Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

THOT TANÍTÁSA AZ ŐSVÍZRŐL: NUN ÁLDÁSA

Az egyiptomi szakrális gondolkodásról sokat fogok tanítani 2018-tól kezdve, mivel újabb és újabb szertartások (mágia) és hozzájuk kapcsolódó tanítások (filozófia) tehető közzé mindenki számára e tárgykörben. Köszönhető ez annak, hogy a napvallás csapata is egyre jobban fejlődik és egyre több lélekhez juttatja el az ébredés első sugarait.

 

A Thotként tisztelt egyiptomi istenség több formában is tanított a misztériumiskolákban az univerzum keletkezéséről. Tette ezt több szinten. Most ezek közül az egyiket fogom átadni annak praktikumával együtt azért, hogy teljes képet kaphass arról, hogyan is gondolkodtak és éltek a csodálatos Egyiptomban hajdanán a neofiták, a papok és a nép.

 

A leglényegesebb tanítások közé tartoztak a teremtésmítoszok. Hogy könnyen érthetővé tegyék a magasabb rendű igazságot, a papok szóképekkel, hasonlatokkal és analógiákkal tették plasztikusabbá az isteni tanításokat a diákok számára.

Például így: Thot az ősvíz megtestesüléséről is tanított. Az ősvizet valaha Nun névvel illették. Nun volt az ősóceán, amelyben a világ még meg nem nyilvánult formában ringott. Minden keletkezés és születés forrása Nun. Ő – mivel volt, hogy megszemélyesítették – az eredete mindennek.

 

Itt jön egy olyan rész, amit ma kevéssé lehet érteni: Nunból mint az Őskáoszból születtek a formák. Itt a káosz a rendezetlenséget abban az értelemben jelenti, hogy minden későbbi létező isteni ideája (gondolata, szellemi előképe) megtalálható Nun végtelenségében. Ezek az isteni ideák „kimondva” vagy névvel ellátva szólítják a létbe az isteni gondolatokat. Így lesz a gondolat szóvá, azaz teremtéssé. Ha úgy tetszik, „Kezdetben valaha az Ige” állapota ez.

 

 

Ezt most nem folytatom tovább. De remélem világossá tettem, hogy itt az ősóceán a Teremtő végtelen lehetőségtárára utal, amelyből minden létrejön, ami volt, van és lesz.

 

Most térjünk át ennek a tanításnak a gyakorlati hasznára!

 

Nun egy olyan erőt képvisel, ami képes elűzni a rosszat és az ellenségeskedést. Bármily furcsa, éppen ő az, aki óvja a világegyetemet a különböző negatív erőktől.

Úgy alkothatunk helyes képet róla, ha elképeljük, hogy Nun az univerzum határán lakik és él.

 

Thot elárulta az egyiptomiaknak, hogyan lehet megszólítani Nunt, ha védelmet szeretnénk kérni a házunkra, a családunkra, önmagukra vagy bárkire/bármire másra.

 

Nun ilyenkor – a képes beszéd nyelvén szólva – eljön a bárkán, merít az ősvízből (önmagából) és rendezi a körülöttünk zajló folyamatokat, majd egy bizonyos védelmet ad.

 

 

Összefoglalva, Nun az a lény, aki az őskáoszt renddé tudja változtatni. Ezt közvetítették a papok. Mi ezt a szertartást is felélesztjük, bevezetjük és hozzáférhetővé tesszük mostantól. A beavatást végző személy Thot nevében megszólítja Nunt, majd erejével átitatja az avatandót a szeretet, a gondoskodás és a végtelenség erőivel.

Természetesen ezt az ősi rítust számtalan alkalommal el lehet végezni.

 

Stílszerűen fogalmazva búcsúzom a kedves Olvasótól:

 

A fészkéből felszálló Íbisz szárnyai óvják szívedet az anyagi világ megtestesülésének minden problémájától! AMON!

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..