérdőjelezhetőek: mind az emberi elme véletlenszerű dolgokra gyakorolt befolyása, mind a tárgyak mozgatása, meghajlítása nem győzte még meg az amúgy nyitott tudósokat sem. Vagy aki ilyet tud, az nem mutogatja a képességeit ország-világ előtt.
A tudós elméket saját paradigmáik kötik meg. Ezért a telekinézis titkai tudományos szemszögből:

  • a fizika jelenlegi törvényeivel nehezen összeegyeztethetőek
  • az elektromágneses kölcsönhatás Maxwell-i egyenletei nem teszik lehetővé az elektromosan semleges tárgyak mozgatását
  • a gravitáció legyőzése és a testek pszichokinetikai lebegtetése sem kompatibilis egymással
  • újabb megmagyarázhatatlan fizikai kihívás az erőforrás kérdése: honnan jön az erő?
  • az energiamegmaradás törvénye is sérül a telekinézisnél, illetve a pszichokinézisnél

Egyelőre csak a biológiai visszajelzést tartják a tudósok hivatalos jövőképnek, vagyis amikor a számítógép és az agy együttműködik egymással. A komputer előre beprogramozott parancsokat hajt végre, amelyekre az ember gondolati úton – jellegzetes hullámmintával – ad utasítást. Ezt persze meg kell tanulnia az emberi elmének, illetve a számítógépes programokat még finomítani kell, de már létezik ilyen vezérlés. Egy lebénult ember esetében például ez már nagy lehetőségnek számít.
Az pedig még futurisztikus elképzelés, hogy pusztán gondolati, pszichokinetikus erővel irányítsunk háztartási eszközöket és mindennapi kütyüket, mint ahogyan az is kissé hátborzongató alternatíva, hogy az agyunkba ültetett szilíciumchipekkel gondolati úton kommunikálva aktiváljuk az egyes agyterületeket.

Már szinte úgy tűnhet, hogy az emberi gondolat ereje nem is teremtő, hanem csak implantátumok révén hozható működésbe a pszichokinézis, amikor viszont a valóság ránk cáfol, még akkor is, ha jelenleg nem érjük, hogy mi történik pontosan. Merthogy vannak olyan személyek, akik nem csak állítják, hanem be is mutatják a telekinetikus képességeiket. Lehet, hogy csak egy gyufásdobozt, egy ingát vagy egy gombostű hegyére erősített kis papír fecnit tudnak megmozdítani távolból, fizikai érintés és egyéb ráhatás nélkül, mégis látszik, hogy a tudat hatással van az anyagra. Természetesen nem minden embernél működik ez a képesség, de spirituálisan nézve és az előző kultúrák emlékeit ismerve azt kell mondjam, ez a lehetőség benne van az emberi lényben, ergo a jövőnknek is tartalmaznia kell.

A korábbi kultúrák – Egyiptom vagy Atlantisz – szuperképességű lényei, vagy az idegen fajok rendelkezhettek, illetve rendelkezhetnek is e titokkal. Nyilvánvaló, hogy az emberi tudatosság jelen fokozatán, ahol mindenhez anyagi segédeszközöket használunk, nem könnyen elérhető képesség a telekinézis. Ugyanakkor, aki egy kissé beleássa magát ebbe a témába és állhatatosan gyakorol, újszerű felismerései lehetnek.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..