Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

TITKOS BRIT UFO-AKTÁK

A brit honvédelmi minisztérium 2008 tavaszán nekilátott az elmúlt fél évszázad titkosított UFO-akták nyilvánosságra hozatalának. Az angolszász kormány engedélyezte, hogy az Interneten tegyék közzé az azonosítatlan repülő tárgyakról szóló eddig összegyűjtött temérdek információt. Anglia lényegében Franciaország nyomdokait követte, aki ugyanezt a lépést egy évvel korábban már megtette.

 

Néhány évvel ezelőtt az angol parlament elfogadta az információs szabadságról szóló törvényt, minekután kénytelen volt engedni a társadalmi nyomásnak a földönkívüli járműveket illetően. Ennek a rendelkezésnek az értelmében a honvédelmi minisztérium több mint 160 UFO-dokumentumot tesz közzé az elkövetkező négy esztendőben. Eme akták közel 8000 megfigyelésről adnak hírt, melyeket 1950 és 2007 között tettek Anglia szerte. (Ki tudja, még hány maradt zárolva.)

Akit jobban érdekel a téma, a Brit Nemzeti Archívum honlapján nézhet utána ezeknek az információknak. Döbbenetes, de nem csupán a szemtanúk beszámolóiból csemegézhet a kutató, hanem konkrét fotók is megtekinthetők a honlapon. Sőt, videofelvételen láthatjuk megörökítve például egy London felett repülő, pontosabban lebegő csészealjat.

 

Valljuk be, nagyon jó húzás ez a kormányok részéről, hiszen ezzel ki lehet fogni az összeesküvés-elméletek híveinek vitorláiból a szelet és elejét lehet venni a további találgatásoknak.

Sok ember hajlamos ugyanis a pánikra és a pánikkeltésre. Számos könyv jelent meg az ufós témákban, amelyek egy lehetséges ufóinvázió rémképét vetítik elénk. A kormányok éppen azzal operálnak, hogy az emberek képesek józan következtetéseket levonni, ha kellőképpen felvilágosították őket.

Valahol érthető és kézenfekvő dolog, hogy a védelmi minisztérium egybegyűjti és ellenőrzi a földönkívüliekről szóló beszámolókat, hiszen a titkos szolgálat nem elsősorban idegen lények után kutat, hanem más országok kémkedéseinek akarja elejét venni. Természetesen ez nem zárja ki, hogy idegenek után is kutassanak, de valahol mégis elfogadható, hogy nem kívánták nagydobra verni az eddigi eredményeiket.

 

A riasztások és a lakossági bejelentések javarésze magától értetődően nem bolygóközi űrhajókra vonatkozik. Az emberek többsége valószínűleg repülőgépek jelzőfényét, repülőterek fényeit vagy meteorokat hitt ufóknak. Ám ez alól az esetek alól kivételt képeznek azok a tünemények, amelyeket szakemberek figyeltek meg: rendőrök, tűzoltók és katonák láttak. Mi több, olyan esetekről is kaphatunk felvilágosítást, amelyet radarlokátorok érzékeltek, tehát az emberi szubjektív tényezőket nyugodtan kizárhatjuk.

 

A brit „X-aktákban” találunk olyan beszámolókat, amelyek egyértelműen fogalmaznak a tekintetben, hogy többen láttak egyazon időben azonosítatlan, felségjelzés nélküli űrhajót elszállni Liverpool felett és ufót lebegni a londoni Waterloo-hídnál.

A dossziékkal kapcsolatban 1983-ban készült minisztériumi feljegyzés deklarálja, hogy „nincs bizonyíték, hogy idegen űrhajó szállt volna le a bolygónkon”.

 

A közvélemény kutatások tanúbizonysága szerint a brit lakosság 49%-a hisz abban, hogy más bolygókon is lehet értelmes élet. A lakosság 29%-a elképzelhetőnek tartja, hogy jártak már földönkívüli idegenek űrhajóikkal a Földön. Ki tudja, talán újra felélénkülnek a sokféle idegen látogatóról és az eltérítéseikről szóló teóriák? Főleg, ahogy közeledik 2012. december 22-e, a korszakváltás kitűntetett napja.

 

 

FRANCIA UFÓDOSSZIÉK

 

A Francia Űrkutató Központ (CNES) képviselői 2007 elején hozták nyilvánosságra az azonosítatlan repülőtárgyakról készített feljegyzéseiket, amelyeket az Internetren bárki megtekinthet.

 

Jacques Patenet, a CNES egyik szakértője elmondta, hogy Franciaországban hivatalosan először 1937-ben észleltek különös repülő tárgyakat. Az 1950-es és ’60-as években rengeteg esetet regisztráltak az űrkutató központ munkatársai, más kérdés, hogy alapvetően komolytalannak tartották az ügyeket, ezért ennek megfelelően is kezelték azokat. A francia elektronikus archívum nem fog gyökeres fordulatot eredményezni sem az ufórajongók, sem a szkeptikusok körében, viszont lehet majd hivatkozni a százezer oldalas anyagra.

A Francia Űrkutató Központ úgy vélekedik, hogy senkit sem fognak meggyőzni a feltárt dokumentumok, s továbbra is marad a homály és a találgatás, ha az idegenek kényes témájához nyúl majd valaki, már csak azért is, mert a szemtanúk neveit adatvédelemre hivatkozva kivették az írásokból. „Sokaknak illúzióik vannak az aktával kapcsolatosan, és abban is biztos vagyok, hogy továbbra is azzal vádolnak majd minket, hogy valamit eltitkolunk” – nyilatkozta a szakértő.

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..