Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tízezer éves barlangfestmények ufókat és földönkívülieket ábrázolnak

A indiai Chhattisgarh-ban található Archeológiai és Kulturális Külügyminisztérium segítséget kér az Indiai Űrkutatási Szervezettől ahhoz, hogy a törzsi Bastar területen, Kanker kerületben található Charama nevű város közelében lévő barlangokban talált ősi sziklarajzokat kutathassa a Times of India riportja szerint. Egy archeológus úgy véli, hogy a műalkotás azt a hitet tükrözi, hogy az ősi emberek hittek abban, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban.

 

Credit: Times of India, Photo by Amit Bhardwaj.

 

Chhattisgarh indiai állam a saját honlapja szerint temérdek ősi sziklafestménnyel rendelkezik. Több lelőhely mindennapi jelenetek közepette örökít meg embereket és állatokat. Azonban néhány kutató szokatlanabb festményekre utalt, mint például azok, amelyeken olyan kenguruk és zsiráfok tűnnek fel, melyek nem őshonosak az országban, ezen kívül pedig ember-hal hibridek is láthatók. Most pedig azt állítják, hogy idegenek és ufók is lehetnek ebben a gyűjteményben.

 

„A festményeket olyan természetes színekkel készítették, amelyek alig fakultak meg az évek dacára. A különös módon vésett alakok látszólag fegyverszerű tárgyakat tartanak és nincsenek tiszta vonásaik. Különös módon az orruk és a szájuk hiányzik. Néhány képen még űrruhát is viselnek.” – mondotta JR Bhagat régész.

 

Bhagat, aki tanulmányozta a sziklaművészetet, azt állítja, hogy az újonnan felfedezett festmények körülbelül tízezer évesek lehetnek, bár a korhatározó módszer még nem világos. Bhagat azzal állt elő, hogy a képek esetleg földönkívülieket és ufókat örökítenek meg, mivel a festmények olyan nagy humanoid lényeket ábrázolnak, akik az égből érkeznek és néhányan közülük mintha sisakot vagy antennát viselnének, illetve korong alakú járművek is láthatók, melyek aljából három sugár vagy láb ágazik szét.

 

Credit: Times of India, Photo by Amit Bhardwaj.

 

„A felfedezés azt sugallja, hogy a történelem előtti időkben az emberek olyan más bolygókról származó lényeket láthattak, vagy képzelhettek el, amelyek még mindig kíváncsisággal töltik el az embereket és a kutatókat. A további felfedezésekhez kiterjedt kutatásokra van szükség. Chhattisgarh jelenleg nincs olyan szakértője, aki e témában rendet tudna vágni.” – mondotta Bhagad a Times of India-nak.

 

Bhagad elmagyarázta, hogy számos hiedelem él a helybéliek körében. Miközben néhányan imádják a festményeket, mások olyan történeteket mesélnek, melyeket őseiktől hallottak és a „rohela népről” szólnak, melyet „kistermetűeknek” fordíthatunk. A legenda szerint a Rohela nép valaha az égből szállt alá kör alakú repülő tárgyakon és a faluból egy vagy két embert vitt el, akik sohasem tértek vissza. Azonban Bhagad elismeri, hogy „nem tudjuk megcáfolni a történelem előtti ember hiedelmét.”

 

Bhagad nem utal arra a tényre, hogy a szóban forgó festmények valami olyat ábrázolnak, amiket más kontextusban a régészek tipikusan emberek, ember-állat hibridek és geometriai alakok samanisztikus képeiként azonosítanak. Az agancsos, antennával ellátott vagy szellemi sugarakkal rendelkező alakok képei ismerősek és valóban egészen elterjedtek a samanisztikus művészetben. A sziklarajzokról szóló kutatás folytatódik, s Bhagad azt mondja, hogy még több régésszel fog konzultálni annak érdekében, hogy segítsenek beazonosítani a műalkotásokon található rejtélyes lényeket és tárgyakat.

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..