Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Titkos föld alatti alagutat és rejtélyes építményeket fedeztek fel Ani 5000 éve városa alatt

A régészek korábban nem ismert titkos vízcsatornákat, rejtélyes szerzetescellákat, meditációs termeket, hatalmas folyosókat, bonyolult alagutakat, csapdákat és búvóhelyeket fedeztek fel az 5000 éves örmény város, Ani alatt.

 

A Kars keleti tartományában található török-örmény határon álló Ani az Akhhuryan-folyó partjának közelében levő dombtetőn terül el. Ez az ősi város azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy semmilyen korábbi publikáció nem említ itt föld alatti építményeket.

 

Fénykorában Ani lakossága 100 000 és 200 000 ember között mozgott, s Konstantinápoly, Bagdad és Damaszkusz riválisának számított. A régen pompájáról és fényűzéséről ismert Ani a 16-17. században elnéptelenedett és feledésbe merült.

 

A Megváltó temploma

A Megváltó temploma

 

„2011-ben egy ENSZ projekt során, amely Kars népszerűsítésén és annak történeti és kulturális örökségének bemutatásán munkálkodott, egy kis érdekességbe botlottam.

 

A 20. század első felének egyik legmeghatározóbb embere, George Ivanovic Gurdjieff, aki gyerekkorának és ifjúságának legnagyobb részét Kars-ban töltötte, úgy döntött, hogy Pogosían nevű barátjával Ani egy elszigetelt részén maradnak. Egy ideig itt folytatták munkájukat az 1880-as években.

 

Egy napon, miközben Ani egyik földalatti alagútjában ástak, Gurdjieff és barátja észrevette, hogy a talaj megváltozott. Tovább folytatták az ásást, így bukkantak egy szűk alagútra. Ám az alagút végét kövek zárták el. Eltakarították a köveket és egy teremre bukkantak. Korhadt bútorokat, törött konyhaedényeket láttak. Ugyanakkor egy kis darab pergament is találtak az egyik fülkében.

 

Gurdjieff nagyon jól beszélt örményül, de nem sikerült elolvasnia a pergamenen található örmény írást. Nyilvánvalóan nagyon ősi örmény volt. Kis idő elteltével arról értesült, hogy a pergameneket szerzetesek írták egymásnak.” – meséli a történelemkutató, Sezai Yazici, akinek az érdeklődését felkeltették a hihetetlen földalatti struktúrák.

 

Ani titkos földalatti világába vezető bejárat

Ani titkos földalatti világába vezető bejárat

 

„Végül Gurdjieffnek és társának sikerült megértenie a leveleket. Gurdjieff felfedezte, hogy egy híres mezopotámiai ezoterikus iskola helyén találták a leveleket. A híres iskola a Kr.u. 6-7. században működött, s egy kolostor épült oda.” – tette hozzá.

 

Yazici szerint Gurdjieff volt az első ember, aki említést tett az Ani romjai alatt található monostorról.

 

Gurdjieff felfedezését egy hírlapban is dokumentálta. Ekképpen:

 

Kiváltképp érdeklődtem az egyik olyan levél iránt, amelynek szerzője bizonyos misztériumokkal kapcsolatos információkról számolt be… A vége felé az egyik szakasz különösen felkeltette a figyelmemet.

Ez így szólt: A tiszteletreméltó Telvant testvérnek végül sikerült megtudnia az igazságot a Sarmoung Testvériségről.

 

A szervezetük voltaképpen Siranoush város közelében létezett 50 évvel korábban. Nem sokkal a népvándorlás után ők is útra keltek és Izrumin völgyében telepedtek le, három napi utazásra Nivssi-től.

A levél további része már másról szól. Leginkább a Sarmoung szó ragadott meg, amellyel többször találkozhatunk a Merkhavat-nak nevezett könyvben. A hagyomány szerint ez a szó megegyezik egy híres ezoterikus iskola nevével, amit Babilonban alapítottak Kr.e. 2500-ban, s amely Kr.u. 6-7.századig még fennállt Mezopotámiában, azonban további létezéséről nem találunk semmiféle információt.

 

Erről az iskoláról azt állították, hogy hatalmas tudást birtokolt, amely sok titkos misztériumhoz kínált kulcsot.”

 

5.3

 

„Gurdjieff felfedezése – közel 135 évvel ezelőtt – nem nyert megerősítést egészen az 1915-ös ásatási munkálatokig. Évekkel később egy olasz régészcsapat megerősítette a monostor létét. Gurdjieff előtt sok utazó megfigyelte, hogy egy nagyszámú népesség élt Ani barlangjaiban és sziklaházaiban.” – mesélte.

 

„A föld alatti struktúrák és barlangok java részét lakásokként használták. A föld alatti építmények legtöbbjének metrikus méreteit megállapították, s legtöbbjükről térképek is készültek.” – mondta el a kutató, igazolva, hogy jelenleg 823 föld alatti építmény és barlang van Aniban.

 

Yazici közölte, hogy a legfontosabb földalatti építmény a Giden Gelmez alagút, a Yeralti Anisi (a földalatti Ani) és a Gizli Kapilar (Titkos Ajtók).

„Másfelől, Ani négy bonyolultabb építménnyel is rendelkezik. Néhányat nagyon nehéz megközelíteni.

Itt az ideje. hogy ezek a föld alatti struktúrák is említésre kerüljenek Ani promóciójában. A Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumnak táblákat kellene elhelyeznie a föld alatti építmények bemutatására és sétáló ösvényeket kellene kialakítania. A föld alatti struktúrák nagy érdeklődésre tartanak számot világszerte.” – mondotta Yazici.

 

Hozzá kell tenni, hogy számos eleddig felfedezetlen építmény rejtőzhet az ősi város alatt.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/undergroundtunnelsani.php#.VcTVDfntmko

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..