Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tudatos egészségmegőrzés

A tudatos egészségmegőrzés főbb irányvonalaival akár egy könyvet is meg lehetne tölteni, de most nem ez a célunk. Szándékunk csupán annyi, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen dolgokon áll vagy bukik az a kényes egyensúlyi állapot, amit egészségnek hívunk. Nem dogmákról lesz szó, hanem észrevételekről.

 

Mivel minden betegségünk, legyen az testi, tudati vagy lelki, egy önmagunk számára adott visszajelzés arról, hogy valamit rosszul csináltunk, ezért tanulnunk kell belőle. Ez ok-okozatként működik. Ez azt is jelenti, hogy mi magunknak teremtjük a betegségeinket, de ugyanakkor létezik számos olyan külső tényező, amely hajlamosíthat minket, illetőleg szerepet játszhat a betegségeink kialakulásában és fenntartásában.

Sajnos sok külső ellenségünk van. A 21. században az életünk úgy van beállítva, hogy folyamatosan külső fenyegetettségben élünk. Lásd: terrorizmus, gazdasági válság, járványok, láthatatlan sugárzások, környezetszennyezés…

Ezeknek van valóságalapja, csak tegyük mindig hozzá, hogy ez is rajtunk, embereken múlik! Ha pedig rajtunk áll, akkor lehet rajtuk változtatni. Hogyan? Egyelőre egyénileg. A külvilág mindig a belső világuk kivetülése.

Például tendencia, hogy az önpusztító ember előbb-utóbb elpusztítja a világot. Csak vannak, akik erre a tendenciára esetleg rásegítenek, vagy akik ezt kihasználják.

 

Az egészségünk megértéséhez vezető lépések között szerepelnie kell annak, hogy ne féljünk a betegségektől, hanem oldjuk meg őket. Szüntessük meg a kiváltó okaikat. Ezt persze könnyű mondani. De ha nem kezdünk hozzá egyszer a saját életünkben, akkor ugyan ki fogja ezt megcsinálni helyettünk?

 

Arról már korábbi cikkben tettem említést, hogy ne drogozzunk. (Nem az illegális drogokra utalok csupán, hanem a legális kemikáliákra is.) Azért, mert részint a drogok mérgek, részint a mellékhatásaik mind tudati, mind testi, mind lelki szinten beláthatatlanok. Aki ezt nem veszi komolyan, az a jövőben fog szembesülni a sokszor jóvátehetetlen szövődményekkel és visszafordíthatatlan következményekkel. A gyógyszerek melléhatásai alkalmasint katasztrofálisak lehetnek. Egyes védőoltások pedig hatástalanok és veszélyesek a kutatások és a tapasztalatok szerint.

 

Figyeljünk oda, hogy milyen gyógyszereket veszünk magunkhoz: antibiotikumokat, védőoltásokat, gyulladáscsökkentőket, fájdalomcsillapítókat stb., mert ezeknek nem csak áldásos hatásaik vannak, hanem legyengíthetik az immunrendszerünket és mesterséges védelmük visszavetheti a természetes ellenálló képességünket.

Egyes szakértők azt állítják, hogy a bizonyos oltóanyagok tele vannak rejtett rák vírusokkal és vegyi segédanyagokkal. Az oltóanyagokat teszik felelőssé a folyamatosan növekvő számú meddőségi esetért, születési rendellenességért és spontán vetélésért.

Ma már lelepleződött, hogy vegyi kísérletezést folytattak (pl. vakcinákkal) a lakosságon több országban Rockefeller minisztersége alatt.

Állítólag vannak olyan oltóanyagok, amelyek rejtetten rákot okozó vírusokat tartalmaznak. Ezek ráadásul több emberi generációban is jelen vannak. Az SV40 vírus bevezetésre a polio oltással (gyermekbénulás) került sor az 1950-es években. A beoltottak unokáiban ma is fellelhető ez a vírus. Ezt olyan vezető tudósok vallották be nyíltan, akik ezeket a vakcinákat létrehozták. Eközben az oltóanyagok hatékonyságáról szóló jelentések tökéletesen mesterkéltek, ahogy két tudós le is leplezte a tudományos csalásokat.

