Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tesla leleménye és az egyiptomi piramisok

Számunkra természetes, hogy a világunkban a legtöbb készülékünk működtetéséhez elektromos áramot használunk fel. Az is magától értetődik, hogy az áram továbbítására mérhetetlen hosszúságú vezetékeket alkalmazunk. Így adódik a kérdés, hogy amennyiben az ősi kultúrák valaha felfedezték az elektromosságot, akkor vajon ők miben tárolták és hogyan továbbították azt. Kézenfekvő kérdés, mégsem szoktuk feltenni!

 

 

http://extraterrestrialcontact.com/wp-content/uploads/2013/01/Pyramids.jpg

http://extraterrestrialcontact.com/

 

A kérdés nem csupán az ókorba, vagy az írott történelem előtti korokba vezet bennünket vissza, hanem összekapcsol a modern időszak egyik legzseniálisabb feltalálójának a munkásságával is: Tesláéval.

Nicola Tesláról (1856-1943) már sokat olvashatott a boldognapot.hu oldalon is a kedves Igazságkereső. Ő egy  horvát-szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus volt, aki egy olyan korban született, amikor az elektromos áram felhasználásával próbálkozott az emberiség. Egy időben az Európai Edison Társaságnál is dolgozott. Németországban tervezte meg az első indukciós motorját.

Mivel Teslának elege lett a bürokráciából, úgy döntött, hogy az Egyesült Államokba utazik. Balszerencséjére útközben elveszítette minkét hajójegyét és gyakorlatilag üres zsebbel lépett Amerika földjére.

Ekkor sem hagyta cserben a Gondviselés, ugyanis mindössze egyetlen éjszaka leforgása alatt megjavította azt az Oregon gőzhajót, amin az Edison társaság elsőként vezette be az elektromos áramot, csak éppen valami elromlott benne. E regénybe illő fordulat után Edison felajánlotta Teslának, hogy dolgozhat mellette asszisztenséként. Együttműködésük tiszavirág-életűre sikeredett, s Tesla 1887-ben megalapította a Tesla Elektromos Műveket. Ekkor látott neki a váltakozó áramú motor megépítésének.

 

Tesla találmányait a Westinghouse Elektromos Művek vette meg, így indult el a versengés Edison egyenáramú és Tesla váltakozó áramú megoldásai között.

 

5.2

http://www.teslasociety.com/

 

A problémát az jelentette az 1960-as évekig, hogy nem tudták gazdaságosan átalakítani az egyenáramot a hosszabb szállításhoz. A költségek miatt azután a váltakozó áram szélesebb körben terjedt el: az otthoni világítástól kezdve a gyárakig. Természetesen ehelyütt nem térhetünk ki részletesen Tesla megannyi ma is használatban levő találmányára.

 

Témánk szempontjából Tesla vezeték nélküli áramtovábbító eljárása az, ami igazán érdekes. Teslának az volt a meggyőződése, hogy egy vezeték nélküli erőátviteli rendszert tervezne, amely képes volna több millió voltot is közvetíteni. Ehhez a kísérlethez pedig a villámokat hívta segítségül.

 

Coloradói Laboratóriumában egy piramis formájú szerkezet segítségével igyekezett a villámokat befogni és megzabolázni. Távlati tervei között ugyanis bolygószintű rezgéseket kívánt előidézni.

A villámlásokat műszerei révén figyelte meg és a kapott adatokból levonta a megfelelő következtetést: a Föld elektromos vezetőként viselkedik.

Magyarázataiban Tesla kifejtette, hogy nem csupán távirati üzeneteket lehet küldeni vezeték nélkül bármekkora távolságra, hanem emberi hangot, képet stb. is, sőt akár áramot is lehet ily módon közvetíteni a Föld bármely pontjára szinte veszteség nélkül!

 

http://www.museumsyndicate.com/

http://www.museumsyndicate.com/

 

Tesla szándékos villám-előállító kísérletei nem mentek simán, mivel sikerült zárlatot előidézni a laboratóriumát árammal ellátó erőműben is.

 

Tesla munkássága arra mutat rá, hogy felismerhetjük általa, hogy ha az egész Föld rezeg, akkor a felülete energiaforrássá alakul. Amennyiben szeretnénk ezt kihasználni, akkor egy hangolótekercsre, egy kondenzátorra, egy fémantennára és földelésre van szükségünk. Ezzel elméletileg képesek lehetünk akár saját otthonunkba is besugározni az elektromosságot.

Tesla ki is próbálta találmányát és sikerült is neki vezeték nélkül 42 kilométeres körzetben 200 Edison-lámpát kivilágítania, ami 10 000 Wattnak felel meg.

 

Bár Tesla kísérleteit senki sem tudta megismételni, kutatási anyagának pedig nyoma veszett, azt tényként fogadhatjuk el, hogy igazolta az energia közvetítésének egy forradalmian új módszerét.

 

Tesla kutatásaiból kiindulva talán nem teljesen földtől elrugaszkodott feltételezés vagy következtetés, hogy az ókori vagy korábban élt egyiptomiak azért is építhettek piramisokat a Föld neuralgikus pontjaira, hogy a Föld és esetleg más égitestek energiáit befogják, besűrítsék, és céljaiknak megfelelően felhasználják.

 

Természetesen biztosat nem tudhatunk, de sok hasonlóság fedezhető fel az ókori egyiptomi csodák és Tesla leleményei között. Ne tévesszük szem elől, hogy amit régen varázslatnak hívtak, annak egy részét ma tudománynak nevezzük, s a mágus, illetve a tudó(s) számára lényegében nincs is akkora különbség a titkok között.

 

Forrás: A cikk Henry Brennan: The Secret History of Ancient Egypt című könyve alapján készült.

Szerző: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..