Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

TELEPÁTIA

TÁVOLBAÉRZÉS

 

Az emberi tudat csodálatos, rejtett dimenziókkal rendelkezik. Kutatók megfigyelték, hogy két ember agyműködése, illetve tudata között kapcsolat jöhet létre akkor is, ha két személy abszolút nincs egymással kapcsolatban. Így jutottak el a telepátia tudományos felfedezéséig.

telepatia5

Efféle telepatikus kapcsolatokra először az egypetéjű ikrek egymásra gyakorolt hatásainak vizsgálatakor derült fény hitelt érdemlően. Ez úgy történt, hogy az egypetéjű ikrek bárhol is voltak egyidejűleg érezték egymás testi és lelki fájdalmait. Ezek eleinte szinkronicitásoknak, egyidejűleg összehangolt történések benyomását keltették. Azután egyes kutatók ráálltak az esetek alaposan tanulmányozására. A spontán kialakuló jelenségekkel eddig is találkozhattunk, hiszen sokszor előfordul mindannyiunk életében, hogy szinte belelátunk a másik fejébe vagy szinte olvasunk a másik gondolataiban. Sokszor hamarabb kimondja beszélgetőpartnerünk az adott szót, ami már éppen a nyelvünk hegyén volt. A gyermekünkkel történik valami és mi azonnal megérezzük, hogy valami „baj van”. De ennél azért többre, tudományos alaposságra van szükség, ha ténylegesen meg akarjuk fejteni a telepátia titkait.

Az egyik tudományos eljárás lényege, hogy két alanyt 20 percre hangszigetelt Faraday-kalitkába ültetnek és együtt meditáltatnak. Azután külön választják őket és csak az egyiküknek adnak különböző ingereket: fény-, hang-, fájdalommentes áramütésingereket. A stimulációk szabálytalan időközönként történnek. Mindeközben EEG-vel mérik mindkét kísérleti alany agyhullámait. Az eredmény: 25%-ban volt telepatikus jelenség. Ez meglehetősen komoly bizonyíték.

 

De a telepátia kísérletekhez tartozik, hogy egyes személyek – mentalisták, illetve parafenomének – olvasni tudnak mások gondolataiban, sőt konkrét gondolati konstrukciókat tudnak belesugallni a másik agyába, illetve tudatába. Ez már a tudatmanipuláció vizeire visz el bennünket. Viszont érdemes megjegyezni, hogy ez nem hipnotikus állapotban történik, sőt mint a fenti kísérlet is megmutatta, teljesen éber, hétköznapi tudatállapotban, szigorúan ellenőrzött kísérleti körülmények között is 25%-os egyezés tapasztalható. A véletlen elhanyagolható magyarázat ez esetben.

 

Még nagyobb egyezéseket találunk olyan esetekben, amikor megváltozott tudatállapotba kerülnek az alanyok. Például amikor agyhullámaik frekvenciája megközelíti a 8Hz-es rezgést, akkor a telepátia útján történő jelátvitel elképesztően magas eredményeket produkál. Egy olasz agykutató leültetett tizenkét embert, akiket megkért, hogy végezzenek el egy meditációt. Itt is elektroenkefalográfot helyezett a résztvevőkre. A csoportból 11 személy agyhullámai 98%-os egyezést mutattak úgy, hogy köztük semmilyen fizikai kapcsolat nem volt. Úgy vélem, itt sem beszélhetünk véletlenről.

 

Az agyak, pontosabban fogalmazva a tudatok, fantasztikusan össze tudnak hangolódni egymással. Megfigyelték, hogy a telepátia nevű spirituális jelenség mérhető és ellenőrizhető. Nem csak az egypetéjű ikreknél, hanem egymással mélyebb érzelmi viszonyban álló, sőt sokszor soha semmilyen kapcsolatban nem álló személyek között is létrejöhetnek spontán agyműködési kapcsolatok. Az ilyen típusú spontán összehangolódások minden bizonnyal a pszi-mező hálózatán, avagy a kollektív tudatalattin keresztül valósulnak meg. Picit ahhoz hasonlatosan, mint amikor egy e-mailt küld egymásnak két tudat. Rejtély egyelőre, hogy az egymás számára ismeretlen személyeket mi kapcsolja össze. Valószínűsíthető, hogy a nem szokványos kommunikáció eme formája valamilyen eddig meg nem határozott kód, valamilyen rezgésegyezés kapcsán jön létre. Mintha a rezgések, vagyis az információk, a speciális hullámminták felismernék egymást a kvantumvákuum tengerében. Ily módon, megállja a helyét a „Vonzás Törvényének” nevezett spirituális elmélet, miszerint a hasonló a hasonlót vonzza. De ezt már az ősi egyiptomiak is tudták, tőlük pedig görög közvetítéssel került át a nyugati világba.telepatia4

A távolbaérzés teljesen megújíthatja az emberek közötti kommunikációt. A telepátia lehetőséget kínál a gondolatok és az érzések távolságtól független adása és fogadása révén az információcserékre. S ami a legfőbb, hogy tudatosan, s nem csak elvétve, spontán módon jöhetnének létre hallatlanul gyors és ami legalább ilyen lényeges, félreértésektől mentes üzenetközvetítések. Gondoljuk csak meg, mennyi probléma szokott lenni az önkifejezésünkkel. Nos, ez a távolbaérzés képességének napi gyakorlattá tételével egy csapásra megszűnne? Hóbort vagy ábránd lenne vajon, hogy agyból agyba, tudattól tudatba juttassunk töménytelen mennyiségű gondolatot és érzést? Valamivel több mint 130 évvel ezelőtt A. Graham Bell telefonja is ilyen áttörésnek számított, s nézzük meg manapság mennyire magától értetődő dolog mobilon telefonálni. Hátha a telepátia jelenti az áttörést a jövő távolságokat átívelő kommunikációs formái felé. Íme, a tér legyőzetett!

 

A telepátia képességét a rendőrség és a kémelhárítás is felhasználja. Köztudott, hogy a különféle kémszervezetek évtizedek óta bevetik a telepátiát, mint hírszerző eszközt. Bár a magyar közvélemény nem túlzottan informált, azért az Egyesült Államokban komoly könyvek jelentek meg a volt CIA alkalmazottak tollából, melyekből kitűnik, hogy számos titkos ügyet egyes civilek telepatikus képességeinek segítségével göngyölítettek fel, illetve jutottak szigorúan védett információkhoz titkos katonai támaszpontokkal kapcsolatban. Itt tehát szó sincs hiszem/nem hiszem kérdésről. Komoly dollármilliókat fektetnek egyes projektekbe, melyek célja az emberekben lappangó, látens pszichés képességek – köztük a telepátia – tökéletesítése. Az ok pedig mindig a honvédelem és fegyverkezési versenyre való hivatkozás. Szerény véleményem szerint, a jövőben a tudás megszerzése és az információáramlás spirituális felügyelete és ellenőrzése lesz a nemzetek közötti versengés egyik fő oka. Ebben pedig olyan szuperpszichikus képességek, mint a telepátia egyre nagyobb szerepet fog kapni nem csak az államfelügyeleti szerveknél, hanem az egyéni életben is.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..