Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tony Blair miniszterelnöknek is beszámoltak a brit ufó-aktákról

Régóta gyanítjuk, hogy a kormánykörök és a titkosszolgálatok nem tárnak a nyilvánosság elé minden olyan tényt, amely segítene az embereknek eldönteni, hogy vajon léteznek-e földönkívüliek, akik rendszeresen meglátogatnak minket, vagy sem. A találgatások helyett tekintsünk bele a 2007 óta közzé tett brit ufó-aktákba. A BBC egyik idevágó, 2012. júliusi cikkét elevenítjük fel az alábbiakban.

 

Tony Blairnek, az Egyesült Királyság miniszterelnökének, beszámoltak az 1998-as ufó-észlelésekről szóló brit aktákról, amelyeket nemrégiben nyilvánosságra is hozott a Védelmi Minisztérium.

Nick Redfern író sürgette az elnököt, hogy fontolja meg, hogy a nyilvános kutatás tárgyává tesz-e számos különböző, a kormány által összeállított ufó-jelentést.

A kérés meghallhatásra talált, mivel a kormány elkezdte alkalmazni a „Tájékoztatás Szabadságának” elvét. A mintegy 6700 oldalas ufó-dokumentációt a Nemzeti Levéltár adta ki.

 

 

Észlelés Chelsea FC-ban

 

A dokumentumok olyan részleteket is tartalmaznak, amelyek ismertetik, hogy a lordok háza 1979-ben már tanácskozott az ufó-ügyről, továbbá feltárja, hogy a korábbi miniszterelnököt, John Major-t, egyik képviselőtársa megkérdezte, hogy vajon létre fog-e hozni a kormány egy nemzeti irodát az ufó-észlelésekre.  A titkosítás alól feloldott dokumentumok számos 1950-2009 közötti vizsgálatról és észlelésről számolnak be.

 

Mit tartalmaznak a dokumentumok?

  • Az 1977-es nyugat-walesi árvíz idején egy szállodatulajdonos állítólag két magas, ezüstbe öltözött, „arctalan humanoidot” látott, akik éppen mérésekbe kezdtek – írja az egyik jelentés.
  • A Lincolnshire-i Spaldingben történt ufó-találkozás arról számolt be, hogy egy szemtanút három magas fekete ruhába öltözött férfi látogatott meg, akik „olybá tűnt, hogy hangtalanul mozogtak”.
  • A Királyi Légierő egyik repülődandár-parancsnoka feljegyzésében azt írta a Védelmi Hírszerzésnek, hogy 40 000 láb magasságban egy azonosítatlan repülő tárgyat látott elrepülni a feje felett.
  • A lovasrendőrség egyik tagja, aki épp szolgálatban volt a Chelsea FC-n, 1999-ben egy szögletes, gyémánt-alakú tárgyat látott repülni az égbolton, amely változtatta az alakját.
  • Egy feljegyzés szerint a haditengerészeti különítményre, amelyik 1982-ben a Falkland-szigeteket szabadította fel, egyszer csak ufók árnyéka vetült – „feltehetően kis zöld emberkék poncho-ban”.

 

Dr. David Clarke, az Ufó-akták könyv szerzője és a Sheffield Hallam Egyetem zsurnalisztikai docense erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az akták nyilvánosságra kerüljenek. Kijelentette, hogy ez a nyilvántartás lehetővé teszi számunkra, hogy azon kulisszák mögé pillantsunk, ahol bizonyára a kormányhivatalok legérdekesebb munkaköreit látják el.

 

Az X-akták kitalációja

 

A témához kapcsolódó aktákat 2007 óta átküldték a Nemzeti Irattárba. Ezek a dokumentumok egy olyan e-mailt is tartalmaznak, amely egy íróasztalnál dolgozó hírszerző tiszttől származik, aki leírja a napi műszaki feladatait.

A hivatalnok azt mondja, hogy nem a Védelmi Minisztérium feladata megerősíteni vagy megcáfolni a földönkívüliek létezésének lehetőségét, neki csupán annak eldöntése a dolga, hogy vajon az Egyesült Királyság biztonságára nézve jelentenek-e valós veszélyt az azonosítatlan objektumok, vagy sem.

Ez az e-mail azt is szóvá teszi, hogy a részleg „hajlamos azt sugalmazni a nyilvánosságnak, hogy vannak tudósokból álló szupertitkos csoportok, amelyek keresztül-kasul rohangálnak az országon az X-akták való életbeli változataként…, de ez teljes mértékben fikció.”

Forrás: BBC

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..