Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Természetfeletti találkozások

Előző cikkemben Kryon mesternek a DNS-ről szóló tanításainak summázatát vázoltam fel. Most ezt a kérdést közelítem meg – szándékosan – egy másik aspektusból, hogy a nyájas Olvasó még több információhoz jusson és jobban felrajzolhassa magának az emberi fajnak a természetfeletti eredetét és a bennünk lappangó végtelen potencialitást (kiaknázatlan lehetőségtárat). Tarts velem, ha mersz szárnyalni!

 

A DNS kb. tíz atom széles és két méter hosszú felcsavarodott kettős fonal. Hihetetlen, de minden élőlényben jelen van. Mindegy, hogy baktériumról vagy emberről van szó, a DNS – úgy tűnik – mindig mindenkiben jelen van. Vannak, akik még a vírusokat is leszakadt, elkóborolt, önálló életre kelt DNS daraboknak gondolják. Szóval, létezik egy közös információs alap. Megválaszolatlan kérdés: miért?

 

Egyes kutatók felvetik, hogy a DNS tudatalatt tárolt kódja köt össze bennünket minden élő dolog emlékével. Ebből következik, hogy módosult tudatállapotban hozzáférhetünk ehhez a korlátlan ismerettárhoz. A tudatunk tényleg hozzáférhet majd egyszer a genetikai anyagunkban lévő temérdek információhoz? Hagyatkozzunk az intuícióinkra! Merthogy a vaskalapos tudósok nem értenek egyet azzal, hogy a DNS-ünk intelligens, gondolkodó és ennyire megtervezett volna. A darwinistáknak megvan a maguk kiforrott és bebetonozott koncepciója arról, hogy az evolúcióban mi hogyan és miért történt vagy történik.

 

Ezzel szemben jómagam azokkal értek egyet, akik felvetik, hogy a DNS-ünk olyan kifinomult és szuperfejlett technológiát mutat, amelyet azért nem értünk és nem értékelünk még kellőképpen, mert egyszerűen nem értjük. A szubmikroszkópikus világ számunkra tömény rejtély. Olyan parányi a DNS, hogy szinte alulról súrolja a még anyagnak nevezhető világot! Mégis létezésünk, az egész ember miniatürizációja tökéletesen megtalálható benne. Mi ez, ha nem remekmű?

 

A következő kapu, amelyet érdemes kitárni, annak feltételezése, hogy a DNS-ben elkódolt üzenetek okkal kerültek oda. Ha ez így van, akkor logikus számomra, hogy azt valaki oda tette, rejtette. A sámánok és a beavatottak módosult tudatállapotban képes voltak mindig is ráhangolódni ezen információk egy részére, s dekódolni a benne rejlő információkat. Íme, a reinkarnáció tudományosabb magyarázata.

 

Miért nem tartom valószínűnek a véletlent, a mutációt és a természetes kiválasztódást? Nos, azért, mert egy átlagos felnőtt ember egy középiskolai másodfokú egyenleten is sokáig agyalgat, míg nekünk csupán néhány zseniális koponyánk van, aki a genetikai kódfejtés úttörője, s még ők is elképednek, amikor a DNS-t meglátják. Merthogy egy felnőtt ember estében összesen 250 billió kilométer hosszú, 10 atom széles kettős spirállal találják magukat szemben. Ha ez nem elég indok arra, hogy az élet teremtve, alkotva, tervezve lett, akkor semmi. Mennyi információ fér bele ennyi génbe? A válasz az, hogy nem tudjuk. Be kell ismernünk, hogy a tudományunk nem áll azon a fejlettségen, hogy megértsük a saját örökítő anyagunk egyes elemeinket a funkcióját, működését, bonyolult mechanizmusát. Gyakorlatilag a DNS-ünk intelligensebb, mint mi magunk. Ez szerintem természetfeletti teljesítmény a természettudomány szemszögéből nézve.

 

Olybá tűnik, hogy a földi létformákat reprodukáló mechanizmus megértése az elménk korlátaiba ütközik. Ennek dacára egyes ősi, bennszülött sámánoknak és a letűnt civilizációk papi rendjeinek valahogy mégiscsak sikerült tudatos kapcsolatot létesíteniük a génállományukban eltárolt intelligenciával, hiszen olyan tudás és erők birtokában voltak, amelyeknek mi a nyomába sem érünk. Nem véletlen az sem, hogy ennek a természetfeletti tudásnak az elrejtésére és tegyük hozzá, hogy megóvására, komoly misztériumiskolák, papi rendek és titkos társaságok alakultak, amelyek minden áron védték az isteni intelligenciával való kapcsolatfelvétel DNS-be kódolt információit.

 

Elképesztő, de bizonyos speciális körülmények – transzállapotok, révülés, extázis technikák, önfejlesztő gyakorlatok, meditációk, beavatások, drogok és hallucinogének – hatására ez a kapcsolat feleleveníthető és életre kelthető. Lehet, hogy a hallucinációk, elragadtatások, látomások, paranormális képességek, érzékeken túli érzékelés megannyi válfaja tökéletesen lekövethető és magyarázható ezzel a jelenségkörrel? Lehet, hogy nem mindenki őrült, kuruzsló, hazug, boszorkány, horrorisztikus droghatások alatt álló, hanem olyat tud, amit a szokványos valóságot érzékelő emberek nem? Mi van akkor, ha az idegrendszerünk sokkal több funkcióra képes, mint gondolnánk?