Ne dőljünk be minden hírnek, amit a „hivatalos” állásfoglalásokban olvasunk.

Luc Montagnier, aki 1983-ban hivatalosan felfedezte a HIV vírust, azt állítja, hogy egyedül nem elegendő, hogy AIDS-et okozzon. A vírus akkor aktiválódik, ha a védekező rendszer meggyengül. Szerinte a vírust bűnbakként kezelték, amúgy pedig sok a dezinformáció és a hazugság ezzel kapcsolatban.

Egyesek szerint nem felfedezték a HIV-vírust, hanem laboratóriumban fejlesztették ki.

1996-ban Leonard Horowitz közegészségügyi szakértő könyvében azt taglalta, hogy eredetileg biológiai fegyverként fejlesztették ki a HIV-vírust, később pedig szándékosan terjesztették el kiválasztott népességcsoportok tömeges beoltásán keresztül.

Ügyeljünk a táplálkozásunkra!

Ne fogyasszunk genetikailag módosított élelmiszereket!  Bizonyos élelmiszer-adalékanyagok károsíthatják az emberi DNS-t, akár meddőséget is okozhatnak (spermaölő hatás, terméketlenség). A génmanipulált ételek fogyasztása tehát reproduktív zavarokat eredményezhet. A fluoridos víz fogyasztása hosszútávon veszélyes következményekkel járhat.

Ismerkedjünk meg a természetes étrendekkel, mert egészségi állapotunknak megfelelően speciális diétával sokat lendíthetünk egyes betegségeinkből való kilábalásunkon.

A jól kialakított táplálkozással, amely vegyszerektől, tartósítószerektől, mesterséges adalékoktól mentes, sokat tehetünk a testünk és az idegrendszerünk karbantartásáért. Nem beszélve arról, hogy az önellátás – saját magunk által megtermelt növények fogyasztása – a legmegbízhatóbb.

Kerüljük a sugárzásokat: a mobiltelefonok, a számítógépek, a mikrohullámú berendezések és egyéb technikai eszközök számottevő sugárzást bocsátanak ki, amely hatással van a sejtműködésre, miként az elektroszmog az aurában zajló folyamatokra.

Ne zárjuk ki életünkből az alternatív gyógymódokat, a tradicionális medicinát és annak újkori felvirágzását, a holisztikát.

Ebbe a felsorolásba nem csak a gyógyászat, hanem az önismeret, a személyiségfejlesztés és az élet átfogó, integratív szemlélet és filozófia is beletartozik. Ezen felül a spirituális-metafizikai vetületek is fontossá válhatnak bizonyos kérdések megválaszolásakor.

 

Vegyük észre a média és az oktatás tudat-programozó hatását, illetve a meggyőzés módszereit: a statisztikákat, a tankönyveket, a fogyasztóvá nevelés eszközeit, a szülők befolyásolását, a híreket, a reklámokat és az olyan érzéketlenné tevő manővereket, mint az információdömping és a hatalmas „választék”.

Végül, de nem utolsó sorban becsüljük meg az egészségünket és minden adottságunkat, amellyel már most is rendelkezünk. Törekedjünk összekapcsolódni az élet minden síkjával és belesimulni a több dimenziós élet hullámaiba beteljesítve isteni Énünknek erre az életre vállalt küldetését. Hagyjuk, hogy a bennünk ható isteni Lény irányítson minket, s ne adjuk át magukat az egónk által keltett látszatoknak.

 

Jogi nyilatkozat: Cikkeinknek és bejegyzéseinknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre juttatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

Akit jobban érdekel a téma, mindenképpen javaslom, hogy olvasson utána és tudjon meg többet róla.

Alkalmazása mindig csak saját felelősségre ajánlott. Használatáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Nem árt, ha az orvos szakirányú természetgyógyász is!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..