Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Titokzatos ősi kőkamrák és annak megmagyarázhatatlan energiája a Ninham-hegyen

A New York állambeli Putnam-megyében található ősi kőkamrák továbbra is vita tárgyát képezik. Egyes tudósok meg vannak győződve arról, hogy ezeket a kamrákat olyan ősi európai felfedezők – talán a kelták – építették, akik hajón érkeztek az Újvilágba még jóval Kolumbusz előtt.

 

Roppant érdekes az az energiafajta, ami a Ninham-hegyet körbelengi. Különös villanásokat lehet látni ezen a helyen, s az ősi legendák azt mesélik, hogy a hegycsúcs egykoron egy másik világba vezető átjáró volt.

 

„A Föld bizonyos térségei szentebbek, mint más helyek, némelyek az elhelyezkedésük okán jelentősebbek, míg mások a szikrázó vizeik miatt, megint mások azért, mert szent emberek lakhelyei.” – olvashatjuk a Mahabharata Anusanana Parva-ban 108: 16-18

 

A Ninham-hegység Putnam-megye legmagasabb pontja – egyike azon helyeknek, amelyek zavarba hozzák a szakértőket. Éppen a New York-i Carmelen kívül helyezkedik el. Hatalmas csúcsa 1600 lábbal, azaz 488 méterrel emelkedik a tengerszint fölé.

 

Vajon kik építhették a rejtélyes putnami kőkamrákat?

Vajon kik építhették a rejtélyes putnami kőkamrákat?

 

Az emberek 1982-1995 között szereztek tudomást a Ninham-hegységről, amikor világszerte címlapokra kerültek a régióban tapasztalt ufó-észlelések és fények.

 

Számtalan átlagos hegycsúcs létezik a világ négy sarkában, de a Ninham-hegység nem tartozik ezek közé.

 

4.2

 

Ez egy olyan rejtélyes hely, amit ufókkal, különös találkozásokkal, bizarr interdimenzionális élményekkel és ismeretlen eredetű, a hegytető felett köröző fényekkel hoznak kapcsolatba. Az emberek már évek óta diskurálnak erről a hegyről, s az indián legendák meg is erősítik a Ninham-hegység szent státusát.

 

Putnam-megye lakói saját szemükkel látták a fényeket és a következő kérdés tették fel: Miféle szokatlan fények jelennek meg nagy csoportokban éppen a hegy felett?

 

Phil Imbrogno, aki a paranormális jelenségek kutatója, több mint 10 évet töltött a Ninham-hegység vidékén és a putnami kamrákat is tanulmányozta. Az erdőn átsétálva olyan fényjelenségekkel találkozott, amelyek egy fényképezőgép felvillanó vakujához hasonlítottak.

 

Nem úgy tűnt, mintha ezek a villódzások, melyek tipikusan a felvillanó fények erejével bírtak, a tér egy megadott pontjából erednének, sokkal inkább mindenféle irányból érkeztek.

 

Vajon ezek valamiféle plazmafélék vagy elektromos kisülések lehettek?

 

Egy másik szemtanú nagy erejű, ragyogó fénygömböket látott a hegycsúcs körül körözni. A gömböket rendszeres időközönként éveken át meg lehetett figyelni. Hasonló jelenségekről már beszámoltak egy évszázaddal ezelőtt a helybéliek.

 

A Ninham-hegység megközelítőleg 125 millió évvel ezelőtt alakult ki és hosszú múltra tekint vissza. Senki sem tudja, hogy mennyi begyűjtött energiát tárol Ninham és a környező vidék.

 

4.3

 

Néhány évszázaddal ezelőtt a Wappinger törzs erős és bátor indiánjai éltek a hegy közelében, amely nevét Daniel Ninham, a Wappingerek legutolsó nagyfőnöke után kapta. Bár mára már eltűntek, él még néhány olyan ember Putnam-megyében, akik vissza tudnak emlékezni a Ninham-hegység ősi történetének egy részére. A Wappinger indiánok szentnek tartják a hegyet, mivel úgy hiszik, hogy a csúcsán egy másik világba nyíló kapu található.

 

Az ősi legendák arról regélnek, hogy a hegycsúcs egy másik világba vezető átjáró.