 

Az anatómia, a patológia és az orvostudomány megannyi diszciplínája értetlenül áll az olyan rejtélyek előtt, mint a mozgás, az emlékezet, a tanulás sokféle formája, az intuíció és még a biokémiai folyamatok csodáit is nyugodtan idevehetjük az immunrendszerrel vagy az anyagcserével együtt.

 

A genetikusok az emberi gének 3%-át ismerik valamelyest, a fennmaradó 97% tömény talány. Mivel tudósaink nem ismerik DNS-ünk 97%-ának a szerepkörét, talán nem kéne lehurrogni azokat, akik pedig feltételezik, hogy nem értelmetlenül és haszontalanul alakult ki vagy teremtették valakik éppen olyanra az örökítő anyagunkat, amilyen. Megjegyzem, nem csak az embernek van meglehetősen komplex és sokoldalú DNS-e, illetve más fajok esetenként nagyobb biológiai bravúrra képesek a biológiai testükkel, mint mi. Vegyük például a levágott farkú gyíkokat, amelyek kinőnek, vagy a tengericsillagot.

 

A természetfeletti lényeket – akár az idegeneket, akár a szellemvilág lényeit – tekinthetjük olyan, az emberiségtől független evolúciós utat bejáró entitásoknak, akik elkísérnek bennünket a mi fejlődési utunkon. Mi van akkor, ha ők csak kivételes alkalmakkor avatkoznak bele az egyedfejlődésünkbe, s amúgy hagyják, hogy a szabad akaratunkat a lehető és a megengedhető legtágabb mértékig kihasználjuk és kiéljük? Egészen addig, amíg nem veszélyeztetjük a többi spirituális és idegen kultúrát és fajt.

 

Másik elgondolkodtató feltevés, hogy léteznek olyan emberek, akik rendelkeznek bizonyos tudással, amelynek birtokában esetleg képesek lehetnek felfedezni és kiaknázni azokat a lehetőségeket, amelyek bennünk rejlenek. Nem minden ember ítéltetett szellemi tunyaságra! Nem minden embert elégítenek ki a fennálló paradigmák. Én is olyan típusú vagyok, aki tisztelve a múltat és mások véleményét veszi a bátorságot és újít, avagy másfajta utakat nyit meg.

Nem tartom szentségtörésnek feltételezni, hogy a DNS-ben, amit talán sok millió év alatt sok más faj is tökéletesített, illetve amelyhez mindegyik faj hozzátett valamit, egy emberi elmével felfoghatatlan információtömeg van kódolva. Mi van akkor, ha az intelligencia egyik forrása a DNS? Ha a DNS-hez tudatunk rezgésszáma a kulcs? Ha a tudatunk és a tudattalanunk együttműködése, a szellem és a lélek összhangja fogja megnyitni az eljövendő új evolúciós korszakot.

 

Briliáns teória, hogy a DNS-ben időzítve, gyakorlatilag türelmesen kivárva rejtőzik a megoldás életünk szinte minden problémájára. S aki képes vele interaktív kapcsolatba lépni, az megtudhatja, ki is ő, kik voltak az elődei és milyen tudást hagytak rá. Az sem zárható ki, hogy egyes magasabb rendű, intelligens lények birtokában vannak a DNS aktiválásához szükséges ismeretekhez, avagy éppen ők rendeztek mindent úgy, hogy mi éppen most és nem előbb vagy később erről elmélkedjünk. Innen pedig csak egy lépés annak felismerése, hogy a Földön megfordult valamennyi spirituális kultúra, miért ápolt olyan szoros kapcsolatot a természetfelettivel, az angyalokkal, a földönkívüliekkel, a szellemi lényekkel, vagy hogy miért láthatott a múltba és tekinthetett a jövőbe. Így már más értelme van a vallások, a művészetek, a tudományágak, a kultúra, a nyelvek stb. kialakulásának, innentől érthető a sok archetípus a hat ma ismert kontinens.

 

Szellemek, látomások, álmok, ősi tanítók, mágia, hit, szakralitás, iskolák, filozófia mind-mind egy tőről fakad, s ettől a gyökérzettől nem áll távol a mikrobiológia abban a megközelítésben, ahogyan felvázoltam. Lehet, hogy egy bizonyos tudatszinten utazni is tudnánk önmagunkon belülre, kommunikálhatnánk a saját DNS-ünkkel, a régmúlt emlékeivel, taníthatnának bennünket ezek a bennünk élő információk lényünk titkos, de korántsem elzárt szentélyeiben?

Már csak egy kérdésre nehéz ezek után választ adni: milyen lény képes egy olyan hihetetlen szerkezetet kialakítani, mint a DNS? Felteszem, természetfeletti.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..