Az ősi legendák arról regélnek, hogy a hegycsúcs egy másik világba vezető átjáró.

 

Réges-régen, miként azt egy indián legenda meséli, emberek laktak a hegy lábánál. Ők tudtak a kőkamrákról, azonban csak kevesen léphettek be oda. Még manapság is jelen vannak ott a lelkek, de már nem annyira erősek, mint évszázadokkal ezelőtt.

 

Egy másik legenda szerint, amely még régebbi időkre nyúlik vissza, idegenek jöttek a tengeren át a felkelő nap irányából. Hajók érkeztek és nagyon hosszúak voltak.

 

Ezek az emberek vörös szakállt viseltek és szemeik égszínkékek voltak. Nagyok voltak és szőr borította a testüket, fejükön pedig szarvakat viseltek. Kőkunyhókat kezdtek építeni, amelyeket mi most kamráknak hívunk. A hatalmas köveket a szellem erejével mozgatták egy nagy szél segítségével. Éjjelente hatalmas tüzeket gyújtottak és körbe keringtek a kövek körül.

 

Majd megjelentek a lelkek. Az indiánok úgy tekintettek az idegenekre, mint a Nagy Szellem hírnökeire. Egy napon elmentek, azonban a nép továbbra is szentként tisztelte a Ninham-hegyet.

 

Több mint 200 kőkamra található szétszórva a Putnam-völgyben. A kamrák olyasfajta templomtípusoknak felelnek meg, amelyeket 4000 évvel ezelőtt építettek Imbrogno szerint, azonban az eredetükről szóló vita sohasem fog véget érni.

 

Kik lehettek a kőkamrák valódi építői? Vajon a druidák vagy a vikingek – akiknek a származását rejtély fedi – hozták létre őket a természeti erők speciális helyeinek megjelölésére?

 

Mr. Brech-nek, aki a Hudson-völgy koordinátora az Új-Angliai Antikvitások Kutató Egyesületénél, meg van győződve arról, hogy az ilyen kőépítményeket az ókori európai felfedezők hozták létre – esetleg a kelták –, akik évszázadokkal Kolumbusz előtt áthajóztak az Újvilágba.

 

A kritikusok elutasítják ezeket az elméleteket, mondván, hogy inkább a képzelet szüleményei, mint bizonyítékok, s a helybéliek régóta úgy tekintenek ezekre a struktúrákra, mint a 18. századi farmerek keze munkájára, akik húsfélék, tejtermékek és zöldségek tárolására építették a farmjaikon, amelyeket azóta benőtt az erdő.

 

De Mr. Brech lehetetlennek tartja, hogy valaminő farmer képes legyen arrébb vonszolni több tonnás gránit darabokat csak azért, hogy pajtát építsen. „Nem is volna szükség ilyen hosszúságra egy tároló helyiséghez.” – mesélte. – „Ehhez hasonlót csak valamilyen vallási célból készítenénk.”

 

Hozzá kell tennünk, hogy sok ilyen kamrát a napéjegyenlőség és a napfordulók napfelkeltéihez igazítottak. A csillagászat fontos részét képezte a kamraépítők életének.

 

Hasonló kőépítményeket találunk Connecticutban, Vermontban és New-Hamshire-ben, ahol a Rejtélyek Dombján található különös kőformációkat mint turistalátványosságot Amerika Stonehenge-ének nevezik, ami azt bizonyítja, hogy az ókori kelták építették azokat hosszú látogatásuk alkalmával körülbelül 2000 évvel ezelőtt.

 

Azonban, furcsa módon a legmagasabb koncentrációban Putnam-megyében lelhetők fel. Ezek régóta megtévesztik a helytörténet rajongóit és a régészeket, s olyan elméletek elterjedésének adnak táptalajt, amelyek szerint a kalandorokat Putnam gazdag érckincsei csábították el, s a kamrák feltehető rendeltetési céljai a következők lehetnek: viking lakások, kelta katedrálisok, indián temetkezési helyek, menekülő rabszolgák rejtekhelye és boszorkányok tanyája.

 

A Ninham-hegy egy szent föld, amely talán hasonlít kaliforniai fenséges Shasta-hegyre, vagy a tibeti Kajlás-hegyre.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/putnamstory.php#.VaSgofntmko

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..